Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ ENGEL Mİ?

Haber:Cihangir Davutoğlu


UZUN zamandır engelli ailelerinden gelen şikayetler Çorlu Devlet Hastanesinde yapılan uygulamalar ile yeni bir boyut kazandı. Silivri Devlet Hastanesi’ne engelli raporu almak üzere müraacat eden engelli ailelere 2-3 ay gibi bir süre verilmekte… Raporu biten engellinin, engelli yardımı alması uzamakta, eğitim almak isteyenlerin eğitimi başlayamamakta, eğitim alanlarında eğitimleri aksamakta.
Silivri Devlet Hastanesinin aylarca ileriye attığı rapor verme süresini, İstanbul’da bazı hastanelerden kısa sürede alındığını belirten engelli aileleri; Neden Silivrili engellilere öncelikli olarak engelli raporu verilemiyor, çok mu zor? Diyorlar.

 
Son zamanlarda Çorlu Devlet Hastanesinin, Çorlulu engellilere 1 gün sonra rapor verdiğini söyleyen aileler, bu uygulamanın Silivri Devlet Hastanesinde başlamasını istiyorlar.
Konu ile ilgili görüştüğümüz Çorlu Devlet Hastanesi Baş Hekimi Necip Erşan şunları söyledi “ engellilerimizin ne kadar mağdur ve yardıma ihtiyaçları olduğunu çok iyi biliyoruz. Sağlık raporu için müraacat ettiklerinde, sağlık kurulu günü olsun olmasın ilgili branş doktorları  toplanarak raporları veriliyor. Sağlık Gurup Başkanının yaklaşımı ve iyi bir organizasyon ile Çorlu’da oturan engellilere 1 günde raporları veriliyor ancak Çorlu dışından gelen olursa müsait olan tarihe gün veriliyor’’ dedi.
Silivri Devlet hastanesi Baş Hekimi Ali Ulvi Yılmaz ise görüşlerini şu şekilde açıkladı: “Bizim en önemli sorunumuz yeterli doktorumuzun bulunmaması 1 dahiliye doktorumuz, 1 psikiyatrist var normal poliklinik muayenelerine bile zor yetişiyorlar, şu anda Silivri için engellilere Temmuz başlarına rapor için gün verebiliyoruz. İstanbul’dan yoğun talep geliyor onlara artık 2010 yılına gün vermeye başladık, tüm bunlara rağmen hemen yeni bir çalışma yapıp Silivrili engelliler için ne yapabiliriz görmemiz lazım, engellilerimiz bizim için çok önemli, her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız’’ dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol