Silivri Facebook
banner88

Silivri'de coşku doruğa çıktı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 85. yıldönümü kutlamalarının akşam bölümünde fener alayı ve ardından kokteyl düzenlendi. Silivri Lisesi’nin önünden başlayan fener alayı, Hastane Caddesi, Hacı Pervane Caddesi, Sanatkarlar Caddesi, İnönü Caddesi (Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu önüne kadar), sahil kordonboyundan devam ederek Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Genç sporcuların ellerinde meşaleler taşıdığı yürüyüşte, izci grupları da bir ağızdan marş söylediler. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Başkan Yardımcısı Metin Karakaş, siyasi partiler, odalar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, fener alayında vatandaşlarla birlikte yürüdü.

Demirkol: Cumhuriyetimize sahip çıkmanın göstergesi oldu

Atatürk Anıtı önünde halka seslenen Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol, coşkudan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirkol, “Cumhuriyet Bayramı’mızın 85. kutlama yıldönümünde bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Bizi duygulandıran bir husus olarak memnuniyetle şunu gördük ki, biz bir fener alayı grubunun kutlamalara zenginlik katmak üzere, bir renk vermek üzere, bir ağırlık kazandırmak üzere geleneksel milli yaklaşımlarımızın bir tanesi olması münasebetiyle programımızın sade bir parçası olarak görmüştük. Fakat burada çok yaşlı ablalarımızı, teyzelerimizi de gördük, yavrularımızı da gördük, bir çok kesimden vatandaşlarımızın cumhuriyete sahip çıkmasının göstergesi olan bu topluluğu oluşturması, o coşkuyu, o heyecanı, o güveni, cumhuriyete sahip olmanın mutluluğunu yüreklerinde taşımanın burada yansıması olarak değerlendiriyoruz. Bu bakımdan hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Kaymakam Demirkol’un konuşmasının ardından havai fişek gösterisi düzenlendi. 10 dakikayı aşan gösteri, Atatürk Meydanı’nda renkli görüntüler oluşturdu.

Silivri yöneticileri kokteylde buluştu

Fener alayının ardından Cumhuriyet Bayramı Tertip Komitesi tarafından Park Otel’de kokteyl düzenlendi. Silivrili yöneticilerin yoğun katılım gösterdiği kokteylde, Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol, Garnizon Komutanı Yarbay Hasan Koçyiğit ve Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, tüm masaları tek tek dolaştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol