Silivri Facebook
banner88

''Sivas katliamını unutmadık, unutmayacağız''
 
Kaynak:Değişim Gazetesi

1993 Sivas katliamının yıldönümü ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan Eğitim Sen Silivri Temsilciliği, Sivas’ta katledilenlerin, aydın, laik, demokrat ve devrimci oldukları için katledildiğini iddia etti. “Sivas katliamını unutmadık, unutmayacağız!” diyen Eğitim Sen Silivri Temsilciliği’nin göndermiş olduğu yazılıbasın açıklaması şu şekilde;
 
“SİVAS KATLİAMINI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!
 
1993 Sivas katliamının üzerinden 14 yıl geçti. Gerilere gittiğimizde kökenleri çok eskilere dayanan katliamların, yakın tarihimize de damgasını vurduğunu görebiliyoruz. Maraş, Çorum, Malatya, Sivas…
 
Bu katliamların ortak özelliği, katliamların faşist ve gericilerin işbirliği ile gerçekleşmesidir. Sivas katliamının vahşeti tam 8 saat sürmüştür. Televizyondan naklen yayınlanmıştır. Ne acıdır, bu sürede katliamı durduracak bir müdahale yapılmamıştır. Başta hak arama eylemleri olmak üzere emekçilerin, köylülerin giriştiği en demokratik eylemlere bile, en sert şekilde binlerce polis ve asker, panzer yığanlar Sivas’ta hiçbir şey yapmamıştır.1994’te Sivas İdare Mahkemesi de “devlet vatandaşını koruyamamıştır” ibaresi ile tarihe not düşmüştür. Bazıları 2 Temmuz’u Müslümanların bayramı ilan ederek, olayları yeniden tırmandırma cüretinde bulunmuşlardır. Anma törenlerine bile tahammül edememişlerdir.
 
Yine ne ilginçtir ki, Sivas katliamını gerçekleştirenler, öyle rahattırlar ki cezaevinde bile baba olabilmişlerdir. Hatta Adalet Bakanlarımızdan biri sanıkları savunmak istemiş, diğerleri ülkemizi rahatça terk edebilmiştir.
 
KURTULUŞ NEREDE?
 
Farklı kültürleri, farklı düşünceleri benimseyemeyenlere; benim gibi düşün benim gibi yaşa diyenlere, faşistlere, yobazlara, gericilere karşı durabilmenin yolu emek ve sınıf mücadelesinden geçer. Sermaye düzeni, emekçi halkın üzerine her geçen gün karabasan gibi çökmektedir. Yaşam giderek daha pahalı hale gelirken, egemen sınıf kazanımlarını artırmak için daha bir açgözlülükle saldırmaktadır. İşte bu noktada kapitalistlere karşı mücadeleyi yükseltmeliyiz.
Unutmayalım Sivas’ta katledilenler, Alevi oldukları için değil, aydın, laik, demokrat ve devrimci oldukları için katledildiler. Eğitim Sen olarak herkesi özgürlük, demokrasi, kardeşlik ve emek mücadelesine davet ediyoruz.
 
Yaşasın örgütlü mücadelemiz! Yaşasın Eğitim Sen! Yaşasın KESK!”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol