Silivri Facebook
banner88

Tabakoğlu Yunanlılarla birlikte alışveriş yaptı

Haber:Müge CESUR

Ortaköy Stadının açılışı için Yunanistan’ın Kavala şehrinden gelen Yunanlı misafirler, hafta sonu Silivri çarşı içinde alışveriş yapmayı da ihmal etmedi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu ve eski İlçe Spor Müdürü Adnan Güneysu da Yunanlı misafirleri yalnız bırakmayarak rehberlik etti.

Tabakoğlu: “Esnafın turiste karşı biraz daha ılımlı olması lazım”

Hafta sonu Başkan Tabakoğlu Çarşı içindeki esnafa katkı sağlamak ve Silivri’yi gezdirmek için bir gurup Yunanlıyla birlikte Silivri turu yaptı. Küçük esnafın yaşaması gerektiğini her fırsatta dile getiren Tabakoğlu “Esnaflarımızdan bazıları olumsuz davranışlar sergiliyorlar. Bizler küçük esnafımızın ayakta kalmasını istiyoruz ama yabancılara karşı biraz mesafeliler. Şu kriz döneminde tam da işlerin azaldığı günlerde bu tutumları yanlış. Biz her zaman esnafımızın yanındayız. Ne yazık ki turistlere karşı güvensizler. Esnaf turiste karşı ne kadar iyi davranırsa, bunun meyvelerini ilerde toplar. Çünkü nasıl bir izlenim bırakırlarsa o şekilde hatırlanırlar. Yunanlı misafirlerimiz de Silivri’yi çok beğendiler. Elimizden geldiğince Silivri’yi gezdirmeye çalıştık. Kendileri de memnuniyetlerini dile getirdiler ve bizleri de Kavala’da görmek istediklerini söylediler. İnşallah biz de kendilerini ziyarete gideceğiz” dedi.
Hafta sonu ise Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlığının düzenlediği Atatürk Sergisini gezen Yunanlılar sergiye büyük ilgi gösterdi.Tabakoğlu gelen misafirlere Silivri fotoğrafları hediye etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol