Silivri Facebook
banner88

Temizlik işe yaramadı

Haber:Müge CESUR


Tarihi imarethane, sahibi Behzat Nalbantoğlu’nun isteğiyle temizlenmesinin ardından, yine kaderine terk edildi. Nalbantoğlu “Temizlendi ama üzeri kapanmadığı için gene aynı hale geliyor. Tarihi kalıntılar yok oluyor” dedi.
Uğur Mumcu Meydanı’ndaki tarihi imarethanenin rölsöve, restorasyon projelerinin ihalesi geçtiğimiz sene 16 Nisan 2007 tarihinde gerçekleştirilmişti. Bu ihaleyle aynı zamanda Fatih, Piri Mehmet Paşa ve Mimar Sinan Mahallelerinde bulunan 17 ahşap ev, Tarihi Mimar Sinan Köprüsü, Piri Mehmet Paşa Cami’nin de ihaleleri gerçekleştirilmişti. Tarihi İmarethane’de bu kapsamda temizlenmiş, yapılan kazılarda tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkarılmıştı. Silivri Belediyesi tarafından İmalathanenin içinden çıkarılan yaklaşık 100 kamyon çöpün temizlenmesinin ardından, çalışmalar durdu.

Nalbantoğlu: “Tarihimizi kaderine terk etmeyin” 

Yıllardır Silivri’de yaşayan tarihi imalathanenin sahibi Behzat Nalbantoğlu “Buranın temizlenmesi için gerekli her yere müracaat ettim. Kimseden bir cevap gelmedi. Kültür Bakanlığına bile dilekçe verdim. Sonunda Başkan Turan isteğimi yerine getirdi. Fakat temizlenmesinin ardından burayı yine kaderine bıraktılar. Üstünü kapatmadıkları için gene çöplüğe dönüyor. Kazılarda çıkan tarihi eserler korunmaya alınmadı. Taşlar, küpler ve değerli kalıntılar var. Koruyamadığım için yakında kaybolacaklar. Benim elimden bir şey gelmiyor. Bağ-kur maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Bir an önce buranın düzenlenmesini hayata kazandırılmasını istiyorum. Gelecek nesilin tarihini öğrenmeye, bu güzellikleri görmeye ihtiyacı var. Göz göre tarih yok oluyor. Anıtlar Kurulundan ne karar çıkacaksa çıksın ve burası elden geçirilsin. Başkanımızdan rica ediyorum” dedi.
 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol