Silivri Facebook
banner88

TUĞLU, TURAN VE DEMİRAL MESAJ YAYIMLADI...

Tuğlu’nun 1 mayıs mesajı

 “Bugün meydanlara inip kutlayacağımız 1 Mayıs, işçi sınıfının mücadele, hak arama, dayanışma ve birlikte örgütlü hareket etme günüdür. Milyonlarca emekçi kardeşimiz bugün, baskısız, özgür, sömürünün olmadığı, savaşların yerini barışın aldığı bir dünya özlemini inatla ve inançla dile getirecekler. 1 Mayıs, bir bayram havasında 167 ülkenin en merkezi alanlarında yasaksız bir şekilde kutlanmakta. Ancak, bizim emekçi kardeşlerimizin gözyaşıyla, kanıyla, onurlu mücadelesiyle elde ettiği bu bayram sanki hükümetin bir lütfuymuş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Bunlara kanmayacağız.

Bugün kutlamalara kapatılan Taksim Meydanı’nda emekçi kardeşlerimize yapılan onursuz saldırıların hatıraları mevcuttur. Taksim de olabilmek için bunun bedeli çok önceden ödenmiştir bile. Bugün, geçmişte olduğu gibi Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs’ı kutlamak, bunu istemek inatlaşmak değil, verilen bu haklı mücadelenin ortaya koymuş olduğu demokratik bir taleptir. Ve çok gariptir ki, Türkiye’nin demokratikleştiğini savunanlar, emekçi kardeşlerimizin Taksim’de olmasından korku duymakta ve çeşitli bahanelerin arkasına gizlenerek bunu engellemeye çalışmaktadırlar. Kısaca işçi emekçilerinin biraraya gelmesinden korkmaktadırlar. Öyleyse, bu nasıl demokratikleşmedir? Bu nasıl emekçinin yanında olmaktır?

1 Mayıs bizim ülkemizin emekçilerine bugünü çok görenlerin bayramı değildir. Gerçekten kanıyla, canıyla, onurlu mücadelesiyle ve ödediği bedellerle hak eden işçi kardeşlerimizin bayramıdır. Birliğin, beraberliğin, hakkın, demokrasinin, barışın, kardeşliğin, adaletsizliğin karşısında adaletin savunucularının bayramıdır.

Geldiğimiz noktada artık çok daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacımız olduğu kesindir. İşçi kardeşlerimizin kazanılmış haklarına gerçekleştirilen saldırılarda işbirliği yapan sermaye güçleri ve bundan cesaretle her geçen gün daha da pervasızlaşan bir AKP iktidarı ile karşı karşıyayız. Şunu çok iyi bilmeliler ki, yapacakları hiçbir şey bizleri kendi çıkarları doğrultusunda kullanmalarına yetmeyecek, bu amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. Birliğin, beraberliğin, hakkın, demokrasinin, barışın, kardeşliğin, adaletsizliğin karşısında adaletin savunucuları olan milyonların gücü bu kirli hesabı bozacaktır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde tüm işçilerin, emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlar, savaşın yerini barışın, haksızlığın yerini adaletin, diktanın yerini demokrasinin aldığı, hoşgörü, kardeşlik duygularının hakim olduğu bir gelecek dilerim.”

 

1 MAYIS AK PARTİ İLE ÖZGÜR KALDI

 

AK Parti Silivri İlçe Başkanvekili Dilek Demiral 1 Mayıs işçi bayramı dolaysı ile kutlama mesajı yayımladı. Demiral kutlama mesajında;

 

Ülkemizin kalkınmasında ve büyümesinde adeta karınca misali, mesleki zorluklara göğüs gererek, bıkmadan usanmadan çalışan emek sarf eden bütün işçilerimizin bayramını canı gönülden kutluyorum. Özellikle şu konun da bilinmesi gerekiyor ki; 1 Mayıs gününü tatil ilan eden hükümetimiz ülkemizde huzur, barış, kardeşlik  ve dayanışma odaklı demokratik bir yönetim anlayışı ile din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin bütün vatandaşlarımızın hak ve hürriyetine sahip çıkmaktadır. Gücünü milletinden alan ve yine milletimizin bizlere duyduğu bu güven ve inançla Türkiye dünyanın en güçlü ülkesi olma yolunda hızla ilerlemektedir. İşçisi, köylüsü, şehirlisi, memuru, esnafı, bürokratı siyasetçisi, emekçisi, sanatçısı ile Türkiye gücüne güç katmaya devam edecek ve AK Parti’nin aydınlığı ile gelecek nesillerimizin de övgüsüne mazhar olacaktır. Partimizin 2023 ve 2071 vizyonuna baktığımızda bunu çok net görmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha işçi ve emekçilerimizin, emek ve dayanışma gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve esenlikler diliyorum.

 

Dilek Demiral

AK Parti Silivri İlçe Başkanvekili

 

 

 

 

Turan’ın 1 Mayıs Mesajı

“1 Mayıs ne kavganın ne de şiddetin günü değil, bir arada olmanın, mücadelenin, kardeşliğin, demokrasinin, barışın ve dayanışmanın günüdür. 1 Mayıs dünyadaki işçi kardeşlerimizin, çalışma şartlarının daha iyi koşullara ulaşması için verdikleri onurlu mücadelenin başlangıcıdır. Tüm çalışanların evrensel ortak değeridir. 1 Mayıs bugüne dek dünyada Uluslararası Birlik, Dayanışma ve Mücadele Günü olarak kutlanırken, ülkemizde de AK Parti hükümetinin halk için hizmet politikasından yola çıkarak atmış olduğu adımlarla Emek ve Dayanışma Günü olarak kabul edilmiş olup, bir bayram havasında kutlanabilmesi adına resmi tatil ilan edilmiştir.

Maalesef geçmişte 1 Mayıslara dair üzücü olaylar yaşanmış, hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. Geldiğimiz noktada b üzücü şiddet görüntülerini ortadan kaldırmalı, belleklerimizde yeni beyaz sayfalar açmalıyız. Gerek Sivil Toplum Kuruluşlarımız, sendikalarımız, işverenlerimiz, işçilerimiz ve gerekse de hükümetimizle bu bizleri derinden üzen acı olayların yeniden yaşanmaması için hep birlikte, ortak akılla hareket etmeliyiz.

Hükümetimiz tarafından atılan bu olumlu adım yalnızca 1 Mayıs’ın resmi tatil olarak ilan edilmesi şeklinde algılanmamalıdır. Bu adım aynı zamanda, demokratikleşmenin, kişisel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi anlamını da taşımaktadır. Bu ve bundan sonraki yıllarda 1 Mayıslar, insanlarımızı endişeye sevk etmemeli, bahara girerken ailesiyle birlikte neşe içinde kutlayacağı bir gün olmalıdır. 1 Mayıslar kavga ve şiddetin değil, barışın, kardeşliğin, demokrasinin, huzurun, mutluluğun yaşandığı bir bayram günü olmalıdır. Demokrasinin daha da güçlenmesi, örgütlü toplumun çok daha büyümesi adına hükümetimiz tarafından atılmış olan bu adım ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, tüm çalışanlarımızın ve işçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü en kalbi duygularımla kutlar,  barış, kardeşlik ve huzur dolu nice 1 Mayıslar dilerim.”

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol