Silivri Facebook
banner88

Silivri'de çevre şenliği kutlaması

Çevre bilincini geniş bir perspektifle ele alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar: “Çevre bilinci sadece çöp ile değil; arkadaş ortamında sevgi ve saygı, birbirlerine hoşgörüyle bakabilme, tahammül sınırlarını geliştirebilme anlamında da oldukça önemlidir” dedi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen Silivri Belediyesi Çevre Şenliği, Gümüşyaka Sahili Çamlık Mevkiinde coşkulu etkinliklerle kutlandı.
ETKİNLİKLER KIYI ŞERİDİ TEMİZLİĞİ İLE BAŞLADI
Silivri Belediyesi Çevre Şenliği, Gümüşyaka Sahili kıyı şeridinin temizlenmesiyle başladı. İzci gruplarının ve birçok öğrencinin katıldığı kıyı şeridi temizliği, eldivenlerle ve koruyucu maskelerle hijyenik bir ortamda gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları ve protokol üyeleri, temizlik yapan öğrencilere sahil boyunca eşlik etti.

Korsan: “Temiz bir Silivri istiyoruz”
Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Silivri Belediyesi Çevre Şenliği’nde yaptığı konuşmasında Silivri’nin çevre sorunlarını dile getirdi. Korsan; “Silivri’nin en önemli sorunlarından başında biyolojik arıtma tesisi geliyor. Burada yapılmaya çalışılan bu tesis bilinmeyen nedenlerle durduruldu ve şimdi Silivri’nin tüm kanalizasyon atıkları Marmara Denizine akıyor. Yine aynı şekilde Silivri merkezde açık kanalizasyon görünümünde olan Boğluca Deresi de büyük bir çevresel sorun” dedi. Silivri’de ki yeşil alanların çoğaltılmasını, otopark sorununun çözülmesini isteyen Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, tüm katılımcıların 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlayarak konuşmasını bitirdi.

Işıklar: “Çevre, insanı çevreleyen her şey anlamındadır”
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Çevre Şenliği programında yaptığı konuşmasında çevre bilincini vurguladı. Çevre bilincini geniş bir perspektifle ele alan Başkan Işıklar: “Bizim çevre bilincimiz aslında çok uzun yıllar önce, hoşgörüyle, komşu ilişkisine dayalı gelişmiştir. Osmanlı döneminde, geçilen yerlerde ekinlere zarar veriliyorsa, zararını yapan bedelini ödermiş ya da kendi ekermiş. Tabii ki o günkü anlayışla, bugünkü sosyal koşulları farklı değerlendirmek ama anlayışı unutmamak lazım. Bizim kültürümüzde, geçmişteki hafızalarımızda, çevreye verdiğimiz değer ve önem hatıralardadır. Zenginleşmek bazen çevreninde zarar görmesine neden olabilir. Avrupa da bununla ilgili yaşanmış bir öyküyü sizlerle paylaşmak istiyorum; Hıristiyan misyonerler, Güney Amerika’ya giderek topraklara, nehirlere, doğa cenneti denecek kadar güzel bölgelere saldırıyla el koyuyorlar. Daha sonra orada bulunan yerlilerin şefi bir hikâye anlatarak ‘Siz geldiğinizde bizim ırmaklarımız vardı, topraklarımız vardı. Siz geldiniz bizim elimize İncil verdiniz, gözlerinizi kapayın dediniz. Biz gözlerimizi kapadık, dua ettik. Gözlerimi açtığımızda bizim elimizde İncil, sizin elinizde bizim topraklarımız, suyumuz, doğamız kaldı’ demiş. Bu anlayışla ortaya çıkan çevre bilincini çok kabul edilir bulmuyorum. Çevre bilincinin kaynağını bize özgü, bizim geleneklerimizden alan ve hafızamızda olan şekliyle yaşatılmasını, canlandırılmasını arzu ediyorum. Özellikle çocuklarımızı 7 yaşını geçmeden çevre hassaslığı konusunda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Toplumsal bilincin, doğal bir alışkanlık haline getirilmesi için hepimizin çaba göstermesi gerekiyor. Çevre bilinci sadece çöp ile değil; arkadaş ortamında sevgi ve saygı, birbirlerine hoşgörüyle bakabilme, tahammül sınırlarını geliştirme anlamında da oldukça önemlidir. Çevre, insanı çevreleyen herşey anlamındadır. Bu duygularla 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nüzü kutluyorum. Bu etkinliği yapan, ona hayat veren bütün yavrularımıza ve tüm katılımcılara saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.
Dünya Çevre Günü etkinliğine Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları Elif Uzun, Yılmaz Kandemir, Murat Yıldız, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler ve Şube Müdürleri,  Silivri Belediyesi ve İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Zafer Aşkın ile Yönetim Kurulu Üyeleri, Silivri Sağlık Grup Başkanı Sadık Balcı, okul müdürleri, izci grupları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gitar resitali büyük beğeni topladı
Yapılan konuşmaların ardından, Sanat ve Diyalog Evi kursiyerleri gitar resitali verdi. Eğitmenleri Erdoğan Eren önderliğinde yapılan gitar resitali, protokol üyelerinden, katılımcılardan ve öğrencilerden büyük alkış aldı. Sanat ve Diyalog Evi kursiyerlerinin ardından, öğrenciler çevre konulu şiirler okudu.

Ödüller sahiplerini buldu
Silivri Belediyesi Çevre Şenliği etkinlikleri kapsamında yapılan çevre konulu resim yarışmasında, dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Dereceye giren birinci öğrenciye bisiklet, ikinciye fotoğraf makinesi ve üçüncüye kitap seti hediye edilirken, mansiyon ödülü almaya hak kazanan öğrencilere de okuma kitabı hediye edildi. Çevre Şenliği programının sonunda öğrencilere ikramda bulunuldu.

Dereceye giren öğrenci isimleri

1-Şeyma CELEP  3/C Gazi İ.Ö.O.
2-Mustafa TUTAL  4/B Turgut Reis İ.Ö.O.
3-Rana AVCI  2/B Nurullah Baldöktü İ.Ö.O.

Mansiyon Ödülü

4-Derya TAŞKIRAN 3/C Gazi İ.Ö.O.
5-Onur ALADAĞ  3/C Gazi İ.Ö.O.
6-Semih YILMAZ  4/A Selimpaşa İ.Ö.O.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol