Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ AYAĞA KALKTI... PLANLARA RET

SİLİVRİ AYAĞA KALKTI… PLANLARA RET

BUGÜN Silivri Belediyesi’nin organize ettiği İBB tarafından onaylanan Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 Nazım İmar Planları bilgilendirme toplantısı Megasaray’da yapıldı..

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı toplantıda önce Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar planlarla ilgili yaptığı açıklamada “siyasi bir düşüncemiz olmadan sadece Silivri’nin geleceği ile ilgili itirazlarımız var. En kötü plan plansızlıktan iyidir derler. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı planlamada bizce yanlış olarak görülen taraflarına itirazlarımız var. Bu planlar yapılmadan önce Metin Bey Selimpaşa’da yaptığı toplantıda 7-8 katlı olarak çıkacak demişti ama 4 katlı çıktı, o da planı görme şansı olsa müsaade eder mi? Planların habersizce hazırlaması böyle bir sonuç vereceğini gösteriyordu. Gerçekçi olmayan bu planlamada halkın menfaatleri korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Adalet ağırda gelse, alana kadar uğraşacağız. Eski devlet hastanesinin planlarında da bu görüldü, elimizde büyüteçle bile görmemiz mümkün olmadı. Dünyada imar affı olan tek ülke Türkiye. Kamulaştırmaya Türkiye’nin bütçesi yetmez.” Dedi.

Planlama ile ilgili Selami Değirmenci, Yılmaz Kandemir ve birçok vatandaş söz alarak bu imar planlarının geçmemesi için mücadele edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

İBB planlarına vatandaşlar itiraz dilekçelerini AK Parti İlçe Binası ve Silivri Belediyesi’nden matbu hazırlanmış dilekçelerini doldurabilecekler ve bu dilekçeler İBB’ye gönderilecek.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol