Silivri Facebook
banner88

Tabak son noktayı koydu

Açılış töreni saat 15.00’da başladı. Açılıştan önce Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak Yunanlı misafirlerine yemek verdi. Yunanistan’dan gelmesi beklenen Kavala Belediye Başkanı ve Kavala Valisi ise, Atina Sağlık Bakanının kendilerini ziyarete geleceklerinden dolayı açılışta bulunamadılar. Havanın da güzel olması açılışın renkli geçmesine neden oldu.

Veteran takımların dostluk maçına geçilmeden önce konuşmacılar günün önemi ilgili konuşmalarını yaptılar. İlk konuşmayı Ortaköy spor Kulüp başkanı Oğuz Çilingiroğlu yaptı. Rüyalarımızı süsleyen bu açılışta bizleri yalnız bırakmayan dostlarımızla birlikte olmak gurur verici diyen Çilingiroğlu katılan herkese teşekkür etti. Ardından yeni stadın belde gençliğine ve Türk Sporuna hayırlı olması temennilerinde bulundu.
Çilingiroğlu’nun ardından İstanbul Amatör Kulüpleri Başkanı adına konuşma yapan Abdullah Kaya Silivri Stadı’nın yükünün azalacağını ve bu yeni statla Ortaköy sporun liglerde daha başarılı olacağını söyledi.
Volkan Yılmaz yönetim kurulu üyeleri Aslan Polatoğlu, Rıdvan Sırdaş, Haydar Uzun başkan tarafından şiltleri verildi.

Erdinç Tabak: “Bu kadar kısa bir sürede böyle bir tesissin yapılması bizim için önemlidir”

Şiltlerin verilmesinin ardından Ortaköy Belediye Başkanı Erdinç Tabak kürsüye çıktığında Ortaköy halkı tarafından alkışlarla karşılandı. Stadın yapımı, maliyeti hakkında bilgi veren Tabak, bu kadar kısa bir sürede yapımı tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Sayın kaymakamım, Değerli Belediye Başkan arkadaşlarım, Ortaköy Spor Kulübünün değerli yöneticileri, Yunanistan’dan gelen değerli misafirlerimiz ve bizleri yalnız bırakmayan çok değerli dostlarımız, hepinize katılımlarınızdan teşekkür ediyoruz.
Bu tesise Ağustos aynın 18’inde başladık. Bugün üzerinden 3 ay 10 gün gibi bir zaman geçti. Hepiniz takdir edersiniz ki, bu kadar kısa bir zamanda böyle bir tesisin yapılmasına çok az rastlanır. Bu mücadeleyi veren tüm arkadaşlarıma, belediye personelime ve sahamızın çimlenmesi olayında bize yardım eden müteaitimize çok teşekkür ediyorum. 
Stadımızın bizlere 1 trilyon 200 bin lira maliyet oldu. Hala az dolsa bir miktar borcumuz var. İnşallah bundan sonraki dönemlerimizde eksikliklerimizi tamamlayacağız.”

“Bu ziyaretler komşuluk ilişkilerimizin daha da ileri gitmesine neden olacaktır”  
Konuşmasına Kavala’dan gelen dostlarına hoş geldiniz diyerek devam eden Tabak “Bugün Kavala’dan gelen misafirlerimizle yapacağımız dostluk maçını izleyeceğiz. Yunasitan bizim komşumuz. Komşu ilişkileri olmayan insanın birbirileriyle mutluluğu olmaz. O bakımdan 3–5 yıldan beri komşu ilişkilerini değiştirmekle ilgili bölümde arkadaşlarımızla birlikte değişik diyaloglar içerisinde bulunarak, onları bir araya getirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu ziyaretler daha da pekişir hale gelerek iki ülke arasındaki gelişmenin daha da ileri gitmesine vesile olacaktır.
Açılışımıza Kavala Belediye başkanı ve valimizde gelecekti. Atina Belediye Başkanı ve Sağlık Bakanı ile ziyaretleri bugün olduğundan dolayı gelemediler. Kendileri mazuratlarını fakslarla, telefonlarla bildirdiler. Kendilerinin Ortaköy Belde halkına çok selamlarını iletmemizi istediler.
Yapmış olduğumuz ilk maçımızın da beldemize, sporumuza hayırlı olmasını diliyor tekrar bizleri yalnız bırakmayan misafirlerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Hüseyin Turan: “Ben bu sahada çok goller atarım”


Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’da açılışta konuşma yaparak gelen misafirlere hoş geldiniz dedi. Ardından tabak’a ben bu sahada çok gol atarım başkanım” diyen Turan, konuşmasına şu şekilde devam etti. “Sayın başkanım ben bu sahada çok gol atarım. Bu güzel tesislerle birlikte gerçekten gençliğimize yol gösterirken alternatifi olmuyor. İşte bu alternatifleri bugün Ortaköy Belediye Başkanımız burada bunu gösterdi. Bu güzel sahanın ve tesisin buraya kazandırılmasını sağladı. Ben kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” Dedi.

“Stadın yapımı sırasında kalan borç bizim borcumuzdur”

Başkan Turan, Ortaköy Stadının kalan borcunu Silivri Belediyesi olarak karşılayacaklarını söyledi. “Kalan borçsa bu bizim borcumuzdur.” Diyen Turan,  “Ortaköy Belediye Başkanımızın dert etmesine gerek yoktur.” Dedi. Turan konuşmasına şu şekilde devam etti:  “Silivri’mizde geçmiş dönemde, özellikle 1984 yılında Silivrispor’da futbol oynarken Silivri Stadımızın halini burada olan bazı arkadaşlar, büyükler bilir. Tozdan, duman geçemiyordu. 2004 yılında belediye başkanı seçildiğimde de aynı durumdaydı. O sahanın yapılması, Silivri stadımızın yapılması ve Silivri’mize yeni bir sahanın kazandırılması ile birlikte Silivri’mizde spor, futbol ve diğer etkinlikler farklı bir havada yapılmaya başlandı. Çocuklarımız tören geçişlerinde çocuklarımız tozdan, bulutlar çizgi roman gibi gözüküyorlardı. Sadece Silivri Stadında kulüplerimiz belli bir saate gelip sahada antrenman yapıyorlardı. İşte bu yeni yapılacak sahalarla birlikte Ortaköy Kulüp başkanımızda söylediği gibi Silivri stadımızın yükü hafifleyecek. Resmi maçlarımız, federasyon temsilcimizin de söylediği gibi burada yapılamaya başlanacak. Silivri’mizde 3 tane daha semt sahası yapacağız. 1.Mimarsinan Mahallesi, Gazitepe ve Alipaşa Mahallerimizde semt sahası yapıyoruz. Artık herkesin spor yapabilmesi için, Silivri Merkeze gelmek yerine, biz Silivri’den bu insanlara gideceğiz.
Konuşmamın başında da söylediğim gibi çok goller atacağız. Ben bu stadın ve bu sahamızın Silivri’mize Ortaköy’ümüze, İstanbul’umuza ve Türk Sporumuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yunanistan’dan gelen çok değerli dostlarımıza hoş geldiniz diliyor, hepinize saygılar sunuyorum. Hayırlı Uğurlu olsun.”


Demirkol: “Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor hayırlı olmasını diliyorum”
Başkan Turan’dan sonra konuşma yapan Silivri Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol konuşmasında sporun öneminden bahsetti. İnsana yapılan yatırımın tabiatı ile önemi olduğu kadar, sporun da bu önem içerisindeki payının büyük olduğunu söyleyen Demirkol konuşmasında şu ifadelere yer verdi

“Takdir edersiniz ki bu tür alt yapıların gençliğimizin yarınları adına çok anlam ifade ettiğini biliyoruz. Yüzü gülen gençler, sporcu, çalışkan, dinamik geçlerin ailesine, milletine ve vatanına fayda sağlayacağını hepinizce malumdur. İnsana yapılan yatırımın tabiatı ile önemi olduğu kadar, sporun da bu önem içerisindeki payı büyüktür. Gerek Silivri Belediye Başkanımız, gerekse Ortaköy başkanımız, amatör spor kulübü başkanlarımız ve değerli üyeleri bu bilinçle sporla sizlere hizmet için bu yatırımı yapmışlar ve bu törene iştirak etmişlerdir. Bu intibarla bu stadın yapılmasından bugüne kadar emeği geçen katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekküllerimizi, şükranlarımızı sunuyorum. Daha nicelerine aday olduğunuz, layık olduğunuza inanıyorum. Bu mantık ve bu inançla tüm vatandaşlarımıza hizmet etme gibi bir çaba içerinde olacak tüm yönetici kardeşlerimizi de şimdiden kutluyor teşekkürlerimi sunuyorum.
Değerli Ortaköylüler elbette ki bunun kıymetini bilecek ve bu stada gözünüz gibi bakacaksınız. Nice başarılara imza atacaksınız. Değerli sporcu kardeşlerimize de bu vesileyle başarılar diliyorum. Yunanlı dostlarımıza da bu anlamlı günde bizlerle birlikte oldukları için aynı dileklerimi sunuyor daha nice beraberliklere imza atmalarını diliyorum. Hayırlı olsun.”
Konuşmaların ardından Ortaköy Belde Başkanı Erdinç Tabak plaketlerini takdim etti.

Açılış öncesi teşekkür plaketleri verildi

Açılışta Halk oyunları ekibi de kısa bir gösteri sundu. Ardından Ortaköy Belde Başkanı Erdinç Tabak Kaymakam Demirkol ve Başkan Turan’a teşekkür plaketlerini sundu. Kavala’dan gelen misafirlerde Tabak’a getirdikleri hediyelerle birlikte teşekkür ettiler.

Protokol ilk penaltıları attı 

Stadın açılış kurdelesi Kaymakam Demirkol, Başkan Turan ve Erdinç Tabak Kavala’dan gelen misafirlerle birlikte kesildi. Veteran takımların maçına geçilmeden önce protokol kale karşınsa geçip penaltı vuruşları yaptı. Ardından iki ülkenin marşları söylendi.
Türk-Yunan Veteran takımlarının karşılaşması izlendi. Dostluk maçını 3-0 Yunan takımı kazandı.
Yunanlılar ve katılan misafirler açılıştan memnun ayrılırken Başkan Tabak açılış sonunda da katılan herkese tek tek teşekkür etti.

Yunanlılar Atatürk Sergisini gezdiler

Yunanlı kafile dün Silivri’ye de gelerek Esnaf ve Sanatkârlar Odasının açmış olduğu Atatürk Sergisini gezdiler. Yunanlılar sergiye büyük ilgi gösterirken Silivri çarşı içinde alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Ardından Kale Park’ı gezen Kavalalılar Yunanistan’a geri döndü.

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol