Silivri Facebook
banner88

Silivri sınıfı geçti!

Melis AVCI

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘2008–2009 Şiddeti Önleme ve Azaltma Eylem Planı’ kapsamında dün Silivri’yi ziyarete gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Silivri’nin karnesini çıkardı. İstanbul’un ilçelerini 2008–2009 eğitim ve öğretim yılı kapsamında değerlendirmeye sokan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, Silivri’nin % 56’yla sınıfı geçtiğini söyledi.
Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu’nun konferans salonunda düzenlenen toplantıya Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Silivri Emniyet Müdürü Ömer Duman, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticileri katıldı.

Özer: “Çocuklarınızı yetiştirirken dikkat edin”

Öğrencilerin şiddetten uzaklaşması, farklı sosyal aktiviteler oluşturması için okulların haftasonu da açık tutulması gerektiğini söyleyerek konuşmasına başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer şunları söyledi; “Çocuklar enerjilerini köşe başlarında, internet kafelerde değil, okullarda boşaltsınlar. Okullarda bulunan bilgisayar laboratuarları çeyizlik eşya gibi üzeri örtülen örtülerle sadece müfettiş gelince açılmasın. Bu şekilde tutmak yerine, bırakalım çocuklarımız gerekirse bilgisayarları bozsun. Bu önemli değil, önemli olan çocuğun enerjisini bir şekilde boşaltmasıdır.”
Aile faktörünün çocuk üzerinde büyük bir etkisi olduğuna dikkat çeken Özer “Her başarılı erkeğin arkasında bir bayan vardır sözünü ben her başarılı öğrencinin arkasında mutlu bir aile vardır olarak kullanıyorum. Fakat bunun terside mümkün. Her başarısız öğrencinin arkasında da aile faktörü var. Silivri’de parçalanmış 402 aile var. Yani 402 mutsuz çocuk. Çocuklarınızı yetiştirirken dikkat edin, çok su verirseniz çürür, güneşe bırakırsanız kurur. Çocuklar planlı programlı çalışmıyor, çocuklar geleceklerini önemsemiyor diye şikâyet ediyorsunuz. Sizler çocuklarınızdan üstün başarı bekliyorsunuz. Kendi çocukluğunuzla şimdiki zamanı karşılaştırma yapıyorsunuz, bunu yapmayın, bu çok yanlış. Çocukların kendi düşündüğünüz gibi düşünmesini bekliyorsunuz. Okullarda yaz aylarında kravatı kaldıralım dedim kıyamet koptu. Laiklik elden gidiyormuş, bir bez parçasına mı bağlı bu laiklik? Eğer çocuklara kravat taktıramıyorsak, tişört giydirelim. Çocukların ‘seni leylekler getirdi’ diyerek kandırıldığı devir bitti” şeklinde konuştu.

Silivri sınıfı geçti!

Silivri’yi tüm ilçeleri olduğu gibi farklı kategorilerde değerlendiren Ata Özer, okullarda model öğrenci belirlenmesi, okula gitmeyen öğrencilerin velilerine mesaj atılması, sosyal aktiviteler ve geziler düzenlenmesi konusunda ilçe çapında daha fazla çalışılması gerektiğini belirtti. Özer, Silivri’de huzurlu, güvenli bir eğitimin sağlandığını belirterek Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, okul müdürlerine ve okul aile birliklerine teşekkür etti.

Minikler Özer’i çok sevdi

Yapılan toplantının ardından Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulunu gezen İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, okul içinde bulunan anasınıfını ziyaret etti. Özer, minik öğrencilerle bir süre sohbet etti. Özer’i çok seven öğrenciler, Atatürk’ün yolunda başarılı birer öğrenci olacaklarına dair söz verdiler. Anasınıfının ardından kapalı spor salonunu gezen Özer salonunu görünce “Böyle güzel bir salondan başarılı birçok sporcu çıkar. 15 gün içinde tescilli bir kulüp kurarak, kulüpler arası müsabakalara katılıyorsunuz. Ben aletler konusunda size yardımcı olacağım” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer daha sonra başka bir programa katılmak üzere Silivri’den ayrıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol