Silivri Facebook
banner88

Silivri'ye Bereket Geldi...!
 
Kaynak : Akşam Gazetesi
 
Ergenekon davasının Silivri Cezaevi'nde görülecek olması ilçeyi hareketlendirdi. Medya kuruluşları cezaevi civarında ev kiraladı. Sezonu kapatan oteller gazetecilere indirim uygulamaya başladı.
 
Silivri’nin İstanbul merkezinden uzak bulunması ve ilk duruşmanın bir yıla yakın sürmesinin beklenmesi nedeniyle medya kuruluşları, muhabirlerin dava boyunca kalabileceği otel ve pansiyonları şimdiden ayarladı. Kalabalık kadroyla görev yapacak olan televizyonlar ve haber ajanslarının bazıları da çalışanları için aylık 400-600 YTL arasında değişen fiyatlarla Silivri’den möbleli evler kiraladı.
 
AVUKATLARA KARAVAN
Muhabirler dışında davaya girecek olan yaklaşık 150 avukat da duruşma için otel veya ev ayarlamaya başladı. Avukatlar her gün kilometrelerce yolu gidip gelmemek için bölgedeki otellerde kalacak ya da ev kiralayacak. İşçi Partili grupların duruşma boyunca cezaevi dışında protesto gösterileri yapacağı ve buraya katılan kişilerin Silivri bölgesinde yaşayan partililerin evlerinde misafir olacağı öğrenildi. Duruşmaya grup olarak katılacak bazı avukatların ise karavan kiralamayı planladıkları da belirtildi.
 
Basın kartına indirim
Klassis Resort Otel’i de kapsayan Hamoğlu Holding Turizm Grubu, Ergenekon davası sürecinde medya ve kamuoyunun yaratacağı yoğunluğu öncesinden öngörerek, 156 yataklı Hotel Maxi Mola’yı, eylül ayında hizmete açtı. Otel Maxi Mola, cezaevine olan yakınlığı nedeniyle, özellikle medya mensupları tarafından da büyük ilgi görüyor. Silivri Maxi Mola Otel, gecelik 50 euro olan fiyatını gazeteciler için 36 euroya indirdi. Trakya Grand Otel ise, basın kartını gösteren muhabirlere indirim uyguluyor.
 
Yüzlerce gazeteci izleyecek
Ergenekon duruşmasını izlemek için yaklaşık 200 gazeteci Silivri’de görev yapacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, medya kuruluşlarından duruşmayı izlemek için görevlendirdiği isimlerin listesini istemesinin ardından, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yerli ve yabancı 59 kurumun başvuruda bulunduğu belirtildi. Her kurumun mahkemeye verdiği listeye 5 ila 30 arasında değişen isim yazdığı da ifade edildi. Mahkeme ise sadece 30 muhabiri duruşma salonuna alacak. Diğer muhabirler ise cezaevi dışında haber toplamaya çalışacak.
 
Seyyar satıcılara yarayacak
Silivri Cezaevi’nin çevresinin tamamen boş olması ise seyyar satıcılara yaradı. Duruşma boyunca gazetecilerin ve cezaevi çevresinde olacakların ihtiyaçları için birçok seyyar satıcının da bulunması bekleniyor.
 
Türkiye’yi sarsan davanın sanıkları
Silivri Cezaevi’nde 20 Ekim’de gerçekleştirilecek olan ‘terör örgütü Ergenekon Davası”nda 86 kişi yargılanacak.
 
Bu isimlerden bazıları şöyle:
Veli Küçük, Doğu Perinçek, Mehmet Nuri Aytekin, İlhan Selçuk, İsmail Yıldız, Habip Ümit Sayın, Kemal Şahin, Sedat Peker, Selim Akkurt, Abdulmuttalip Tonçer, Ali Yasak, Sami Hoştan, Mahmut Öztürk, Mehmet Zekeriya Öztürk, Ertaç Giray, Muzaffer Tekin, Osman Aydın, Şahin Zeki Yurdakul Çağman, Hüseyin Görüm, Şefik Çelik, Ümit Oğuztan, Aydın Gergin, Ferid İlsever, Raif Görüm, Muhammet Yüce, Melike Arslan, Vedat Yenerer, Tanju Okan, Muammer Karabulut, Kemal Yalçın Alemdaroğlu, Ali Kutlu, İhsan Göktaş, Bekir Öztürk, Orhan Tunç, Serhan Bolluk, Murat Çağlar, Semih Tufan Gülaltay, Yaşar Ağsu, Mehmet Fikri Karadağ, Nevzat Çetin, Oğuz Alpaslan Abdulkadir, Sami Almaz, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz, Emin Gürses

Seda KILIÇ / İSTANBUL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol