Silivri Facebook
banner88

SİAD Baran'la devam edecek!

Haber MERKEZİ

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği (SİAD), olağan genel kurulunu önceki akşam Klassis Otel’de gerçekleştirdi. Kadir Baran ve İbrahim Arıkan’ın aday olduğu kongrede, Kadir Baran üyelerin güvenoyunu alarak tekrar başkan seçildi.
Toplantıya Silivrili işadamlarının yanı sıra, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Silivri Vergi Dairesi Müdürü Halil Gündoğdu da katıldı.

Baran’ın yönetim listesinde Mustafa Balıkçıoğlu, Hakan Kocabaş, Fahrettin Özger, Aydoğan Oral, Mesut Söylet, Aynur Süleymanoğlu, Mürsel Serter, Ahmet Köroğlu asil üyeler olarak yer alırken, Yedeklerde ise, Ercüment Satıcı, Hilmi Baruter, Ercan Üstün, Hüseyin Köse, Hakan Göçengil, Erdoğan Boy, Naim Öner, Hüseyin Dertop, Zeynep Eren yer aldı.
Tülay İlgen, Murat Bayram ve Adnan Deniz’in listeye asil murakıplar olarak alındığı bildirilen 7. yönetim kurulunun yedeklerinde Tahsin Palazlı, Yahya Karataşlı ve Vedat Tunbar görev aldı. 7. Yönetim Kurulunun Onur Kurulunda ise, Yusuf Sarıbekir, Kemal Aydınlıyurt, Ahmet Hamoğlu, Nuri Egeli, İbrahim Arıkan, Turan Tuna ve Ali Tuncer Taciroğlu isimleri listeye girdi.

Saydam: “Başarıya ulaşmanın yolu kendini yenilemekten geçer”

SİAD Başkanı Kadir Baran, kuruldu yaptığı konuşmasında 2007-2008 Yönetim Kurulu Raporunu üyelere okudu. Genel Kurul oylamasının ardından Prof. Dr. Tuncay Saydam, Silivrili İş Adamlarına Başarılı Olmanın Temel Sırları adlı bir seminer verdi. Prof. Dr. Tuncay Saydam verdiği seminerde şu ifadelere yer verdi; “ Bir insanın başarılı olabilmesi için öncelikle özgüveni ve hedefleri olması lazım. Eleştirilere açık olması lazım. Kendisi için özeleştiride bulunması gerekir.  İnsanın öncelikle kendine saygısı olması lazım. Kendisine saygısı olmayan bir kişinin etrafındakilere saygısı olmaz. İster siyasetçi ister sanayici isterse çöpçü olsun ama insan başarıya ulaşmak istiyorsa sürekli düşünmeli, üretmeli, kendini yenilemeli ve etrafındaki insanları da yenilikler sunabilmelidir. Düşünmeyen üretmeyen ve kendisine ve çevresindekilere yenilikler sunamayan bir insan asla başarılı olamaz.”

Tuncay Saydam kimdir?

İTÜ, University of Texas ve Harvard Universitesi/London Business School’dan diploma dereceleri olan Prof. Saydam bilimsel ilgi alanları olarak Bilgisayar Yazılım Tasarımı ve Dağıtılmış Sistemler Teorisi konularında çalışmaktadır.  İTÜ, Boğaziçi Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesi’nde 15 yıl, University of Delaware, Amerika’da 25 yıl, ETH Zurich, İsviçre’de 1 yıl, 2 yaz,  EPFL, Lausanne, İsviçre’de 1 yıl, 4 yaz, NEC Research Co., Japonya’da 1 yıl profesörlük yapmıştır.  Ayrıca Swisscom, Deutsche  Telekom, British Telecom, Krypto, IKI, Vodafone, Nato gibi kurumlarda 12 yıl Bilimsel Danışmanlık yapmıştır.
Bilimsel yayınları arasında 6  Türkçe, 1 İngilizce kitap olmak üzere 63 İngilizce ve 1 Fransızca bilimsel makalesi bulunmaktadır.  İTÜ Hesap Merkezi’ni 6 Kişilik grupla, KKK/Genel Kurmay Hesap Merkezi’ni 5 Kişilik grupla, TÜBİTAK MAM Hesap Merkezi’ni, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’nü ve Delaware Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Programı’nı tek başına kurmuştur. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca bilen Saydam, çok sayıda bilimsel ve kültürel etkinlikleri yanında Resim, Sanat Kritiği, Opera ile de ciddi anlamda ilgilenmektedir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol