Silivri Facebook
banner88

SELÇUK EFE: TEMELİMİZ OSMANLI İLE BAŞLAR...

ZABITA 187. YILINI KUTLADI

Zabıta’nın 187. Kuruluş yıldönümü tüm Türkiye de olduğu gibi Silivri’de de kutlandı. Atatürk heykeline çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, AK Parti Silivri Melis Üyeleri İnci Aydar ve Metin Kaya, CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

ZABITA HALKIN İÇİNDENDİR

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;”Şehircilik anlayışının temsilcisidir zabıta, zabıta üniformasının bir şehirde var olması demek o şehrin medeniyet çerçevesi içerisinde yaşadığına işarettir. Var olduğu günden bu güne Türkiye’de yerelleşmenin yerinde yönetimin, önemi ve anlamını geliştirmiştir. Zabıta halkın içindedir.” şeklinde konuştu.

Silivri Zabıta Müdürü Selçuk Efe;”187. yıl kuruluşu sebebi ile düzenlenen törene hepiniz hoş geldiniz. Belediye zabıtasının temeli Osmanlı devletinde başlar, Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 1930 yılında çıkarılan belediye kanunu ve 1956 yılında çıkarılan bakanlar kurulu kararı ile bugünkü Belediye Zabıtası hizmete başlamıştır. Bugün 187. Yılını kutladığımız Zabıta Haftasını kutluyorum.”şeklinde zabıtanın kuruluşu hakkında bilgi verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol