Silivri Facebook
banner88

Silivri Esnafı Duruşmaya Hazır mı?
 
Kaynak : Zaman Gazetesi
 
Kısa sürede bitmesi mümkün görünmeyen davanın Silivri'de yapılacak olması en çok yöre esnafını sevindiriyor. Esnaf, duruşma için Silivri'ye gelecek misafirleri ağırlamaya hazırlanıyor.
 
Yüzyılın en önemli davası adım adım yaklaşıyor. 12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye'de 27 adet el bombası ele geçirilmesiyle başlayan Ergenekon terör örgütü soruşturması duruşma salonlarına taşınmaya hazırlanıyor.
 
Ergenekon davası çerçevesinde şu anda aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de olduğu 46 kişi tutuklu bulunuyor. Devam eden soruşturma kapsamında ise emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile geçen hafta tutuklanan 3 teğmenin de yer aldığı 18 kişinin tutukluluğu sürüyor.
 
Son olarak aralarında gazeteci Tuncay Özkan, eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, eski polis şefi Adil Serdar Saçan'ın da bulunduğu 6 kişinin cezaevine gönderilmesiyle tutuklu sayısı 70'e çıktı. Hazırlanan 2 bin 455 sayfalık iddianamede İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, avukat Kemal Kerinçsiz, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu toplam 86 kişi 'darbeye teşebbüs etmek'le suçlanıyor.
 
Haklarında iddianame hazırlanan sanıklar, 20 Ekim'de 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.
 
Davanın görülmeye başlanmasını en çok isteyenlerin başında Silivri esnafı geliyor. Asrın duruşmasını takip etmek için yüzlerce gazeteci, avukat ve sanık yakınlarının akın edeceği Silivri'de oteller, lokantalar, marketler hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladı. Cezaevine yakın Çatla beldesinde sadece bir otel bulunuyor. Bu nedenle duruşmayı takip edecek 130'un üzerinde gazeteci söz konusu otelde iki haftalık rezervasyonlarını bile yaptırdı.
 
Cezaevine 4 kilometre uzaklıktaki otelin müdürü İbrahim Köseoğlu, davayı takip etmek için yabancı basından gazetecilerin bile telefonla arayarak otelin şartları hakkında bilgi aldığını söyledi.
 
Silivri ile cezaevi arasında çalışan dolmuşçular da davanın başlamasını dört gözle bekliyor. Dolmuşçular, tarihi duruşmanın başlamasıyla işlerinin açılacağını ümit ediyor. Silivri Minibüsçüler Odası Başkanı Zafer Aşkın, sabah 07.15 ile akşam 21.00 saatleri arasında cezaevi-terminal dolmuş hattının faaliyette olacağını belirtti.
 
Kamil Maman, Muzaffer Salcıoğlu
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol