Silivri Facebook
banner88

Turgut Reis'te Sona Doğru
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Fatih Mahallesi’nde bulunan ve depremden zarar gördüğü gerekçesi ile yıkım kararı bulunmasına karşın tarihi alanda yer almasından dolayı bu güne kadar yapılan tüm projeler Anıtlar Yüksek Kuruluna takılan Turgut Reis İlköğretim Okulu’nun projesi tekrar Anıtlar Kurulu gündemin de.
 
Silivri’nin en köklü okullarından Turgut Reis İlköğretim Okulu’nun kaderi bu gün belli oluyor. 1999 depremi sonrası gördüğü hasar yüzünden yıkım kararı bulunan fakat tarihi bir konumu olması nedeni ile  projeleri bu güne kadar Anıtlar Yüksek Kurulu’na takıldığı için yıkılıp yeniden inşaatına başlanamayan Turgut Reis İlköğretim Okulu’nda sona yaklaşıldı.
 
HÜSEYİN TURAN’DA KATILACAK
Bu gün anıtlar kurulunda görüşülecek Turgut Reis İlköğretim Okulu yeni bina projesi kabul edilmesi halinde mevcut bina yıkılıp yerine bu proje uygulanacak. Konu ile ilgili görüştüğümüz Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan projeyi bizzat kendisinin takip ettiğini ve toplantıya kendisinin de katılacağını belirterek şunları söyledi: “İki yıldır bu projenin kabulü için uğraşıyoruz. İki kez proje anıtlardan geri döndü. Bu kez yine anıtlar kurulundaki arkadaşların istediği gibi projeyi düzelttik ve kendilerine sunduk. BU gün inşallah bu proje anıtlar kurulu tarafından onaylanıp çalışmayı sonlandıracağız. Bundan sonra ise mevcut bina yıkılacak ve onun yerine İl Özel İdare tarafından Anıtlardan onaylanan proje uygulanacak. Böylelikle bu okulumuzun da sorununu çözmüş olacağız.”dedi.
 
Müge Cesur
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol