Silivri Facebook
banner88

Silivri Belediye Başkan Yardımcısına 80.000.YTL Rüşvet Suçlaması
 
1 milyon dolarlık iş takibi protokolünü açıklayarak Şaban Dişli’nin AKP Genel Başkan Yardımcılığı’ndan istifa sürecini başlatan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez "Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Namık Öndeş’in Dişli olayının baş aktörü Mehmet Karasu’dan rüşvet aldığı"na ilişkin 80 bin YTL’lik banka havale dekontunu açıkladı.
 
Kılıçdaroğlu, Karasu’nun rüşvet belgesinde imzası olan ve bankalardan kredi alabilmek için Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in yeğenine rüşvet verilmesine ilişkin olayda adı geçen kişi olduğunu anımsatarak, "Bu 80 milyarlık dekont ne anlama geliyor? Bir belediye başkan yardımcısı Mehmet Karasu’dan 80 milyar lirayı niçin alır?" sorularını yöneltti.
 
Namık Öndeş kısa sürede açıklama yaptı.
 

ÖNDEŞ'İN BASIN AÇIKLAMASI           

 

      Chp Grup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı açıklamada şahsımın Mehmet Karasu’da 80 bin ytl aldığını beyan etmiştir. Yapmış olduğu bu açıklamayla bizleri hiç arzu etmememize rağmen Mehmet Karasu ve ailesi tarafından yapılan bir takım insani yardımları açıklamak zorunda bırakmıştır. Kılıçdaroğlu’nun hiç anlayamayacağını bildiğim bir insani süreç ancak bu kadar çarpıtılabilir. Yüzlerce insana yiyecek, giyecek, kira, eğitim bursu ve bunun gibi yardımları düzenleyen bu meblağ insanların şahitliğinde ailesi adına dağıttığım bir yardım parasıdır. Bu meblağında tamamen resmi yollardan gelmesi bunun en açık şahidi ve kanıtıdır İstenildiği takdirde hiç arzu etmememize rağmen bu insanlar gerekirse tek tek listelenebilir.

            Sayın Kılıçdaroğlu banka dekontuna bakarak ilişki kurmaya çalışıyor ama bu ilişkiyi kurmadan önce Mehmet Karasu’nun işadamı olmasının yanında  normal bir vatandaş olduğunu bir aile hayatı olduğunu ve bir aileye sahip olduğunu göz ardı etmektedir.

              Mehmet Karasu Silivri’nin Selimpaşa beldesinde doğmuş ve büyümüştür. Bende Silivri’nin Celaliye beldesinde doğdum ve hala aynı beldede yaşamamı devam ettiriyorum.Bu iki köy birbirine sınır komşusu olan köylerdir. 4 km mesafeden az bir yakınlıkta iki köyün insanıyız. Mehmet Karasu’nun anne ve babası da  Selimpaşa’da hayatlarını sürdürmektedirler. Karasu ailesinin bölgede yapmış oldukları yardımları bölge halkıda gayet iyi bilir bu konularda  bende onlara  yardımcı olurum. Anne ve babasına  para göndermemi ister bende kendilerine iletirim daha sonra  Mehmet Karasu  bu paraları bana elden getirir veya benim banka hesabıma   gönderir. Ayrıca bölgedeki okullara ve spor kulüplerine de yardımcı olma adına  benden yardım ister. Üniversite hazırlığa giden çocuklara bölgedeki dershanelerde karşılığını kendisi ödemek koşuluyla yardımcı olur bunların ödemelerinide ben dershanelere yaparım.Bu olayın rüşvet tarafı nedir? Kaldı ki böyle bir şeye tenezzül etsem bunu banka hesabıyla hemde Silivri (CHP nin kontrolünde olan)iş bankası hesabıyla yapacak kadar akılsız bir insan değilim. Böyle şeylerin nasıl ve ne şekilde yapıldığını bilecek kadar zekam var.  

            Kaldı ki bende Mehmet Karasu gibi okul ve diğer kurumlara her türlü yardımı yapan bir insanım. Bizim amacımız hizmet vermek çok şükür 4,5 yıldır bölgede güzel şeyler yapma adına çalışıyoruz hayatımda hesabını veremeyeceğim hiçbir şeyim yok. Bunu bu bölgede yaşayan insanlar gayet iyi bilirler kaldı ki böyle paralara tenezzül edecek bir kişiliğede sahip değilim.Benim ailemi geçindirmeye yetecek kadar gelir düzeyim var.

            Çamur at izi kalsın politikaları bu ülkeye yarardan çok zarar getirmiştir ve getirmeyede devam edecektir. Daha öncede Başkanımız ve diğer çalışma arkadaşım Metin Karakaş’la ilgili asılsız ve mesnetsiz açıklamalar yaptılar hiç biriside doğru çıkmadı. Bu nedenle Sayın Kılıçdaroğlu’ndan ricam önce insanların birbirleriyle olan bağlarını ve kimliklerini iyi tesbit etsinler daha sonra böyle açıklamalarda bulunsunlar hepimizin ailesi ve çocukları var. Böyle boş tesbitlerle ne bu ülkeyi meşgul etsinler nede insanlara zarar versinler.  Sayın Kılıçdaroğlu’nu bütün mesnetsiz iftiralarına rağmen köylerimizin ihtiyaç sahibi bu insanlarına yardımlar devam edecektir

            Bu konuyla şahsımın ilişkilendirilmesi noktasında itham edenler hakkında suç duyurusunda bulunarak gerekli yasal işlemleri başlattığımı kamuoyuna duyururum.

 

                                                                                              Namık ÖNDEŞ

                                                                                  Silivri Belediye Başkan Yardımcısı

 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol