Silivri Facebook
banner88

TÜLAY KAYNARCA MECLİSTEN BASINA MÜJDE VERDİ...

Bu gün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Tam 52 yıl önce bugün, yani 10 Ocak 1961’de, 212 sayılı kanun yürürlüğe girdi. Bu kanun basınımız için önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Çünkü bu kanunla gazetecilerin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik bir düzenleme yapılmıştır.

Bu günde, medya mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi, mesleklerini icra ederken karşılaştıkları sorunların giderilmesi gibi konularda ilgili kurumlarımızda, basın kanununda RTÜK kanunu, ceza kanunu ve ilgili diğer mevzuatta, düzenlemeler yapılmıştır. Halen de bazı çalışmalar sürdürülmektedir. Basın çalışanlarının özgür bir ortamda görev yapabilmeleri önemlidir, o nedenle önümüzdeki süreçte de eksikleri giderme kararlılığımız devam edecektir.

Nitekim bugün; genel kurulumuz da “ Gazetecilerin Yıpranma Hakkı” için, ilgili kanunun görüşülmesi öngörülmektedir. Sabahki basın toplantısında Ak Parti Genel Başkan Yardımcımızı, Medya Tanıtım Birim Başkanımız Sayın Hüseyin ÇELİK, basın mensuplarına bugünkü genel kurulda “görüşülen tasarıya madde ihdası yapılarak” gazetecilerin yıpranma hakkının gündeme gelebileceğini açıklamıştır. Bu düzenlemenin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapılacak olması da anlamlıdır.

Basınımız bugün yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra sanal ortamda da, iletişim teknolojilerindeki yenilikler doğrultusunda gelişme içerisindedir. Dolayısı ile ülkemizin bugün geldiği ileri noktada basın çalışanlarının fedakarca gayretlerinin de payı bulunmaktadır.

Bu nedenle de gazeteciliğin yıpratıcı ve zor şartlarına rağmen, mesleki sorumluluklarının en iyi şekilde yapmaya gayret eden basın mensuplarının daha iyi imkanlara kavuşturulması ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü bu yönde atılan adımlar sadece basınımızı değil aynı zamanda demokrasimizi de güçlendirmektedir.

Basının haber verme ve denetleme başta olmak üzere, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirebilmesi, tarafsızlığı, demokrasimizin temel unsurlarından biridir. O yüzden çok önemlidir.

Bu arada,  dikkat çekmek istediğim bir diğer konu başlığı ise gazetecilerin bu görevi yaparken, hukukun, evrensel standartlarından sapmamasıdır. Yani ne olursa olsun toplum yararını gözetmesidir.  Özellikle de kişi haklarına ve de özel hayata saygıyı önemsemesidir. Toplumun doğru haber alma ve bilgi edinme ilkesinden asla ödün vermemesidir.

Uzun süre basın mensubu kimliğini onurla taşımış  biri olarak, gazetecilerimizin bu sorumluluk bilinci ile ve de ülkemiz gelişimi için katkılarını sürdüreceği inancını taşıyor olduğumu belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Kutluyor. Görevleri başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarımızı  rahmetle anıyor, tüm medya mensuplarımıza başarılar diliyor, saygıyla selamlıyorum.

 

                                                                                                          Tülay KAYNARCA

                                                                                                          İstanbul Milletvekili

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol