Silivri Facebook
banner88

Silivri Devlet Hastanesi Temmuz'da Hizmete Giriyor
 
Kaynak : Silivri Belediyesi
 
BAŞKAN TURAN VE BERABERİNDEKİLER DEVLET HASTANESİ İNŞAATINI KONTROL ETTİ
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, Özel Kalem Müdürü Temel Aslan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Ünal ve İmar Yatırım İnşaat Daire Başkanı Ertuğrul Gündüz Devlet Hastanesi İnşaatını kontrol ederken, yüklenici firma Aygün İnşaat’ın sahibi Raif Aygün ve teknik kadrodan bilgiler aldılar.
 
TRAKYANIN EN LÜKS HASTANESİNİN PLAN VE PROJESİNİ BAŞKAN TURAN ÇİZDİ
İstanbul’da Sağlığın Çehresi Değişiyor programı çerçevesi programında, İl Özel İdaresinin büyük destekleri ile yapımı gerçekleştirilen, plan ve projesini Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ile Belediye Başkan Yardımcısı Metin Karakaş’ın çizdiği, Trakyanın en lüks ve en büyük devlet hastanesi, Silivri Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın katılımı ile yapılmış ve temel atma töreninde Aygün İnşaat’ın Sahibi Raif Aygün, 2009 yılında bitirme sözü vermişti.Sağlık Bakanlığı’nın ricası ve İl Özel İdare Müdürlüğü’nün takipçiliği ile Devlet Hastanesi bitirme sözünü Temmuz 2008 alan Müteahhit Raif Aygün “ Verdiğimiz sözü yerine getirmenin uğraşı içerisindeyiz. Ekiplerimiz 24 saat çalışarak Trakyanın en modern donanımlı hastanesini Silivri’ye kazandırmanın uğraşı içerisindeler” dedi.
 
İNCE MALZEME SEÇİMİ KONUSUNDA FİKİR ALIŞVERİŞİ
Yüklenici Firma Aygün İnşaat’ın sahibi Raif Aygün tarafından bilgilendirilen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, Özel Kalem Müdürü Temel Aslan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Ünal ve İmar Yatırım İnşaat Daire Başkanı Ertuğrul Gündüz daha sonra şantiye ofisine geçerek kullanılacak ince malzeme seçimi konusunda fikir alışverişinde bulundular.
 
BAŞKAN TURAN İL ÖZEL İDARE’YE VE AYGÜN İNŞAAT’A TEŞEKKÜR ETTİ
Silivri Devlet Hastanesi inşaatını inceleyen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Her alanda olduğu gibi sağlık alanında da devrim yaptık. Burada İl Özel İdaresi’ne sonsuz teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Çünkü inanılmaz takipçilikleri ile hizmetin zamanında hatta daha da önce gelmesini sağlıyorlar. Ayrıca Aygün İnşaat sahibi Raif beye de çok teşekkür ediyorum. Her inceleme yaptığımda inanılmaz hızla inşaatın ilerlediğine ve kullanılan malzemenin kalitesine şahit oluyorum. Silivri Devlet Hastanesi İnşaatı, devlet hastanesinden daha çok lüks bir hoteli andırmakta. Burada hemşerilerimizin inanın çok hayır duasını alacaksınız. Silivri insanı her şeyin en güzeline layık. Hele konu sağlık olunca” dedi.
 
BAŞKAN TURAN’DAN SİLİVRİ YOĞURDU
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Devlet Hastanesi İnşaatını birlikte inceledikleri İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Ümit Ünal ve İmar Yatırım İnşaat Daire Başkanı Ertuğrul Gündüz ile Raif Aygün’e Silivri Yoğurdu hediye etti.
 
SİLİVRİ DEVLET HASTANESİ İNŞAATI GENEL BİLGİLENDİRME RAPORU
 
MİMARİ VE STATİK SİSTEME DAİR GENEL BİLGİLER :
Yapımı devam eden Silivri Devlet Hastanesi ; kazıklı radye temel üzerine oturan, taşıyıcı sistemi betonarme karkas olarak projelendirilmiş, A, B, ve C olmak üzere birbirinden diletasyonlarla ayrılmış 3 blok ile yine diletasyonlarla bloklardan ayrılan ve sadece bodrum kattan ibaret, sığınak alanı olarak düşünülmüş orta avlu olarak tabir ettiğimiz yapılardan oluşmaktadır. Proje 16.000 m2’lik arsa alanına sahiptir ve üretilecek inşaat alanı da yine 16.000 m2’dir.
 
Bina projelendirilirken, tüm yalıtım ve drenaj sistemleri, güncel uygulama yöntemleri ile çözülmüş olup, uygulamada da proje, detay ve fenni gerekliliklere uygunluk konusuna azami özen gösterilmektedir.
 
MİMARİ DETAYLAR VE FONKSİYONLAR AÇISINDAN BLOKLAR
A BLOK : Bodrum, zemin ve 4 normal kat olmak üzere toplam 6 kat olarak projelendirilmiştir. Kat yükseklikleri ihtiyaca göre 4.5 ve 5 metre olarak projelendirilmiştir. Bodrum kat, genel olarak kazan dairesi, çamaşırhane, mutfak, soğuk hava depoları gibi daha çok teknik hacimlerden, zemin kat genel olarak yönetim ofislerinden, normal katlar ise hasta yatak odalarından (100 oda, 200 yatak kapasiteli ) müteşekkildir.
 
B BLOK : Bodrum, zemin ve 3 normal kat olmak üzere 5 kat olarak projelendirmiştir. Kat yükseklikleri A Blok ile aynıdır. Bodrum kat, eczane, gasilhane, morg, mescit, mama odası, tören alanı, pataloji laboratuarı, görüntüleme merkezleri gibi hacimlerden, zemin kat, acil servisler ve diyaliz salonları gibi hacimlerden, 1.kat kalp damar poliklinikleri (3 adet), doğum ile ilgili birimler (1 adet doğum ameliyathanesi, 1 adet yeni doğum ünitesi, 1 adet sancı odası, 1 adet karanlık oda, 2 adet doğum muayenehanesi, 4 adet doğum odası), 2 adet fizik tedavi polikliniği, 1 adet diyetetik polikliniği, hacimlerde 2.kat, merkezi sterilizasyon birimleri, uyanma odası, bay bayan asepsi birimleri, 5 adet ameliyathane, doktor ve hemşire odalarından, 3.kat; yoğun bakım üniteleri, personel yemekhanesi, ameliyathane klima santral odası hacimlerinden müteşekkildir.
 
C BLOK : Bodrum, zemin ve 2 normal kat olmak üzere, toplam 4 kat olarak projelendirilmiştir. Kat yükseklikleri diğer bloklarla aynıdır. Bodrum kat, numune alma odaları ve laboratuarlar (biyokimya ve bakteriyoloji) hacimlerinden zemin bir ve ikinci katlar, polikliniklerden müteşekkildir. Zemin katta 2’er adet kardiyoloji ve gastroloji, 4 adet hariciye olmak üzere toplam 8 adet poliklinik, 1.katta 3’er adet kadın doğum ve KBB, 2 adet çocuk olmak üzere toplam 8 adet poliklinik, 2.katta 2’er adet dahiliye ve ortopedi, 1’er adet fizik tedavi, cildiye, ruh sağlığı, nüroloji olmak üzere toplam 8 adet poliklinik mevcuttur.
 
ORTA AVLU : Kat yüksekliği 4.5 metre olan tek katlı bir bölüm olup, sığınak ve kafeterya hacimlerinden müteşekkildir.
 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol