Silivri Facebook
banner88

Saatlerinizi 1 SAAT ileri aldınız mı?
 
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan uygulamaya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, 26 Mart 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.
 
Buna göre yaz saati, bir başka deyişle ileri saat uygulaması, bu gece 03.00'de saatlerin bir saat ileri alınarak 04.00'e getirilmesiyle başladı.
 
Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu Kararında, geçmiş yıllardan farklı olarak, saatlerin ne zaman geriye alınacağına ilişkin bir ifadeye yer verilmemişti. Önceki uygulamalarda, saatler Ekim ayının son Pazar günü 1 saat geri alınıyordu.
 
Bu arada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ileri saat uygulamasının tüm yıla yayılması konusunda bir çalışma yaptıklarını, fakat karar almadıklarının, konunun ilgili bakanlıklarla görüşüldüğünü bildirmişti.
 
Yaz saati uygulaması, AB ülkeleriyle birlikte Mart ayının son pazar günü başlıyor. Uygulama ile her yıl, "orta ölçekli" bir hidroelektrik santralinin yıllık üretimi kadar tasarruf sağlanıyor.
 
İleri saat uygulaması, işe erken başlamak ve çıkmak, aydınlatma, ısınma, soğutma açısından birçok faydalar sağlıyor. TEİAŞ'nin hesaplarına göre yaz saati uygulaması ile yıllık 500-600 milyon kilovatsaat (kWh) tasarruf sağlanıyor.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol