Silivri Facebook
banner88

Silivri'de Ergenekon telaşı

Haber:Müge CESUR

 
20 Ekim tarihinde başlayacak olan Ergenekon davası için ulusal basından bir çok gazetecinin Silivri’ye gelmesi beklenirken esnafı müşteri telaşı sardı. Bazı esnaflar durumun otellere ve lokantalara yarayacağını söylerken bazıları ise kardan çok zarar getirecek diyerek, davayla birlikte Silivri’yi  bir çok tehlikenin de beklediğine dikkat çekti.
 
Daha şimdiden birçok otelde indirim olarak rezervasyon yapılmış durumda. Trakya Grand Otel basın kartını gösteren gazetecilere indirim sağladığı öğrenildi. Ayrıca otelde gazeteciler için her türlü konforda bulunuyor. Otelin cezaevini gören cephesinde ise kanalların canlı yayın yapabilmesi için gazetecilere tahsis edildi. Otellerde kalmak isteyenler ise çarşı içinde ve cezaevi yakınlarında  özellikle eşyalı olan evlere rağbet ediyor. Bu durum birkaç aylığına da olsa emlakçıların yüzünü güldürmüş .
 
Silivri’nin çarşı içindeki esnafı da bu durumdan payına düşeni almak istiyor. Bazı esnaflar küçük esnafa bir katkı sağlamayacağını bazıları ise kardan çok Silivri’nin adının kirlendiği kanısında. İşte bazı esnaflar ve konu hakkındaki görüşleri:
 
Bulcan Bircan: “Silivri’ye çok büyük bir getirisi olacağı kanaatinde değilim”
 
“Basın mensuplarının Silivri’ye bazı yönleriyle katkısı olabilir. Mesela otellerin, lokanta gibi yerlerin iş yapabileceğini tahmin ediyorum. Fakat bu durumun kalkıp ta zücaciyeye, eşyacıya, büfeye bir faydası olmaz. Gelen gazeteciler tabi ki burada vazifesini yapacak. Gazetecinin bütün görevi bu işi takip etmek. Fakat Silivri’ye çok büyük bir getirisi olacağı kanaatinde değilim. Otellerde ölü sezona girdiği için fiyatlarını da hemen hemen yarıya düşürdü. Tabi ki bu bir getiridir. Hiç iş yapmamalarından daha iyidir. En azından masraflarını çıkarırlar. Ama küçük esnafa bir kazanç sağlayacağını zannetmiyorum.
Burcan Silivri’nin cezaevi adıyla anılması konusunda şu yorumda bulundu: “Tabi ki bundan sonra Silivri cezaevi ile de alınacak. Her ne kadar bazı kişiler “bunu engelleyeceğiz” deseler de bu kaçınılmaz bir gerçek. Reklam reklamdır, reklamın kötüsü olmaz. Cezaeviyle ilgili Silivri’ye de ileriye dönük, faydası olacak verilerde yaratılır. Kalkıp ta Silivri’ye çokta kötü bir imaj bırakması meselesini ben düşünmüyorum. Adaletin yerine getirileceği bir yer kötü bir yer olamaz. Adalet adalettir. Dünyada en büyük değer adaletli bir devlettir. Adalet bir düzgünlüktür. Adalet sosyal bir hizmetin devamıdır. Adaletin olacağı yerde de söz konusu kötü bir imaj olamaz.”
 
Hakan Püsküllü: “ İşlerin açılmasını dört gözle bekliyoruz”
 
“Şu an işler çok durgun. Daha doğrusu iş yok. Şimdilik gelecek basın mensuplarını dört gözle bekliyoruz. Fakat çarşı içine fazla yoğunluk olacağını zannetmiyorum. Olursa tabi hepimiz için iyi olur. Sezonda kapandığı için çarşı içindeki yoğunlukta azaldı. Bizlere kazanç kapısı olabilir.”

Cemil Demir: “Önemli olan Silivri’nin Silivri kalmasıydı”

Vatandaşlardan bazıları ise cezaevinin getireceği müşteri yoğunluğundan memnun değil. Müşteriyle birlikte bir çok tehlikenin de beraberinde geleceğini savunan Cemil Demir’in ise görüşleri şu yönde: “Silivri artık eski Silivri değil. Artık cezaeviyle anılacak ve her şey kötü oldu. Yani şu durumda esnaf olarak bizlerin kar etmesi o kadar da önemli değil. Önemli olan Silivri’nin Silivri kalmasıydı. Silivri cezaevinin de gelmesiyle bozuldu ve bitti. Cezaevinden sonra düzelmesi de beklenemez zaten. Şimdi herkes Silivri’de. Bütün mafya Silivri’de. Daha ne bekleyeceksiniz ki. Çatışmalar, mafya, uyuşturucu, silah her şey Silivri’de. Şimdi Silivri’de kimsenin can güvenliği yok. Bur da iki mafya başının bütün elemanları burada olacak. Bir karşılaştıklarını düşünürsek tehlikeye davetiye. Çok büyük önlemler alınması gerekiyor.” 
  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol