Silivri Facebook
banner88

Sosyal Güvenlik Kurumu Silivri'ye açılıyor

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı ziyaret ettikten sonra Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol'u Küçükçekmece Sosyal Güvenlik Merkez Şube Müdürü Şükran Beyzade, Yeni Bosna Eski Bağ-kur Müdürü Olcay Kınay ve Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ziyaret etti.


Geçtiğimiz günlerde gelen Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürleri Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol ile Silivri’de yeni açılacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında bilgi alışverişi yaptılar. Ardından da yeni yapılacak olan internet sitesi hakkında Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol’a bilgi verdiler.

Beyzade; “ İki aya kadar Kurum açılacak”
Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Şükran Beyzade açılacak olan Güvenlik Merkezi Müdürlüğü hakkında bilgi verdi. Şükran Beyzade; “Biz Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğünü Silivri’ye açmak istiyoruz. Bir alışveriş merkezinin üst katında yer belirlendi. Oranın alt yapı çalışmaları tamamlanacak ve zannediyorum 2 aya kadar Silivri Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğünü faaliyete geçireceğiz. Bölge halkına da iyi bir avantaj olacak çünkü bizim diğer merkezimize gelmeleri hem zaman kaybı hem de emek kaybı oluyordu. Artık primsiz ödemeler müdürlüğü ile alt yapı çalışmalarını bitirmek üzere.  Biliyorsunuz 2 yıllık bir süreç alınmıştı 5502 sayılı yasa ile biz hizmet veriyoruz ve o kanunla da 2 yıllık süre içinde hizmeti sizden alıyoruz. Yani yeşil kart hizmetini sosyal güvenlik kurulu olarak biz alıyoruz. Geçen hafta bizim internet sitemizde siz kamu görevlileri olarak yapacağınız edeceğiniz işlerle ilgili her şeyi net ortamında görecek ve bizzat kendiniz takip edebileceksiniz. Gelenlerin prim borcu olup olmadığını bizim ekranımızdan görebileceksiniz, size kendinize ait sayfa açıyoruz. Sizin belirlediğiniz kamu görevi personelinin şifresi ile yapılacak olan sayfayı açıyoruz. Siz kimin görevlendirilmesini istiyorsanız eğer başvuru belgesi ile bize başvursun, önceden kâğıt ortamında bu belgeler sunuluyordu şimdi tamamen net ortamında bu belgelerden yararlanabileceksiniz. Bu belgelerin kayıtları silinmeyecek kim, ne zaman, kimi sorgulamış her zaman için siz görebileceksiniz. Sahte yazılarla belgelerle birtakım sizlere sunumlar oluyordu artık böyle bir şey de olmayacak çıkan belgenin üzerinde kendiliğinden bir mühür olacak. Sadece bazı işlemlerde değil alım satım ilerinde de bunu sorgulayacaksınız. Her yerde bu siteyi kullanabileceksiniz her şekilde vatandaşların tüm bilgileri olacak, gizli hesapları da bu şekilde çıkacak. Silivri de değil de başka bir yerde hesabı varsa bununla ilgili de o sitede kaydı çıkacak” şeklinde konuştu.


Silivri Kaymakamı A. Mesut Demirkol; “ Yapılacak olan kurum bizim için çok iyi olacak. Hem Silivri’nin kalkınmasında yardımcı olacak hem de vatandaşlarımızın gidip gelmelerine kolaylık olacak. Yapılacak olan site umarım iyi olur hem sizlere hem de bizlere yardımı dokunur. En kısa zamanda yetkili arkadaşları sizlere yönlendireceğim” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol