Silivri Facebook
banner88

''Sivas'tan Silivri'ye kurulan köprü''
 
Silivri Belediyesi 5. Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Silivri Sivaslılar Derneği tarafından “Sivaslılar Gecesi” düzenlendi. Gecede, Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol ve eşi Güneş Demirkol, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve eşi Bahar Turan, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Halit Girgin, Sivas Eski Milletvekili Mukadder Başeğmez, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivaslılar’ın coşkusuna ortak oldu. 
 
KAPLAN: BİZ HER NE KADAR DA SİVASLIYSAK TA BİR O KADAR İSTANBUL VE SİLİVRİLİYİZ
 
Gecenin açılış konuşmasını yapan Silivri Sivaslılar Derneği Mecit Kaplan, “Gayemiz Silivri’deki, İstanbul’daki Silivriler ile Sivaslılar arasında köprü olmak. Biz her ne kadar da Sivaslıysak ta bir o kadar İstanbul ve Silivriliyiz. Önemli olan yaşadığımız yer. Ekmeğimizi kazandığımız yer. Biz derneğimizi açarken ilkemiz şuydu. Bir kahvehane yapmak değil, bir tabela derneği yapmak hiç değil. Önemli olan buradaki insanları ayrım gözetmeden kaynaştırmak, kültürünü yaşatmaktı. İnşallah bunu yapacağız.”şeklinde konuştu.
 
YEŞİLDAĞ, BİRLİK VURGUSU YAPTI
 
İstanbul Sivaslılar Derneği Genel Başkanı da Abdurrahman Yeşilyurt yaptığı konuşmada, “Bugün gerçekten çok heyecanlıyım. Bu mikrofonlarda çok konuştuk ama bugün farklı bir duygunun  içindeyim. Bir baba çocuklarının büyümesini gördüğü zaman nasıl ayrı bir haz alır, zevk alır ise biz de bugün şubelerimizden yeni birisi olan Silivri şubesinin bu güzel etkinliğinde bulunmaktan gerçekten mutluluk  duyuyorum.
 
Sivas gerçekten çok önemli illerimizden bir tanesi. Tüm iller çok önemlidir bizim için ama Sivas gerçekten daha çok önemlidir. Çünkü Osmanlı’ya, Selçuklu’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmış olduğu bir ile mensup olmak biraz ayrıcalık olsa gerek diye düşünüyorum. Sivas’ın Türkiye’nin değil dünyanın mozaiği olduğunu hem Türkiye hem de dünya kabul etmiştir. Öyle bir il düşünün ki o ilde alevisi, sunnisi, kürdü, çerkezi, ermenisi, gayrı müslümi ile her ne kadar zaman zaman 3,5 soysuzlar fitne sokmaya kalksa da hiçbir zaman oyuna gelmeyen tek sevdalı olan, tek ilkeli olan bir il olmuştur.
 
Bizler maalesef illerimiz içinde en çok göç veren ile mensup olmamız hasebi ile İstanbul’da en fazla nüfusa sahip bir ilin mensuplarıyız. Bununla övünmek mümkün değil. Keşke oralarda aş bulabilseydik, iş bulabilseydik de diyar-diyar, gurbet-gurbet gezmemiş olsaydık. Ama hayat hepimizi bir yerlere sürdüğü gibi biz Sivaslılar, Silivri’ye kadar, 1100 km. ötesine kadar buralara gelmek zorunda kaldık. Ama bizler Sivaslılar olarak geldiğimiz, yaşamış olduğumuz ilde ve beldelerde hiçbir zaman uyum problemi yaşamadık. Gelmiş olduğumuz illerde ve ilçelerde onların kendi kültürlerini kaybetmeden oranın kültürü ile de özdeşleştiler. Birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, kardeşçe her şehirde problemsiz yaşamaya çaba sarf ettiler. Silivri’de 4 bine yakın bir Sivaslı kitlesi var. Amacımız buradaki Sivaslılar’ı bir arada derleyip toparlamak, ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi bir birlikteliği ortaya koymaktır. Ben bunun Silivri’de olacağına yürekten inanıyorum.” ifadesini kullandı.
 
BAŞEĞMEZ: BU MEDENİYETİN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ                                                                                                                            
 
Sivas Eski Milletvekili Mukadder Başeğmez konuşmasında “İstanbul dernek başkanımız söyledi, “Silivri nere, Sivas nere. Keşke işimiz aşımız olsaydı buralara gelmeseydik” dedi ama bence yine buralara gelirdik. Bizim ecdadımız, ta Balkanlar’a gitti, ta Yemen’de söylendi türkülerimiz. Biz büyük bir milletiz. Bir bakarsınız bir kardeşiniz Balkanlar’da yaşıyordur. Bir akrabamız Kırım’dadır, Doğu Türkistan’dadır. Buradan bir selam gider oradan bin selam gelir. Bir oluruz, bin oluruz bir bakarsınız ki büyük bir millet, büyük bir tarih, büyük bir bayrak bu dünyada geçmişini ve geleceğini oluşturur. Biz böyle bir milletiz kardeşlerim. Bu gün Yemen’de Mehmetçik’in bıraktığı tüfekler hâlâ hatıra olarak, turistik eşya olarak saklanıyor, satılmaktadır. Akif diyor ya “Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar” Biz tek dişi kalmış olan canavarlardan uzak büyük bir medeniyetin çocuklarıyız ve torunlarıyız. Biz bu medeniyetin kıymetini bilmeliyiz.” dedi.
 
TURAN: SİLİVRİ’YE GELEN BÜTÜN HEMŞERİLERİMİZİ ÇOK SEVİYORUZ
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ise Sivaslılar’a “Silivri’de biz ilkleri başlattık. Yaklaşık 5 senedir iftar çadırı ile birlikte Silivri’de ilkleri yaptık. “100 sene dahi belediye başkanlığı yapsam iftar çadırı kurmam ve kimseye yemek ve aş dağıtmam” diyen bir zihniyetten bu noktalara geldik. Bu zihniyetten bu noktalara geldiğimiz zaman bugün Rabb’ime şükürler ediyorum ki bazen arkadaşlarımızla gezip gördüğümüz zaman bu işi ne kadar güzel yaptığımızı ve bu insanlara şov yapmadan hiçbir şekilde basını dahi dillendirmeden insanları gezmek, ihtiyaç sahibi insanları bizzat yerinde görmek onların sorunlarını çözmenin mutluluğu manevi olarak bize yeter. Bize destek veren saygıdeğer hemşerilerimize Silivrili hemşerilerimize teşekkür ediyorum.
Biz Bulgaristan’dan, Kars’tan, Sivas’tan, memleketin her köşesinden Silivri’ye gelen bütün hemşerilerimizi çok seviyoruz. Onların birbirinden hiçbir farkı yok.” şeklinde seslendi.
 
DEMİRKOL: DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ
 
Silivri Kaymakamı A.Mesut Demirkol da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Ramazan’ın bu mübarekliliğiyle, güzelliğiyle bizi biz yapan, ülkemizi ayakta tutan, milletimizi millet yapan değerlerimize sahip çıkmak adına bir çok güzelliğin ve değerin farkında olmak en güzeli. Sonra gayret etmek, bunun farkındalığına destek vermek, gayret etmek yapabildiğimiz yapabileceklerimizi yapmak çok önemlidir. Biz çok büyük bir ulus, çok büyük bir millet olmanın getirdiği bu güzelliklerin öncelikle farkında olmamız gerekir ve sonrasında değerini bilmemiz gerekir. Değerini bilmeyenlerin uyanması, uyarılması gerekir. O bakımdan bu etkinlikleri cesaretle, güvenle devamını sağlamak, yüceltmek, ihya etmek, milletimizi de olumsuzluklardan kurtarmak adına bu güzelliklerin farkında olmak adına yapılanlar için tebrik ediyorum belediyemizi. Ramazan’ı ihya etmek kültürümüzü ihya etmek adına tüm emek verenleri kutluyorum.
 
Tüm Sivaslı kardeşlerimizin -biz de nasıl bir yabancı memur gibi burada çalışıyorsak- bu ilçenin güzelliği ve özelliğinden İstanbul’a paralel bir çok milletimizin, vatandaşımızın bir yumak olmuş, Silivrili ruhu ile özünü de unutmadan geçmişini de unutmadan geleceğine güven ile bakabilmek adına Silivri’ye sahip çıkmak, Silivrili olma ruhunun devamında fayda görmek gibi bir bilinç içerisinde olduğumuz için diğer sivil toplum örgütlerimiz gibi özellikle İstanbul genelindeki sayısal üstünlüğünüzün de altını çizerek Sivaslılar’a sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”
Sanatçıların şarkıları ile devam eden gecede, Sivaslılar birlikte halay çekip şarkılara eşlik etti ve eğlendi. Sivaslılar Gecesi yaklaşık 2 saat sürdü.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol