Silivri Facebook
banner88

Silivri'ye SGK müjdesi

Haber MERKEZİ

Silivri’ye Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürlüğü kurulması onaylandı. Dün yazılı bir basın açıklaması yapan Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Silivri’ye Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürlüğü açılacağını müjdeleyerek, şube için yer aradıklarını belirtti. Tabakoğlu’nun konu ile ilgili yapmış olduğu yazılı basın açıklaması şu şekilde;
“Bilindiği üzere 5502 Sayılı Kanun İle 16.05.2006 Tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu Kabul edilmiştir. Yeni Sosyal Güvenlik Kanunu Öncesi uygulama şekliyle;
SSK, BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI olarak üç ayrı Kurum ayrı ayrı Kanuna tabi olarak uygulama yapmakta idi bu yüzden SSK- Bağ-Kur ve Emekli Sandığında hizmet süreleri bakımından farklı Sigorta İşlemleri yapılmaktaydı. Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde farklı Sigortalı uygulama şekli olmamaktadır.

Bu uygulama süresi içersinde ve bugün yine kendi sigortasını kendisi ödeyen ayrıca en çok sorun yaşayan Bağ-Kur Sigortalısı olmuştur. Bizler bunun bilincinde olarak,
Silivri birleşik Esnaf ve Sanatkârlar odası olarak 1996 yılında kurmuş olduğumuz Bağ-Kur irtibat bürosunda her türlü bürokratik zorluklara rağmen yetkilerimiz çerçevesi içersinde, hizmet vermeye devam ediyoruz, irtibat bürosunun işlevsiz hale gelmesi için yapılan her türlü karalamalara rağmen, hizmet vermeye devam edeceğiz.
Yeni kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu Yasası ile bundan böyle her ilde Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü kurulması ve ilçelerde de Şube Müdürlüklülerinin kurulması ön görülmektedir.
Bu şekilde SSK, BAĞ-KUR, EMEKLİ SANDIĞI’na bağlı olan sigortalılar; tek çatı altında yani tek bir yerde hizmet vermeye devam edeceklerdir,  1996 yılında Bağ-kur irtibat bürosunu kurduğumuz günden bu güne kadar, geçen süre içersinde edinmiş olduğum tecrübeler neticesinde, Yeni Sosyal Güvenlik Kurumu yasasında;
BAĞ-KUR Sigortalısı açısından çok büyük sorunların ortaya çıkacağını ve sorunların ancak Müdürlük olduğu takdirde aşılabileceğini ve konunun hassasiyetini de çok iyi bildiğim için;
Şube Müdürlüğünün bir an önce Silivri’ye kurulmasının kaçınılmaz olduğunu,  Oda başkanlığı görevine seçildiğim ilk günden itibaren sık sık gündeme getirerek Sosyal Güvenlik Kurumu Şube Müdürlüğünün Silivri ye kurulabilmesi için Bakanlarımız, Bölgemiz Milletvekillerimiz ve üst düzey yetkililer ile yapmış olduğumuz çalışmalar ve yazışmalarda Şube Müdürlüğünün Silivri ye kurulmasını vurguladım. Fırsat buldukça da vurgulamaya devam ettim ve Şu anda yapmış olduğumuz çalışmalarımızın neticesini de almaya başlamış bulunmaktayız.

Yer tahsis edildiği gibi çalışmalara başlanacak

İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Sayın Mustafa Korucu ile Ekim 2008 ayı içersinde ve kasım ayının ilk haftalarında görüşmelerimiz sonrası ilk etapta acele olarak, Şube Müdürlüğünün açılması için,
Kamu kuruluşları veya belediye tarafından kullanım alanı 500 m2 olan bir yer tahsis edildiği takdirde Şube Müdürlüğünün Silivri ye açılması için hemen çalışmalara başlanacağını ifade etmiş bulunmaktadırlar. İlerisi için arsa tahsis edildiği takdirde kalıcı bir binanın da yapılacağını Sosyal Güvenlik Kurumu İstanbul Başkanı İfade etmişlerdir.
Bende bunun üzerine hiç zaman kaybeden Sayın Belediye başkanımız Hüseyin Turan’ı ziyaret ederek yer tahsis edilmesi hususunda konuyu kendisi ile paylaştım, yine Sayın Kaymakamımız A.Mesut DEMİRKOL ile yer konusunda detaylı bir şekilde fikir alışverişinde bulunduk.Acele olarak yer tahsis edilmesi gerekli olduğunu kendilerine ilettim, yer tahsis edilmediği takdirde, şube Müdürlüğün başka bir ilçeye kaydırılacağının duyumlarını almakta olduğumuzu kendilerine ifade ettim. İlk etapta Şube Müdürlüğü Silivri ye kurulmadığı takdirde bu durumun Silivri ve Bölgemizdeki Sigortalıları büyük sıkıntı içine sokacağı malumdur.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından edinmiş olduğum bilgilere göre 5502 sayılı Kanun ile İllerde Sosyal güvenlik kurumu başkanlığı olması ilçelerde de Şube Müdürlüğü olacağı için irtibat bürolarının da artık işlevini yitirmiş olacağını ifade etmişlerdir.
Silivri de açılacak olan Şube Müdürlüğün sadece BAĞ-KUR sigortalısına değil, Silivri ve bölgemizdeki tüm SSK ve EMEKLİ SANDIĞI sigortalılarına da hizmet verecektir. İlçemizin nüfusunun önümüzdeki yıllarda büyük artış göstereceği de göz önünde bulundurulursa Müdürlüğün kurulmasının ne kadar çok önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.
Şube Müdürlüğünün açılabilmesi için Silivri ye hizmet eden kurum amiri başkan ve yöneticilerine sesleniyorum Şube Müdürlüğü kurulması için onay çıktı tek çare yer bulunması bu konuda herkese görev düşmektedir. Bu sadece Esnaf ve Sanatkârlar oda başkanını ilgilendiren konu değildir, sorumluluk sahibi herkesi ilgilendirmektedir. Yetkililere sesleniyorum Sosyal Güvenlik Kurumu açılması için yer tahsis edelim. Edemezsek ilçemiz için büyük kayıp olacak.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol