Silivri Facebook
banner88

TARİHİ MEKAN TİNERCİLERDEN KURTULDU

Yıllardır atıl vaziyette olan tarihi yer, Silivri’de yıllardır esnaflık yapan Tuncay Yılmazer tarafından Tarım Kredi Kooperatifi’nin izniyle düzenlendi. Tarihi doku korunarak yapılan düzenleme ile alan nezih ve Silivrililerin faydalanabileceği bir kafeteryaya dönüştürüldü. Tinerciler ve alkolikler tarafından yatakhaneye dönüştürülen tarihi yerin altında bulunan bodrumun üzeri ise kullanıma kapatıldı. 

Yılmazer açıklamasında, “Daha önce vatandaşlar bu sokaktan geçmeye korkuyordu. Tinerciler alkol alanlar burayı mesken tutmuşlardı. Biz hem tarihimizi korumak hem de halkımızın bu tarihi doku içinde rahatça çayını kahvesini içebileceği bir ortam yaratmak istedik. Tarihi dokunun mevcut durumu korunarak halkımızın bu sokaktan korkmadan geçebileceği bir yer olması ve halkımıza ve Silivrimize yakışanı yapmak için burasını bu şekilde değerlendirdik. Bu tarihi yerin altında bodrum var. Daha önce tinerciler içkiciler oraya yatak atmışlar orada sabahlıyorlardı. Biz bodrumu temizleterek üzerini kapattık. Burası tüm Silivrililerin yeri. Hepimiz tarihimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Diğer yandan bazı vatandaşlar “Tarihi yerin arka tarafına kalan alanın Silivri Belediyesi tarafından temizlettirilip o sokağında aydınlatılmasını talep ederek, o sokaktan da vatandaşlarımız korkmadan rahatlıkla geçebilmesi için buranında düzenlenmesini istiyoruz” dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol