Silivri Facebook
banner88

Şampiyon Piri Mehmet Paşa!

Melis AVCI

Her yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen okullar arası yarışmalar, bu yılda tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 33 okulla yarışmaya başlayan ‘İlköğretim Okulları Arası Bilgi Yarışması’nın finali dün, Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nun konferans salonun da gerçekleşti. Yarışmayı, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yılmaz Kaya ve Mecit Bayar’ın yanı sıra birçok okul yöneticisi ve öğrenci izledi.
İlk elemelerde 16, ikinci elemeler de 8 ve son olarak da 4 okul arasında bilgi yarışması yapıldı. Toplam 20 sorunun sorulduğu yarışmada, sözel sorular için 1, sayısal sorular için 2 dakika zaman verildi. Öğrencilerin yarışma boyunca oldukça heyecanlı oldukları ve birincilik için kıyasıya mücadele ettikleri gözlendi.

Birinci Piri Mehmet Paşa İ.Ö.Okulu oldu

Finalde Turgut Reis İlköğretim Okulu, Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu, Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu ve 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu yarıştı. Yarışmanın başından beri verdiği doğru yanıtlarla önde olan Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu, 20 sorudan 15’ine doğru yanıt vererek, birinci oldu. Öğrenciler okul müdürleri ile birlikte objektiflere poz verdiler.
Okullar arası düzenlenen yarışmaların devam ettiği, önümüzdeki Cuma günü İstiklal Marşı’nı okuma yarışması düzenleneceği öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol