Silivri Facebook
banner88

Silivri'nin genç edebiyatçıları yetişiyor...!

Darüşşafaka Vakfı'nın,  İstanbul Liseleri arasında düzenlediği ve Behçet Çelik,  Nalan Barbarosoğlu,  Müge İplikçi,  Behçet Çelik,  Berat Alanyalı gibi önemli yazarlarımızın seçici kurul olarak görev yaptığı 3.  “Hişt Hişt, Genç Sait Faik!”öykü yarışmasında Anadolu Lisemizin öğrencisi Deniz Özlem Çevik,   İstanbul’un Galatasaray, Darüşşafaka gibi birçok güzide lisesinin de yer aldığı 70 okuldan  yarışmaya katılan 214 öykü arasından “Yazgının Pandomiması”adlı öyküsüyle birinci olmuş.

Sadece bu kadar mı?Değil tabii ki. Yarışma sonunda 29 öykünün girmeye hak kazandığı kitaba Anadolu Lisemizden Kerem Renda, Selin Mermertürk, Betül Usta ve Mehmet Cem Uysal’ın öyküleri girmeye hak kazanmış. Kitapta en fazla üç okulun iki öyküyle yer alabildiği yarışmada beş öyküyle Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi yarışmanın ilgi odağı olmuş ve Silivri’ye bu mutluluğu ve onuru yaşatmışlardır. Tüm öğrencilerimizi ve emeği geçen Okul Yöneticileri, öğretmenleri ve velilerine Silivri adına şükranlarımı sunuyorum. 

Edebiyatla ilgili bir diğer güzel gelişme Selimpaşa İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin düzenlemiş olduğu “Git Biraz Aşkı İstanbul’dan Dinle”adlı şiir gecesiydi.  Okulun Türkçe Öğretmeni Gönül Özer tarafından hazırlanan çalışmada,   öğrenciler,  aşkı,  yalnızlığı,  ölümü anlatan şiirleri yürekleriyle okuyarak,  şiir severlere çok güzel bir  gece yaşattılar.

Orhan Veli,  Can Yücel,  Ahmed Arif,  Cahit Sıtkı Tarancı,  Yılmaz Erdoğan,  A.  Kadir,  İlhan Berk gibi şairlerin şiirlerinin yer aldığı gece Okul Müdürü Mualla Öğretmenin teşekkür konuşmasıyla noktalandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve şiir dinletilerinin devamını diliyorum.

İşte böyle Silivri.
İlçemizde ne de  güzel şeyler oluyor. . Sadece edebiyatta değil,  sporda teakvandoTürkiye ikincisi ve üçüncüsü Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulundan Büşra ve Gizem. Piri Mehmet Paşa İlköğretim Okulu öğrencisi Berfin seviye belirleme sınavında İstanbul birincisi.

Halk oyunlarında, Endüstri  Meslek Lisesinin büyük başarısını zaten biliyorsunuz. Ve buna benzer bir çok başarı.  Hem eğitimde, hem sanatta, hem edebiyatta, hem sporda ve diğer tüm alanlarda Silivri adına çok daha güzel haberler almak umuduyla…

İyi hafta sonları Silivri…!


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol