Silivri Facebook
banner88

Susurluk'tan Silivri'ye Adalet Yürüyüşü

Haber MERKEZİ

Geçen hafta adalet için 210 km pedal çeviren Ezilenlerin Sosyalist Platformu, 19 Ekim'de Susurluk'tan Ergenekon davasının görüleceği Silivri'ye yürüyecek. ESP, Adalet Tırı'nın da eşlik edeceği yürüyüşün ayrıntılarını açıkladı.

 
Ezilenlerin Sosyalist Platformu, kontrgerilla pisliğinin yola saçıldığı Susurluk'tan Ergenekon davasının görüleceği Silivri Hapishanesi önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirecek. "Susurluk'tan Silivri'ye Adalet Yürüyüşü" başlığıyla yapılacak adalet arayışı 19 Ekim günü saat 13.00'te Susurluk'ta devlet kontrgerilla ilişkisinin ortaya çıktığı ünlü kazanın olduğu noktada başlayacak.
 
Kontrgerilla katliamlarının aydınlatılması ve sorumluların yargılanması talebini büyütecek yürüyüşü aralarında İHD, BEKSAV, Ezilenlerin Hukuk Bürosu ile Barış ve Kardeşlik Forumu'nun da bulunduğu kurumlar destekliyor. Buna göre Susurluk-Silivri yürüyüşü programı şu şekilde:

Susurluk - Silivri Yürüyüşü Programı

1- Yürüyüş, 19 Ekim günü saat 13.00'de Susurluk'ta (ünlü kazanın olduğu noktada) başlayacak; 20 Ekim sabahı Ergenekon davasının görüleceği Silivri hapishanesinin önünde bitecektir.

 
2- Yürüyüş kortejine "bir kamyonun çarpması yetmez" esprisini güçlendirmek amacıyla bir tır eşlik edecektir. "Adalet Tırı" olarak tanımlanan aracın içi, kontrgerilla cinayetlerini ve provokasyonlarını teşhir eden sergilerle donatılacak; tırın bütün bölümleri gezici bir müze şeklinde tasarlanacaktır.
 
3- İstanbul'dan, İzmir'den, Bursa'dan Susurluk'a ve Silivri'ye gitmek için ESP temsilcilikleri tarafından araç tutulacak; araç kalkış noktaları ve saatleri daha sonra duyurulacaktır.
 
4- 19 Ekim'i 20 Ekim'e bağlayan gece, Tekirdağ'da konaklanılacaktır.
 
5- 20 Ekim pazartesi günü sabahleyin saat 10.00’da Silivri hapishanesi önüne varılacak ve orada Ergenekon davasıyla ilgili basın açıklaması yapılacaktır.
 
6- Yürüyüşün Susurluk'tan başlayıp Silivri'de bitirilmesinin nedeni, "Susurluk kazası" ile "Ergenekon operasyonu" arasındaki ilişkinin önemine vurgu yapmaktır. Susurluk, kontrgerilla örgütlenmesinin polis ayağını, Ergenekon ise asker ayağını öne çıkarmaktadır. Bu yürüyüşle faşist militer örgütlenmelere, kontrgerilla cinayetlerine ve provokasyonlarına, Susurluk- Silivri (SS) gibi iki önemli sembol üzerinden hesap sorulmuş olacaktır.
 
7- Yürüyüşü ESP (Ezilenlerin Sosyalist Platformu) temsilcilikleri düzenlemekte; aralarında İHD, BEKSAV, Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Barış ve Kardeşlik Forumu'nun da bulunduğu kurum ve oluşumlar desteklemektedir.
 
8- Yürüyüşe hukukçuların cüppeleriyle, sanatçıların enstrümanlarıyla, savaş bölgesinde çocuklarını yitiren asker yakınlarının beyaz kefenle, kontrgerilla cinayetlerinde katledilmiş aydınların yakınlarının resim ve fotoğraflarla katılması beklenmektedir.
 
9- Yürüyüşe bütün demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların, antifaşist parti ve örgütlerin, aydın ve sanatçıların desteğini ve katılımını sağlamak için imza metinleri yaygınca dağıtılmakta; 'kamuoyu' desteği talep edilmektedir.
 
10- Üniversitelerde, sokaklarda, semtlerde, meydanlarda halkın desteğini ve katılımını sağlamak amacıyla afiş, bildiri, el ilanı, sokak standı gibi araç ve biçimlere yaygınca başvurulmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol