Silivri Facebook
banner88

''Teşekkürler başkan...''
 
 
Kaynak: Değişim Gazetesi ( Haber: Melis AVCI )
 
Silivri Alibey Mahallesi Esentepe Öğretmenler Sitesi sakinleri yaklaşık 19 yıldır, beraber yaşamak zorunda oldukları baz istasyonlarından sonunda kurtuluyor. Silivri Belediyesi Encümeni’nin aldığı bir kararla, şehir dışına çıkarılacak olan bölgedeki baz istasyonları, Alipaşa Mahallesi Parpadar mevkiine taşınacak.
 
Daha önce de ‘Bu baz bizi öldürecek’ başlığıyla gazetemize yer verdiğimiz, Esentepe Öğretmenler Sitesi sakinlerinin uğraşları, alınan bu kararla çözüme kavuştu. Konu ile ilgili görüştüğümüz site sakinleri, alınan karardan duydukları memnuniyeti şu şekilde dile getirdi;
 
Dursun “Başkan’a teşekkür yazısı yazacağız”
 
Esentepe Öğretmenler Sitesi site yöneticisi Cevdet Dursun: “Bizim açımızdan çok olumlu bir gelişme bu. Teknik olarak tabiî ki bunun yan etkileri var. Konu ile ilgili birçok kez dilekçe yazılmış. Ben daha yöneticiliğe yeni başladığım konunun evveliyatını bilmiyorum. Eğer böyle bir şey gerçekten varsa, bu istasyonlar buradan kaldırılacaksa, Başkan’a teşekkür yazısı yazarız. Neticede kaldırılması bizim için yeterli. Benim mesleğim teknik ile ilgili olduğu için, bunun yaklaşık bir süre içinde anca kaldırılabileceğini biliyoruz.”
 
Fıçıcı “Bir şeyleri başarabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz”
 
Nilgün Fıçıcı “Gerçekten çok güzel. Yıllardan beri çok büyük bir sıkıntıydı. Daha önceki yıllarda diğer bloklardan arkadaşlarımızla birlikte, dilekçe toplayarak kaldırılmasını istemiştik. Baz istasyonlarının kaldırılması, sağlık açısından, çevre açısından çok güzel ve çok önemli bir olay. Yıllardan beri çok büyük bir çaba sarf etmiştik. Bir şeyleri başarabildik. Ne mutlu sizlere ve bizlere.”
 
Aşılıpınar “Başkanımıza duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz”
 
Mesude Aşılıpınar “Çok teşekkür ediyoruz. Kaldırılacağından ötürü çok memnunuz. Başkanımıza duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz. Silivri için gerçekten önemli hizmetler yaptı. Bunu kaldırılması gerçekten çok önemli. Ben kaldırılmasıyla ilgili, çevre bakanlığına kadar gitmiştim. Kurulduğundan beri kaldırılması için uğraştım. Daha önceki kaymakama, daha önceki belediyelerde söz vermişti, kaldıracağız demişlerdi ama hiçbiri sözünü tutmadı.”
 
Erdoğan “Encümen bu kararı daha öncede alabilirdi”
 
Umut Erdoğan “Olması gereken bir şeydi. En son gelen kaymakamımızın çalışmalarını takip ediyorum. Gerçekten çok aktif çalışıyor. Bundan önceki kaymakamımız, bu konuya oldukça duyarsız kalıyordu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bahçesindeki baz istasyonunu kaldırılmıştı ve bunun kamu malını korumak için olduğu söylenmişti. Fakat kamunun kendisini korumak adına hiçbir çalışma yapmamıştı.
 
Fakat yeni kaymakamımız, insan hakları ile ilgili çeşitli başvuruları ve şikayetleri değerlendiriyor.” dedi. Alınan encümen kararının bundan daha öncede alınabileceğini söyleyen Erdoğan “Halkın tepkilerini ölçtüklerini tahmin ediyorum. Çünkü alınan karar encümenin almış olduğu bir karar. Yani bu karar daha önceden de alınabilirdi. Silivri şu an da yeni bir siyasi oluşumun eşiğinde. Yerel seçimlerde yaklaşıyor. Bunun olması gerekirdi ama bu şekilde olması bizi üzüyor.
 
Tabiî ki buradan kaldırılmasına seviniyoruz ama aynı zamanda bir burukluk yaşıyoruz. Bu kadar sene buna kör kalındı. Biz her kapıyı çaldık ama umursamadılar. Hatta belediye çevreye zararı olmadığını iddia etti. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Şaroğlu “Burada nefes alamıyoruz”
 
Sakine Şaroğlu: “Kaldırılmasına seviniriz. Biz çok uğraştık. Bunun çok büyük zararı var. Bize zararı var, çocuklarımız büyüyor, onlara zararı var. Burada nefes alamıyoruz. Bize çok yakın. Kaldırılırsa, çok mutlu olacağız.”
 
Erdoğan “Böyle bir karar alındıysa çok sevindirici”
 
Emine Erdoğan: “Biz yıllardır kaldırılmasıyla ilgili mücadele verdik. Böyle bir karar almışlarsa, bu çok güzel bir şey. Çok sevindik, çok memnun olduk. Sağlığa zararlı olduğunu bildiğimiz için, kurulduğundan bu yana site sakinleri olarak, burada baz istasyonu istemiyorduk. Böyle bir karar alındıysa çok sevindirici, çok güzel bir şey. Bütün site sakinleri olarak, teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir karar, gerçekten çok önemli bir hizmet.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol