Silivri Facebook
banner88

Siad'tan Türkiye'de bir ilk

Saygı Duruşu ve İstiklal marşından sonra Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, Yılmaz Kandemir,  Silivri Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Necati Sevük, Silivri Siyad Başkanı Kadir Baran, Kursiyerlerden Hasan Coşkun konuşma yaptı. Törene katılanlar, Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz  Kandemir, Silivri Emniyet Müdürü Ömer Duman, Silivri Vergi Dairesi Müdürü Halil Gündoğdu, Silivri Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mahmut Korcuoğlu, Silivri Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Silivri İlçe Tarım Müdürü Hasan Güven, Silivri Satranç Dernek Başkanı ve üyeleritörene katıldı.


Demirkol; “Dört Dörtlük program”

Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol; “Böylesine mütevazı olarak dört dörtlük olarak hazırlanan programın önemsendiğini görüyorum Siyad Başkanı Kadir Baran olmak üzere menfaat beklemeden toplumun birçok kesimine karşılıksız bir hizmet vermenin mutluluğu içinde teşekkürlerimi sunuyorum. Futboldan sonra en çok katılımı olan etkinliktir ama bunun böylesi bir kurumda düzenlenmesinin farklı bir anlam taşıdığını ifade edebiliriz.  Bu tür faaliyetlerin devamını diliyorum. Bizler her zaman yanınızdayız ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kandemir; “ Satranç’a önem vereceğiz”

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir; “ Silivri gibi modern ve çağdaş bir kentin şimdiye kadar satranç kulübünün olmaması bir eksiklikti. Silivri’ye satranç kulübünü kazandırmaları gerçekten bizi sevindirdi. Satranç dünyada en çok kişinin oynadığı oyundur. Bundan sonraki aşamada biz Silivri Belediyesi olarak bahçe satrancına önem vereceğiz ve satranç kulübüne gerekli desteği sunacağız” şeklinde konuştu.
 
Sevük; “ Bundan sonrada etkinlikler düzenleyeceğiz”

Silivri Açık ceza infaz müdürü Necati Sevük konuşma yaptı. “ Silivri Ceza infaz kurumunun eğitime ve topluma kazandırılması çalışmaları çerçevesinde Silivri Satranç kulübü derneği ve Siyad derneğinin katkıları ve düzenlemiş olduğumuz satranç turnuvasına gösterilen ilgiden dolayı teşekkür eder saygılarımı sunarım. Cezaların verilmesinde temel amaç, verilen cezanın yerine getirilmesinin yanı sıra hükümlünün ceza infaz kurumunda bulunduğu süre içerisinde eğitilmesi işlediği suçtan pişman olmuş ve hatalarından ders almış kurallara uyan kendisiyle ve toplumla barışık meslek sahibi bireyler olarak topluma kazandırılmasıdır. Silivri Satranç ve Spor kulübü’nün katkılarıyla düzenlemiş olduğumuz satranç turnuvası da bu amaca ulaşmak için yaptığımız çalışmalardan birisidir. Öncelikle Silivri Satranç Kulübü Derneği Başkanımız ve değerli üyeleri olmak üzere satranç turnuvasının düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bundan sonra da düzenleyeceğimiz etkinlerde tekrar birlikte olmak üzere saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuşmasına son verdi.

Baran; “Satranç oyun kralıdır”
Silivri İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Silivri Satranç Kulübü Başkanı Kadir Baran; “ İnsanoğlu tarih boyunca birçok oyun bulmuş ve birçokta oyun oynamıştır ama tüm bu oyunların içinde satranç oyunu dünya kültürüne gelmiş ve tüm oyunlar arasında ayrı bir yer kazanmıştır. Bu yüzden de satranç’a oyunların kralı olarak adlandırılmıştır. Satrancın kendine özgü güzelliği tarih boyunca birçok insanı cez betmiş ve günümüze kadar gelmiştir. Günümüzde birçok ülkeyi temsil eden satranç federasyonu dünyanın ikinci büyük organizasyonudur. Türkiye’de de futboldan sonra oyuncu sayısı en fazla olan federasyondur. Satranç oyunu hafızamızı güçlendirir, başkalarına karşı saygılı olmayı öğretir hızlı düşünmeyi geliştirir. Silivri Açık ceza infaz kurumundan açılan kursumuz 3 aydır devam etmektedir. Şubat ayının başında başladı 28 Nisan’da da son buldu. Yaklaşık 3 ay süredir derneğimize bu hizmeti vermede izin veren kurum müdürü Necati Sevük beyefendiye, eğitimde Sayın Ali Turgut bey’e eğitim öğretmeni ve uzmanı Sayın Ahmet Fikri Gönenç’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kursun açılmasında ve kursa emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize de teşekkür ediyorum. Kurs hocası olarak görev yapan Sayın Eren Ersoy’a da teşekkür ediyorum.  Kuruma yakın bir zamanda Silivri Satranç Kulübü olarak 2 tane bahçe satrancı yapacağız” şeklinde konuştu.

3, olan Mustafa karayalı Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Kandemir,  2, olan Hasan Poyraz’a Başsavcı vekili Adnan Özcan,1, olan Hasan Dursun’a Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol ödülünü ve sertifikasını verdi.


Özel olarak konuştuğumuz ve Satranç turnuvasında 1. olan Hasan Çoşkun; “Daha önceden biraz oynuyordum daha önce Ümraniye ceza evindeki turnuvaya katıldım oradan da dereceliğim var. Ben üniversite terkim İstanbul fizik bölümünden terkim. Satranç konusunda ben oynayanlara yâda oynamak isteyenler şunları söylemek istiyorum satranç bence baslı basına bir dünya satranç oynamadan önce ve satranç oynamadan sonra diye dünyayı iki şekilde ayırabiliriz. Satrançta sabrınız gelişir, on görünüz gelişir, karsınızdaki insanın hareketlerini hamlelerini tamamıyla süzebilme yeteneğiniz gelişir. Satranç başlı başına bir dünya 3 saat satranç oynamak 2 saat matematik çalışmakla eş değer çalışmakla aynı matematik çalışmaktan sıkılan bir insan satranç oynayarak beynini çalıştırabilir. Büyük ceza evlerinde satranç turnuvaları gördüm. Ben her eve, her okula, her yer tavsiye ediyorum. Biz bu güne kadar alaylıydık bundan sonra biz mektepli olduk bizi mektepli yapan Eren hocamıza ben çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Katılan mahkûmları temsilen 1. olan Hasan Çoşkun konuşma yaptı. Hasan Çoşkun; “ Silivri satranç ve spor kulübünün maddi ve manevi desteğiyle kurumumuz bünyesinde açılmış olan satranç kursu, satranç kursu meraklılarıyla başlamış ve bugün itibariyle sona ermiştir. Kurs süresi boyunca teknolojinin de kullanımıyla satranç bilen arkadaşların bilgisinin arttığı, hiç bilmeyenlerinde turnuvaya katılacak kadar satranç öğrendiğini gözlemledik. Böyle bir kursun ardından turnuvanın düzenlenmiş olması bizleri son derece mutlu ve onurlu etmiştir. Boş zamanlarımızı satranç gibi farklı uğraşlarla doldurma açısından bugün bu kursların sürekliliğinin sağlanması bizlerin âcizane isteğidir. Kursta emeği geçen başta müdürümüz Necati Sevük Bey’e, Satranç Spor Kulübü Derneği Başkanı Kadir Baran’a, kurum öğretmenimiz Fikri Gönenç’e kurs öğretmenimiz Eren Ersoy’a kursiyer arkadaşlar adına çok teşekkür ediyorum. Hz. Ömer; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ demiştir. Bizler kırk yıl köle olmayı değil Eren beyle kurduğumuz gönül bağının bir nişanesi olarak bize verdiği emeklerden dolayı tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Eren Ersoy’a kursiyerler tarafından yapılmış ismi yazılı plaket verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol