Silivri Facebook
banner88

Turan: ''Bu nedenle eğitim bizim için çok önemli''

Haber MERKEZİ

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, ilçe merkez, belde ve köylerindeki tüm okul müdürleri ile okul aile birliği başkanlarını eğitim konulu akşam yemeğinde ağırladı. Avalon Leb-i Derya Restoran’da gerçekleşen yemekte, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, gündüz programında Hizmet Yerinde Görülür Gidelim Görelim aracında ağırladığı köy muhtarlarından Çayırdere Köyü Muhtarı Mehmet Yanık’ın program sonrası, trafik kazasında vefat etmesi haberi ile oldukça üzüldüğü, eğitim konulu toplantının açılış konuşmasını güçlükle tamamladığı gözlendi. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim konulu yemekli toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri İl Genel Meclis Üyeleri, Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Metin Karakaş ve Namık Öndeş, Başkan Danışmanı Sancak Dolar katılarak, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanlarını yalnız bırakmadılar.

BAŞKAN TURAN: EĞİTİM İÇİN YARINLARIMIZ İÇİN GECELİ GÜNDÜZLÜ ÇALIŞIYORUZ

Programın açılış konuşması için mikrofona davet edilen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Davetimizi kırmayıp programımıza katıldığınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Yalnız az önce aldığımız bir haberle çok sarsıldığımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık bir saat önce ayrı bir programda beraber olduğumuz Çayırdere Köyü Muhtarımız geçirdiği trafik kazası ile aramızdan ayrıldı. Üzüntümüz çok büyük. Allah ailesine sabırlar versin” diyerek başladığı sözlerini şöyle devam ettirdi. “Beş yıllık belediye başkanlığı dönemimizde kısıtlı imkanlarımıza rağmen okullarımıza ve eğitimimize çok ciddi destek verdik. Eğitim için, yarınlarımız için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Çünkü ülkemizde ki her olumsuzluğun altında eğitimsizliğin yattığını görüyoruz. Bu nedenle eğitim bizim için çok önemli. Okullarımızın sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerinin en büyük destekçisi olduk” derken şu konu başlıkları altında slayt gösterisi ile birlikte konuşmasına devam etti. 

Kısıtlı imkanlara rağmen okulların ihtiyaçları karşılandı (bahçe düzenleme, boya-badana, temizlik malzemeleri, okul temizlikleri, kalorifer ve su tesisatı, ses düzeni, korkuluk ve bahçe kapıları, parke ve bordür taşları, duvar ve yer karo fayans kaplamaları, kapı-dolap ve muhtelif ahşap işleri)

4 okula kantin yapıldı
(Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, Piri Mehmet Paşa İÖO,
Gazi İÖO, Nurullah Baldöktü İÖO)

75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okuluna kantin yapımı devam ediyor

Silivri Lisesi Kapalı Spor Salonu yapıldı
Okullarda haftada 1 gün temizlik personeli çalışıyor

2004 yılında 19 okul vardı, bugün 41 okula ulaştı

Turgut Reis İÖÖ yıkılıp yeniden yapılacak

Yüzlerce öğrenciye karşılıksız burs verildi.

Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu yapıldı

Her yıl başarılı öğrenciler ödüllendiriliyor
(bisiklet, çanta ve kitap setleri, dijital fotoğraf makineleri)

Okulların sosyal ve kültürel çalışmalarına destek
(Halk oyunları ekipleri, bando takımları)

İsmek’ten ücretsiz kurslar
(4 yılda 2000 mezun)

Yaz Spor Okullarında yüzlerce öğrencimiz eğitim aldı

3 Bilgi Evi yapıldı
(Silivri Belediyesi, İBB ve Telekom)

Silivri Kütüphanesi yenilendi

Yeni Stad ve Kapalı Spor Salonu hizmete hazır

Sanat ve Diyalog Evi

Kültür Merkezi’nin hafriyatı başladı

Hedef, 30 derslikli okullar
 
Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan bu çalışmalarda emeği geçen İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyelerinin hepsine teşekkürlerini sunarken konuşmasını şu sözlerle tamamladı. “Sadece bugünü değil, yarını düşünüyoruz Geleceğe yatırımı eğitimle yapıyoruz. Sizlerinde fikirleri doğrultusunda gece gündüz çalışarak, güzel yarınlara imza atıyoruz” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ İŞLER: SİLİVRİ BELEDİYESİ HEP YANIMIZDA

Okul Müdürleri adına konuşan Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler “Burada slaytla anlatılanların dışında Silivri Belediyesi tarafında çok şeyler yapıldı. Sadece belediye değil, il genel meclis üyeleri, hafta geçmez hemen yanımıza gelirler. Silivri için ne yapılabilir diye sorarlar. İşte Belediye Başkanımızın da söylediği gibi okul sayımız 19’dan  41’e çıktı. İnanılacak gibi bir şey değil  ama Silivri de derslik başına düşen öğrenci sayımız 22 civarında. Şimdi 22 kişilik sınıflar hesap edilirken Gaziosmanpaşa’da derslik başına düşen öğrenci sayısı 140, çift öğrenim yapılıp 70 kişilik sınıflar. 85’e çıkan yerleri var. Gaziosmanpaşa’da onun üzerinde okul deprem güçlendirilmesine alındı. Bu on okulu başka okula taşımak zorundasınız. Ama bütün okullar ikili eğitim yapıyor. Gaziosmanpaşa’daki müdür arkadaşım hocam ben üçlü eğitim yapacağım diye serzenişte bulunuyor. Onun için kıymetini bilmek lazım bu anın.  Ben 2003 yılından bu yana buradayım. Silivri Belediye Başkanımızdan, Belde Belediye Başkanlarımızdan makul olarak istediğimiz hiçbir şeyden geri çevrilmedik. Bütün arkadaşlarım buna şahittir. Bu işler yapılırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine halindeydiler. Silivri de en büyük ihtiyaçlardan bir tanesi kültür merkezi. Kültür merkezinin olmamasından dolayı 150–200 kişilik Namık Kemal ilköğretim okulunun dar salonuna mahkum oluyorduk. Şimdi Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu açıldı biraz rahatladık. Ama Silivri’nin gençlerini sokaktan kurtarmak, onları uyuşturucunun elinden, içkinin elinden, sokakta balicilerin şerrinden onların eline düşmeden kurtaracak olan tek şey kültürel ve sportif faaliyetlerdir. Önceden spor yapacak bir alanları yoktu. Oturup gençlerin sohbet edecekleri bir yerleri yok, konferans olsa, tiyatro olsa izleyecekleri bir yerleri yok ama sağolsun yerel yönetimlerimizin yardımı ile bizi Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın da katkıları ile 2 tane spor kompleksi oluştu, spor salonlarımız oluştu ve inşallah başkanıma nasip olacak bizim temennimiz isteğimiz o kültür merkezinin de açılışını da yapıp hizmete sunmak” dedi.

BİLAL EREL: EĞİTİME GÖNÜL VERENLER İNSANLIĞA EN BÜYÜK YATIRIMI YAPANLARDIR
Okul Aile Birlikleri adına söz alan Bilal Erel ise “ Eğitime gönül verenler insanlığa en büyük yatırımı yapanlardır düsturu ile okul aile birlikleri olarak eğitime ne verebiliriz diye düşündük ve bu nedenle buradayız. Okullarda da elimizden gelen ne olursa yapmaya talip olduk. Tek başımıza bir şey yapmamız mümkün müydü? tabii ki değildi. Biz eğitime belediyeden ne bekliyoruz denildiğinde okulların binaların yapılmasını bekliyorduk. Boyasını, badanasını bekliyorduk. Fiziksel şartların oluşması için belediyenin elinden gelen her şeyi yapmasını bekliyorduk. Bütün bunları ben gördüm. Biz gördük. Bunların yanında öğrencilere sahip çıkılmasını istiyorduk. Fakir öğrencilerimiz vardı. Kalemini alamayan, defterini, kitabını alamayan öğrencilerimiz vardı. Biz bunlar için ne yapabiliriz diye düşündük belediyemiz onları da yaptı. Eleştirmek istiyordum ama burada belediyemiz yapılmadık bir şey bırakmayınca bizim de söyleyecek çok fazla bir şeyimiz kalmadı. Sportif faaliyetler, sosyal faaliyetler, kültürel faaliyetler bütün bunlar olsun istedik bütün bunlar oldu. Daha yakından bakınca ben birkaç öğrenci ile spor yaparken şuanda elimde olan lisanslara bakıyorum 2000 tane olmuş. Bütün bunlardan dolayı başkanım size teşekkür ediyoruz. Tabii ki biz eksik bulmalıyız ki sizler tamamlamalısınız. Anadolu Lisemiz var ama yetersiz. Şuan da bir çok öğrencimiz Çorlu’ya taşınıyor. Bunlar için bir çözüm. Fen Lisemiz yok. Anadolu Öğretmen Lisemiz yok. Sağlık Meslek Lisemiz yok. Bunlar için yer yok dediniz ama eğer istenir ise olabilir diye düşünüyorum. Başkanım eğitim insanın olduğu yerde sürekli devam edecek hiç bitmeyecek dolayısı ile ihtiyaçlarımız da hiç bitmeyecek. Bize verdiğiniz ve vereceğiniz destekler için teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol