Silivri Facebook
banner88

KAAN GÖKTAŞ’TAN “BİR KASABA ÖYKÜSÜ”

Silivrili Gazeteci-Yazar Kaan Göktaş’ın yeni kitabı Bir Kasaba Öyküsü piyasaya çıktı.

Silivrili Gazeteci-Yazar Kaan Göktaş, ikinci kitabı ile okurların karşısına çıktı. Önceki gün piyasaya sürülen yeni kitabı Bir Kasaba Öyküsü’nde 1800’lü yılların Silivri’si anlatılıyor.

1800’lü yılların başından, 1900’lerin ilk çeyreğine kadar Silivri’de yaşayan Rum bir ailenin anılarından oluşan kitapta, 1800’lerde Silivri’de gündelik yaşam, Silivri’deki Rum ve Yahudi aileler, Balkan Savaşı, Osmanlı-Rus Savaşı, Bulgar askerlerinin Silivri’yi işgali, okular ve evlerin Bulgarlar tarafından alıkonulup, çarşı içindeki dükkanların yıkılması, Kaleiçi’ndeki havra, kilise ve yaşam, Silivri’ye düşen askeri uçak, Silivri açıklarında batan denizaltı ve Silivrili aileler tarafından tedavi edilen yaralı denizciler gibi bir çok konu, bizzat tanıkların ağzından işleniyor.

Evelyn Lyle Kalças isimli Amerikalı bir yazarın, dedesi ve babaannesinin anılarını kaleme almasından yola çıkan Kaan Göktaş, aslı “The Silivri Saga” ismiyle Amerika’da basılan ve yayınlanan kitabı tesadüfen eline geçiriyor. Daha sonra yazarla iletişime geçen Göktaş, bu eseri İngilizceden tercüme ederek Türkçeleştiriyor. Sponsorların desteğiyle Göktaş’ın kendi çabaları sonucu basılan kitap, Silivri tarihine ilişkin az bilinen detayları içeriyor.

Daha ilk günden iki baskı yapan kitap, Silivri’de çeşitli etkinliklerle dağıtılacak. Ayrıca kitaba kitapyurdu.com, ideefixe.com, kitapsal.com gibi internet kitapçılarından ve www.kaangoktas.net adresinden de ulaşılabiliyor. Öte yandan, Göktaş'ın üçüncü kitabı "Oldu da Bitti Maşaallah" da, Ekim ayı başında tüm Türkiye'de piyasada olacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol