Silivri Facebook
banner88

SELAMİ DEĞİRMENCİ BOMBALADI...

SİLİVRİ Eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, bugün yaptığı basın toplantısında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şahin ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar hakkında düşüncelerini dile getirirken, Hüseyin Şahin’in başkanlığı taşıyamayacağını, Özcan Işıklar’ın ise kompleks ve paranoya içinde olduğunu söyledi…

LİSTELERİ ŞAHİN DEĞİL ÖZCAN BEY HAZIRLADI
Hüseyin Şahin bu durumu taşıyamayacağı için bizden bir liste istediler. Biz listeyi verdik, hatta eksik liste verdik diğer arkadaşlarda olsun, arkada yerel seçimler var listenin arkasında tüm arkadaşlar dursun, bütün Silivri’yi kucaklayacak bir liste olsun diye düşüncelerimizi belirttik fakat Belediye Başkanımız (burasını çok iyi dinleyin) devreye girerek kendi listesi atanmazsa, partiden aynı gün istifa edeceği tehdidinde bulundu, il ve genel merkez yöneticilerine… Bu nedenle atama yaklaşık iki hafta gecikti, sonuçta yöneticilerimiz benimle görüşerek skandala sebep olmamak açısından Özcan Bey’in hazırladığı listenin, bakınız Hüseyin Şahin demiyorum, onun ne ilçe gençlik kollarının atamasında ne de ilçe yönetiminin atamasında hiçbir etkisi yoktur. Biz de bu konuyla ilgili ağzımızı açıp tek kelime etmedik. Kamuoyunda belediye başkanımızın başka bir parti iletemasının olduğu konusunda bilgiler alıyorduk, nitekim bu partinin yetkilileri ile konuştuğumuzda doğruluyorlardı. Esas çirkinlikler bundan sonra başladı, kongre takvimi açıklandığı halde 1. Parti meclisi toplandığında 31 Temmuz 2011 tarihine kadar yapılan üyelerle kongreye gidilecek dendiği halde ertesi ay 31 Ağustosa kadar uzatıldı bu tarih, genel başkanın dışında bir ilişki ile merkezle ilişki kurup parti tüzüğümüzün 12. Maddesi dediğimiz üye kayıt yöntemi ile veya yasal olmayan yöntemlerle Ağustos ayı öncesi üye olanları kayıtlara sokarak 500 kadar yeni üye kaydı yapıp kongrenin kaderini etkileme girişiminde bulundular… Bu son derece çirkin ve ahlak dışı bir davranıştır.

2010 yılı Ocak ayında ilçe başkanı olduğum tarihten itibaren yoğun bir üye yazım kampanyası başlattık… Hiçbir zaman bizden olan veya olmayan diye bakmadım, aylarca pankartlarımızla üye kayıt işlemleri devam etmektedir yazdık. Halkına ve partilisine güvenmeyen bu arkadaşlarımız 3000 civarında üyesi olan bu partiye 500 civarında bu şekilde üye yaparak kongreyi etkilemeye çalışıyorlar. Üye listeleri 17 Aralıktan sonra askıya çıktıktansonra sizleri geniş şekilde bilgilendireceğim. Elbette yapacaklarımız olacaktır. 11 Kasım 2011 tarihli genel merkezden gelmiş üye listeleri elimizde, o tarihte ilden gelmiş kayıt listesi var CD’ye yükleyip bir gazeteciye verdim. Bu listenin haricinde yapılan kayıtlar geçerli değildir. Demokratik bir şekilde yarışmak istiyoruz buna engel olmak isteyenlerle de sonuna kadar mücadeleye hazırız. Bu sadece kongre ile sınırlı değil.

YİNE Mİ SELAMİ DEĞİRMENCİ ADAY OLUYOR?
Başka birine bıraksın, yine mi aday oluyor diyenler oluyor, bu görevler birilerine bırakılarak olmuyor maalesef, birilerinin bu görevlere talip olması gerekiyor… Şunu çok açıkça huzurunuzda taahhüt olarak söylüyorum ki Silivri CHP içinde herhangi bir arkadaşım, kim olursa olsun, ben Silivri’de ilçe başkanlığını senden daha iyi yaparım, birlik beraberliği daha iyi sağlarım, partiyi daha başarılı bir çizgiye getiririm dediği anda derhal adaylıktan vazgeçiyorum ve arkadaşımı desteklemeye karar veriyorum. Bizim nasıl bir ilçe başkanlığı yaptığımızın teminatı 2010 Ocak ayından 2011 Ocak ayına kadar olan süredeki görev yapma şeklimizdir.

BELEDİYE BAŞKANI KOMPLEKSLER VE PARANOYA İÇİNDE
Bu partide kimse belediye başkanı ile uğraşmıyor ama öyle kompleksler içinde, öyle paranoya içinde ki belediye başkanımız, sanki birileri hep onunla uğraşıyor. Yok böyle bir şey. Kimsenin seninle derdi yok. Sadece senin başarılı olmanı istiyoruz, biz de senin başarılı olmam için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İçimiz kan ağlasa da olumsuzlukları ifade edemiyoruz.< Belki doğruları görürde düzeltirsin diye ama öyle gözüküyor ki niyetin yok bir de partiyi dizayn etmeye çalışıyorsun. Bunlar yanlış şeyler.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ TUZAK KURARAK, BEL ALTI VURARAK MESAFE ALDI
Belediye Başkanımız aynen 2009 seçimlerinde olduğu gibi hakkımda dosyalar düzenleyerek, benim bazı örgüt toplantılarında yapmış olduğum konuşmalardan pasajlar alarak bir CD’ye yükleyip bu dosyayı ceza evine geldiğinde genel başkana verdi. Silivri’de hep seni eleştiriyor, seni kötülüyor diye dosya veriyor bunu partinin üst yöneticilerine de veriyor, il başkanına, il başkan yardımcılarına da veriyor, onlarda beni çağırdılar CD’yi izlettirdiler. Bu son derece ahlak dışı bir yöntem.
 
SIRÇA KÖŞKTE OTURAN BAŞKASININ CAMINA TAŞ ATMAZ
Hakkında dosyalar düzenlenebilecek mevki ve makamda olan veya davranış içinde olan ben değilim. Bu yöntemlere baş vurmaya kalktığımızda, nasıl dosyalar düzenlediğimi geçmişte eski belediye başkanı ile aramızda neler yaşadığımızı iyi biliyorsunuz. Bu yöntemlere girersem frenimin olmadığını, geri vitesim olmadığını çok iyi biliyorsunuz. Arkadaşımız bizi bu yöntemlere iterse, bunların altında kalır. Hani onun tekrar ettiği güzel sözler var ya! “Başkalarını itibarsızlaştırarak itibar kazanamazsın’ diye, o arkadaşıma tavsiyem sen beni kötüleyeceğine Silivri Halkı’na çık, kendini anlat ve kendini sevdir. Bu tür yöntemlerle içeride gizli çekimler yaparak, özel konuşmaları kayda alarak, bu konuşmaları CD’ye alıp genel başkana göndermek ahlak dışıdır. Bu yöntemlere bir daha girmemesini kendisine öneriyorum. Girdiği zaman cevabının çok sert olacağını kendisi bilmesi gerekiyor. Gazitepe hareketini başlatmasaydık, bugün Silivri’nin başkanı başka birisiydi.

Selami Değirmenci konuşmasının son bölümlerinde özetle şunlara değindi…

HÜSEYİN ŞAHİN BAŞKANIN ETEĞİNE TUTUNDU
Gençlik kollarını partiden uzaklaştıran Hüseyin Şahin tam anlamıyla başkanın eteğine tutundu… 12 ayda biz ne yaptık Hüseyin Şahin ne yaptı… Başkanın eteğinde düğünlere, törenlere gitti… Üye listelerinde yasal eksiklikler varsa sonucuna katlanır… Başkan, muhtar, basın ve partililerle kavgalı bunu düzeltmek lazım, bu böyle gitmez.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol