Silivri Facebook
banner88

Sahte pazarlamacılara dikkat!

Melis AVCI

Son birkaç haftadır ortaya çıkan sahte pazarlamacılar, Silivrili pazarlamacıları tuzağa düşürüyor. Kipa Alışveriş Merkezi yakınlarında yeni bir dükkan açtıklarını ve açılış kampanyaları kapsamında çekiliş yaptıklarını belirten pazarlama çetesi, fritöz, mikser gibi küçük mutfak eşyalarını vatandaşlara hediye ediyor. Hediyenin karşılığında vatandaşlara bir kağıda imza attıran çete üyeleri daha sonra ortadan kayboluyor. Yüklü bir tutarın yazılı olduğu bir senede imza attığını sonradan öğrenen Silivrili birkaç vatandaşın, durumu emniyet güçlerine bildirdiği öğrenildi.
 
Kapıdan satış “saldırgan” sayılacak 2 yıl hapis verilecek
 
Türk Ticaret Kanunu Tasarısı’nın Meclis Genel Kurulu’nda geçtiğimiz gün kabul edilen 2’nci bölümüne göre kapıdan satış, saldırgan satış olarak değerlendirilecek.
Bu çerçevede iki yıla kadar hapis ve para cezası yaptırımı uygulanacak, verilen hediyelerle müşterinin karar vermesi etkilenemeyecek. Saldırgan satış teknikleri kullanılamayacak, kapıdan veya yoldan çevirerek yapılan satışlar, “saldırgan satış yöntemi” olarak değerlendirilecek.
Kabul edilen maddelere göre, işyerlerine yanıltıcı bir şekilde sahte belge asılırsa, haksız rekabete yol açmaktan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Başkalarını veya mallarını, fiyatlarını, yanıltıcı, incitici ve kötüleyici beyanlar, aşırı ve karşılaştırmalı reklamlar, diploma veya ödül almadığı halde bunlara sahipmiş gibi hareket etmek haksız rekabet sayılacak. Kabul edilen maddelere göre, işletmeler ’sezon sonu’ indirimi gibi kampanyalarla tüketiciyi yanıltamayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol