Silivri Facebook
banner88

Trafik sorununa çözüm önerileri sürüyor...

Yazın yaklaşması, yazlıkçıların gelmesi, araçların daha çok çoğalması Silivri esnafını hem sevindiriyor hem de korkutuyor. Silivri Fevzi Çakmak Caddesi’nin esnafları merkezde ve cadde de yaşanan trafik sorunu hakkında düşüncelerini ve çözüm önerilerini açıkladı.

Sülüş; “Vatandaşların trafikle ilgili bilgi almalarını istiyorum”

Cemşit Sülüş (Sistem Elektronik çalışanı); “Vatandaşların trafik sorunu hakkında bilgili olduklarını sanmıyorum. Trafikle ilgili vatandaşların bilgi almasını istiyorum. Burada Fevzi çakmak caddesinde bizim dükkânımızın önü olduğu halde biz arabamızı park edecek yer bulamıyoruz. Silivri’nin sokakları çok dar bu şekilde olduğu halde vatandaşlar yinede ikili park ediyor. Park alanları olmadığı için neresi boş ise vatandaşta oraya arabasını park ediyor. Polisler bu konuda ne kadar çalışsalar da yine de bu dengesizliğin önüne geçemiyorlar. Silivri de Silivri’nin kapasitesini aşan bir araba fazlalığı var. Bu yüzden ister istemez düzensizlik oluyor. Bizim iş yerimize ait iki araç var sürekli onlarla indi bindi yapmamız lazım ama aracımızı park edecek yerimiz yok, aracımızı ya iki üç sokak aşağıya park ediyoruz ya da yüz iki yüz metre ileriye park ediyoruz. Silivri’nin trafiği bundan sonra daha fazla olacak. Çünkü yaz geliyor, yazlıkçılar gelmeye başlayacaklar ve bu trafiğin daha da çok yoğunlaşması anlamına geliyor. Yerel yönetim daha yeni değişti umarım bundan sonra bu soruna bir şekilde çözüm bulacağından şüphem yok. Önceki yönetiminde çalışmaları oldu ama fazla faydası olmadı. Katlı otopark istiyoruz Silivri’ye gelirse iyi olur özellikle de şehir içine gelirse çok iyi olur. Ama katlı otopark içinde yer belirleme konusu var şehir içinde nereye gelecek, ne şekilde gelecek hem katlı otopark, otoparktan daha az yer kaplar ama işlevi daha fazla olur” dedi.

Topaloğlu; “Esnaflar için zaman değerlidir”

Çağdaş Topaloğlu (Pınar Yapı Malzemeleri çalışanı); “Elimizden geldiğimiz kadar biz engel olmaya çalışıyoruz dükkânlarımızın önüne park etmemeleri için kukalar kokuyoruz ama arabanın içindeki diğer kişi arabadan iniyor ve kukaları alıyor arabaları park ediyorlar. Bizler esnaf olduğumuz içinde zaman bizim için çok önemlidir. Günümüzün yarısı neredeyse park yeri aramakla geçiyor. Ama park yeri aramasak daha verimli geçecek bizim için. En azından gideceğimiz yerlere geç kalmayacağız. Özellikle Fevzi çakmak caddesinin araca kapatılıp sadece yaya’ya hizmet verilmesi benim kendi görüşümdür. Katlı otopark gelirse Silivri merkeze çok iyi olur herkes için ama yerinin belirlenmesi, şehre yakınlığı, giriş çıkışları bunlar çok önemli ayrı bir taraftan bakılırsa Silivri Belediyesine de ek gelir sağlayacaktır. Otopark ücretiyle de Silivri’ye farklı bir yatırım yapılabilir” dedi.

Korkmaz; “Yolda karşıdan karşıya geçemiyoruz”

Mehmet Korkmaz (Korkmaz İletişim’in sahibi);  “Fevzi çakmak caddesine tek geçiş vermelerini ve park yasağının olmasını istiyoruz. Yolda karşıdan karşıya geçemiyorum. Yaya kaldırımları yayalara küçük geliyor yaya kaldırımlarının genişletilmesini istiyorum. Yayalar kaldırımlarda değil yolarda yürümek zorunda kalıyor kaldırımlar dar olduğu için, Silivri’ye katlı otopark gelirse çok iyi olur, otopark gelince trafik sorunun azalacağını düşünüyorum” dedi.

Orak: “Dükkânımın önüne kendi aracımı park edemiyorum”

Cenk Muzaffer Orak (İnci Kuru temizleme çalışanı); “Araç sahipleri araçlarını eskisi gibi düz çeksinler. Biz onların düzensiz araç park edişleri yüzünden kendi aracımızı park edemiyoruz. Dükkânımıza ürünlerimizi getiremiyoruz. Müşterilerimiz araçları ile ürünlerini almaya geliyorlar ama araçlarını park edecek yer olmadığı için ya birkaç sokak geriye bırakıyorlar araçlarını ya da yürüyerek geliyorlar onlarda biz de bu durumdan şikâyetçiyiz. Silivri’nin en işlet caddelerinden biri ve çok dar ya kaldırımları genişletsinler ya da katlı otopark yapsınlar. Silivri’de otoparklar var ama çok pahalı vatandaş işten evine giderken fırından bir ekmek almak için şehir merkezini dört veya beş defa dolanıyor park yeri bulmak için. İnşallah bundan sonra yerel yönetim bu park ve otopark sorununa bir çözüm bulur” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol