Silivri Facebook
banner88

Silivri'de bayram havası esti

Haber MERKEZİ

Kurban Bayramı, Silivri’de huzurlu geçti. Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Başkan Yardımcıları Namık Öndeş,Metin Karakaş, Başkan Danışmanı Sancak Dolar,Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Osman Kılıç, Silivri Emniyet Müdürü Ömer Duman, kamu dairelerinin müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, muhtarlar, oda ve dernek yöneticileri ile vatandaşlar Öğretmenevi’nde bayramlaştı.  
İlçe protokolü daha sonra sırasıyla Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı, , Silivri Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı ve Silivri Açık Cezaevi’ni ziyaret ederek bu yerlerde bayramlaştı.

Bayramlaşmada emniyet ve mehmetçik unutulmadı

Öğretmen Evi Bayramlaşma programının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı,  Silivri Cezaevi Jandarma Tabur Komutanlığı ve Silivri Açık Cezaevi’ne geçen Kaymakam A.Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit, Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve beraberindekiler Emniyet Mensuplarının,Mehmetçiğin ve mahkumların Bayramını kutladılar.

Başkan yardımcısı Karakaş çalışmaları yerinde inceledi

Sabahın erken saatlerinde Kurban Satış ve Kesim yerlerini denetleyen Silivri Belediye Başkan  Yardımcısı Metin Karakaş, Zabıta Müdürü Cemal Tunç’tan bilgi alarak çalışmaların aksamaması yönünde talimatlar verdi.

Zabıta hizmetleri 24 saat devam etti

Silivri Belediyesi, Kurban Bayramı’nın huzur ve rahat içinde geçmesi için ilgili birimleriyle birlikte tüm tedbirlerini alarak, görev dağılımlarını gerçekleştirdi. Silivri Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Amirliği, Araçlar Amirliği ile Mezarlıklar ve Defin Şefliği gibi birimler, bayram öncesi başladıkları çalışmalarına bayram süresince de devam etti.

Kurban satış yeri ve kesim yerleri denetleniyor

Kurban kesim denetimlerinde İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimleri ile iş paylaşımı yapılmış olup, Silivri Belediyesi Kurban Kesim Yeri, Silivri Öğrencilere Hizmet Derneği ve Silivri Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği’ndeki kesim yerlerinin denetimi İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimleri tarafından yapılacak. Diğer kurban kesim yerlerinin denetimi ise Silivri Belediyesi Veteriner Hekimliği tarafından sağlanacak.


Thk-Silivri belediyesi işbirliği
Silivri Belediyesi’nin 5 kamyon, 1 traktör ve 1 kamyoneti, bayram süresince THK’nın kurban derisi toplama faaliyetinde görev aldı.
Mezarlıklar ve Defin Şefliği görevlileri de, bayram süresince ziyarete açık mezarlıklarda görevine devam etti. 

 

 

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol