Silivri Facebook
banner88

Tekel ruhsatları SİBESO'dan

Müge CESUR

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu Tütün mamulü ve alkollü içecek satan üyelerin satış belgelerinin düzenlenmesi ile ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Konuyla alakalı odada bağlı yaklaşık 700 üyenin olduğunu söyleyen Tabakoğlu, ilk defa tekel ruhsatı alacakların ve ruhsatlarını yenilemek isteyen kişilerin TAPDK’da yaptırdıkları işlemleri artık oda tarafından ücretsiz olarak yapılacağını kaydetti.
 
Başkan Tabakoğlu görüşmelerinin netice verdiğini belirterek konuşmalarında şu ifadeleri kullandı : “2007–2008 yılı başlarından beri tütün mamulü ve alkollü içki satan üyelerimizin satış belgelerinin düzenleme işlemlerini biz odamız tarafından yapıyorduk. Bunu yaparken prosedür gereği bazı zorlanmalarımız oldu. Tekel ruhsatları bizzat tütün mamulleri ve alkollü içki satan üyelerin kendileri tarafından tekel başvuru müdürlüğünde TAPDK tarafından yapılmaktaydı. Tekel Müdürlüğünce 2006 yılının başında yaptığımız görüşmeler sonucu 2007,2008 yılları boyunca odamızca bu işlemleri biz yürüttük. Bu sene online sistemde değişiklik oldu.
 
Yani ilk defa iş yeri açanlar tütün malulü ve alkollü içecek satacak üyelerimiz önceki yıllarda Sarıyer’e bizzat kendileri gitmek zorundaydılar. Şu anda Ankara Konfederasyonun iş birliği ile TAPDK arasında bir anlaşma yapıldı. Bakkal odaları vasıtasıyla ilk defa ruhsatların bulunduğu yere en yakın bakkallar odasına giderek ruhsat alacaklar. Tabi bunu ayırmamız gerekiyor. İlk defa ruhsat alacak kişiler gerekli belgelerle bakkala odasına başvurarak yapılması yolunda zorunluluğu var. Ama önceki yıllarda ruhsat alan kişilerin ruhsatların yenilmesi için Sarıyer’e olan gitme zorunluluğu vardı. Bundan sonraki süreçte biz gerekli evrakları üyelerimize hazırlayıp, nereye yollayacağı, ne şekilde yön çizileceği konusunda üyelerimize yardımcı olacağız.
Tekel ruhsatı ilk defa almak isteyen veya yenilemek isteyen kişiler odamıza gelmelerini rica ediyoruz. Bu işlemler için herhangi bir ücrette alınmayacaktır. Kriz ortamında hem de hizmet açısından bunu yapmak bizim için önemli.” Dedi. 

İlk defa ruhsat alacaklar için istenen belgeler

1-Vergi levhası aslı
2-Onaylı nüfus cüzdan örneği
3–2 adet resim
4-Oda faaliyet belgesi
5-Adli sicil kaydı
6-Ziraat Bankası TAPDK tahsilât programı aracılığıyla yatırılan 145 TL ücretin dekontu
Açık içki satışı yapacakların belediye veya mülki amirden alınan ve açık içki satışına izin veren İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı ya da İçkili Lokanta İşletme İzin Belgesini veya Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenmiş Turizm İşletme Belgesini ibraz etmeleri zorunludur.

Adres Değişikliği Yapanlar için İstenilen Belgeler

1-Vergi levhası aslı
2-Ruhsatın aslı
3-Adres değişikliği dilekçesi

Ruhsat yenileme işlemleri için istenilen belgeler

1-Oda faaliyet belgesi
2-Herhangi bir Ziraat Bankası TAPDK Kurumsal Tahsilât programına ruhsat sicil numarası ile 145 TL dekontunun odaya teslimi
3-Odadan alınan dilekçe

1-Toptan satıcılar

İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dâhil ilçelerde: 1.485 TL
Birden fazla yerde dağıtım yapanlar için: 2.240 TL

2-Perakende Satıcılar

İl Merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dâhil ilçelerde: 145 TL

3-Açık içki satıcıları

İl merkezlerinde ve Büyükşehir belediyesine dâhil ilçelerde: 590 TL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol