Silivri Facebook
banner88

SİLİVRİ'Yİ BAYRAKLARLA DONATACAĞIZ...

T.C.

İSTANBUL VALİLİĞİ

SİLİVRİ KAYMAKAMLIĞI

 

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI

2012 YILI KUTLAMA PROGRAMI

 

 

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

(28 –29 EKİM 2012 89.Yıl Kutlama Programı)

 

      Bu program 16/04/2012 tarih ve 2012/3073 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği hükümlerine göre hazırlanmıştır.

 

1-HAZIRLIKLAR                            :

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. yıldönümü törenleri 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00’den itibaren başlayıp, 29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 24.00’te sona erecektir.

 

Bayram süresince bütün resmi ve özel kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsleri, bankalar ve özel teşebbüs binaları, apartmanlar, ticarethaneler, kara ve deniz nakil vasıtaları, istasyon ve iskeleler, Türk Bayrağı Kanunu’nda yazılı niteliklere uygun olarak bayraklarla donatılacak, geceleri de camiler, hisarlar, kuleler, köprüler ve şehrimizin diğer tarihi yerleri ışıklarla aydınlatılacak; yukarıda belirtilen hususların kontrol ve takibi Belediye Başkanlığı görevlilerince yapılacaktır.

 

2- ÇELENK SUNMA TÖRENİ      :

 

a) 28 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00 de Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve  Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulacaktır.

 

b) Çelenklerin anıta sunulması sırasında alana gelen öğrencilerin tertip ve düzen işleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilecek öğretmenler tarafından sağlanacaktır.

 

3- TEBRİKLERİN KABULÜ         :

 

a) 29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 10.00 da İlçe Kaymakamı tarafından tebrikat, ekli (1) sayılı listede yer alan sıraya göre Makamında kabul edilecektir. Kabul töreni organizasyonu Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abdullah GÜVEN tarafından yapılacaktır.

 

b) Bayram töreni saat 10.30 da İlçe Stadyumunda icra edilecektir.

 

4- BAYRAM KUTLAMA TÖRENİ:

 

a)Saat 10.30 da İlçe Kaymakamı yanında Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı olduğu halde törene katılanların ve halkın Bayramını kutlayacaklardır.

 

b)Saat 10.35 de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilecek bir Müzik Öğretmeni yönetiminde tüm öğrencilerin ve halkın birlikte söyleyeceği İstiklal Marşı okunarak ?anlı Bayrağımız göndere çekilecektir.

 

c)Günün anlam ve önemini belirten konuşma Silivri Kaymakamı Salih KESER tarafından yapılacaktır.

 

ç) İlçemiz Okulları arasından seçilecek olan üç öğrenci şiirlerini okuyacaktır. (İlkokul-Ortaokul-Lise)

 

       d)İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek olan okullar, tören alanında halk oyunları gösterilerini sergileyeceklerdir.

 

e) Tören geçişi Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından şeref tribününden selamlanacaktır.

 

 

 

 

 

5-GÖREVLER VE GÖREVLİLER     :

 

a) Silivri Belediye Başkanlığı; Stadta  yapılacak olan törende ses yayın cihazı, iki adet konuşma kürsüsünün temini ve görevlilerin bulundurulması ile Atatürk Anıtı ve Tören alanının düzenlenmesi, hazırlanması, ses sisteminin kurulması (İlçe Spor Müdürlüğü ile koordineli olarak sağlanacak) ve şehrin genel temizliği, tertip ve düzeninde herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir. (28 Ekim günü Belediye Başkanlığı hoparlöründen Kaymakamlık Makamınca belirlenen ilanı gün boyu anons ederek binaların Bayraklarla süslenmesi ve işyerlerinin tören süresince kapalı tutulması konusunda halkımız bilgilendirilecektir). Bu çalışmalar Belediye Zabıtası ve genel zabıta görevlilerince kontrol ve takip edilecektir. Tören geçişi sırasında Belediye Bandosu ve bayram kutlaması için de bir araç hazır bulundurulacak olup, 29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 18.30 da Cumhuriyetin 89. yılını kutlamak amacıyla Belediye Bandosu ve Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile birlikte havai fişek gösterisi düzenleyecektir.

 

b) İlçe Emniyet Müdürlüğü; 28 Ekim Pazar günü çelenk sunma töreni ile 29 Ekim Pazartesi günü yapılacak kutlama törenleri sırasında tören alanları ve alanlara gidiş - gelişlerin emniyeti, trafik düzeni ve diğer tedbirlerin alınmasında Silivri Belediye Başkanlığıyla koordineli olarak sorumludur.

 

c)İlçe Spor Müdürlüğü; Spor sahasının tertip, temizlik ve ses düzeninin kurulması ile verimli kullanılmasından, sağlık görevlilerinin saha içinde uygun bir yerde konuşlandırılmasından sorumludur.

 

ç) İlçe Sağlık Müdürlüğü; Tören sırasında sağlık önlemleri alınarak ambulans temini için gerekli girişimlerde bulunulacak olup, özellikle Spor Müdürlüğünce saha içinde ve Tribün altında belirlenecek odada özel sağlık odası oluşturularak, Doktor ve Sağlık Görevlilerinin hazır bulundurulmasını sağlayacaktır.

 

d) İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü; Törenin yürütülmesinden sorumlu olup, öğrencilerin alana geliş ve gidişleri okul idarelerince görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin nezaretinde olacaktır. Tören sırasında görev alacak öğretmen ve görevlilerin isim, unvan ve tören alanında yapacakları görevleri planlanacak ve         en geç 19 Ekim 2012 tarihine kadar Kaymakamlık Makamına arz edilecektir. Tören alanında Tören Komutanlığı Hasan Sabriye GÜMÜ? Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Fikret ÖZDEMİR tarafından yapılacaktır.

 

e)Protokol davetiye işlerinden Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı sorumludur.

 

f) Hava muhalefeti gibi zaruri hallerde, bayram programının bir kısmının veya tamamının en kısa sürede yapılmak üzere ertelenmesine Mülki İdare Amirince karar verilir.

 

g) Bu programda yer almayan hususlarla ilgili, başta belirtilen Yönetmelik ve İçişleri Bakanlığı’nın 29/06/2012 tarih ve 2012/25 sayılı Genelge hükümleri uygulanacaktır.

 

ğ) Bu program halkımıza davetiye, ilgililere emir niteliğindedir.

 

 

 

KUTLAMA KOMİTESİ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol