Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'NİN ULAŞIMI PLANLANDI

Haber MERKEZİ

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, hızla gelişen ilçenin altyapısının ardından üst yapısında geleceğe yönelik projelerini uygulama aşamasına getirerek sorunlar oluşmadan çözüm sağlanmasını amaçladı. Yol ve kavşak düzenlemeleri, üstgeçit yollar ve yeni yolların bağlantılarını sağlamayı amaçlayan projeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hazırlandı. Projelerin uygulanması, İBB’nin bu haftaki meclis toplantısında gündeme alınacak. Kamu yatırımları ile oluşan trafik sirkülâsyonu ve kent görünümüne önem veren projeler, özellikle D–100 karayolu ve çevresinde artı katkı sağlayacak.

SİLİVRİ GİRİŞİ DÜZENLENECEK

Ulaşıma yönelik projelerin ilkini Silivri girişi oluşturuyor. İstanbul-Silivri istikametinde Silivri’ye giriş noktasının geç fark edildiği mevcut sistemi değiştirecek olan düzenlemede, Silivri’ye giriş yol ve kavşak düzenlemesi ile değiştirilecek. Silivri’den İstanbul’a gidiş istikametinde ilçenin önemli görsellerinden birini oluşturan şelalenin ardından, terminal bahçesi de geri çekilerek çevre düzenlemesi yapılacak. İlçenin giriş-çıkışında yapılacak düzenleme daha modern ve estetik bir görüntüye kavuşacak.
 
YENİ DEVLET HASTANESİ YANINA ÜSTGEÇİT YOL

Toplu konut yapılaşması ile Silivri’nin gelişme bölgesi içinde yer alan Yeni Mahalle’de, mevcut sirkülasyonu arttıracak bir önemli etken de yapımı tamamlanan Silivri yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete alınması olacak. Yeni Devlet Hastanesi açılış için gün sayarken, hastanenin arttıracağı trafik yükü de Angora Otel ile Aygaz Silivri Bayisi arasında üstgeçit yol yapımı projesi ile rahatlatılacak. D–100 (E-5) karayolu üzerinden Angora Otel ile Aygaz Silivri Bayisi arasında ulaşımı sağlayacak üstgeçit yol projesi tamamlandığında, Toplu Konutlar Mevkii’nden şehir içine ulaşımı sağlayan altgeçitin bu bölümünün kullanılmasına izin verilmeyecek. Altgeçit, sadece şehir içinden Yeni Mahalle’ye ulaşımda kullanılacak.
 
CEZAEVİNE ULAŞIMI SAĞLAYACAK PLANLAMA, İBB MECLİSİ’NDEN GEÇTİ

Öte yandan Silivri’de trafik yükünü oluşturan bir diğer etken olan Silivri Ceza İnfaz Kurumları’na ulaşımı sağlayacak olan bulvar genişletme projesi de geçen hafta İBB Meclisi’nden geçti. Silivri Sanayi Sitesi arkasından Ceza İnfaz Kurumları’na ulaşımı sağlayan yolun genişletilerek bulvar yapılmasının kabulü, yatırım programının öncelikli konuları arasında yer aldı. Bulvarın yapılması ile cezaevine ulaşım sağlayan toplu taşıma araçları D–100 karayolu yerine bu bulvarı kullanacak.
 
TURAN: SİLİVRİ’NİN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

Mimarsinan Köprüsü’nün trafiğe kapatılarak yan yolların yapılması, 3 üstgeçit yapımı gibi ulaşımdaki acil ihtiyaçların çözümünün ardından geleceğe yönelik planlamaların yapıldığını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, “Silivri’nin geleceğini planlıyoruz. Üniversite, havaalanı, metro gibi dev yatırımların da ilçemize kazandırılması ile Silivri, İstanbul ve Trakya’nın en gözde, en cazip kentleri arasında yer alacak. Biz de yapılar oluşmadan ilçemizin gelecekte ihtiyaç duyacağı konuları bugünden planlayarak sorun oluşmadan çözüm sağlamayı amaçlıyoruz. 2009 yılında özellikle ulaşım projelerinin hayata geçirilmesi ile Silivri’nin cazibesi daha çok artacak” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol