Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ SAHİLİ NEFES ALDI...

Başkan Işıklar’ın bizzat denetimde bulunduğu, Silivri sahilinde gerçekleştirilen çay bahçeleri düzenlemeleri ve prestijli yol yapım çalışmaları sona yaklaştı.

Silivri Belediyesi tarafından ilçe sahilinde başlatılan, modern çay bahçeleri düzenlemeleri ile Atatürk Caddesi boyunca uygulanan estetik ve kent kimliğine uygun yol düzenleme çalışmaları sona yaklaştı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın yakından takip ederek, esnafla da fikir alışverişinde bulunduğu çalışmaların kısa sürede tamamlanarak, cadde boyunca görkemli bir açılış kokteyli yapılması planlanıyor.

ÇAY BAHÇELERİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI
Sahil kordon boyundaki çay bahçelerinin bulunduğu alanda başlayan çalışmalar kapsamında, mevcut 3 adet çay bahçesi 6 adete çıkarılarak, işletilmek üzere Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi, Silivri Çevre Derneği ve Türkiye Yardımsevenler Derneği Silivri Şubesi’ne tahsis edildi. 5 adet çay bahçesinin düzenleme çalışmalarının tamamlandığı sahilde, Şuayip Çay Bahçesi’nin önünde devam eden çalışmalar, bir hafta içerisinde tamamlanacak. Çay Bahçelerinin girişinde 42 metrekarelik alanda oluşturulan oyun grubu da, çocukların keyifle vakit geçirdiği bir alan haline geldi.

ESNAFLAR MASA ÇIKARTACAK
Silivri Park Otel’in önünden, Atatürk Anıtı’na kadar olan caddenin tamamında uygulanan estetik ve kent kimliğine uygun yol düzenleme çalışmaları da tamamlanmak üzere. Silivri Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, tretuvarlar genişletilerek yaya yürüyüş yolları arttırıldı. Engelli vatandaşların kullanımına uygun olarak gerçekleştirilen yol düzenleme çalışmaları, trafik akışında yaşanan sorunu da ortadan kaldıracak. İnsan sirkülasyonun büyük oranda artacağı, işlek bir cadde haline gelen Atatürk Caddesi’nde, esnaflar dükkân önüne masa da çıkartabilecek.

HAVUZ SİSTEMİ PROJESİ
Silivri sahili Şuayip Çay Bahçesi’nin arka tarafında bulunan meydanda, sahil düzenleme çalışmaları kapsamında Havuz Sistemi Projesi hayata geçiriliyor. Başkan Işıklar’ın talimatlarıyla hayat bulan proje kapsamında, yaya kaldırımı, seyir terası ve toplamda 81.07 m2’lik fıskiyeli havuzu sistemi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol