Silivri Facebook
banner88

Türk Eğitim-Sen Atatürk'ü Andı
 
Milli mücadeleyi tasarlayan ve yöneten, ülkemizi bağımsızlığına kavuşturan Atamızın aramızdan ayrılışının üzerinden 70 yıl geçti. İlkeleri kılavuz, inkılapları çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmamızda yol gösterici olan Atamızı saygı ve rahmetle anıyoruz.
 
Çöken İmparatorluğun kalıntılarından modern ve güçlü bir devlet kuran ulu önder, ülkemizin siyasal, ekonomik ve sosyal buhranlardan kurtulmasını sağladı.
 
Türkiye Cumhuriyeti Onunla hayat buldu ve bugünlere geldi. Atamızın aramızdan ayrılışından bugüne kadar elbette ki, çok şey değişti. Ülkemiz şu anda bir ateş çemberi içindedir. Ulu önderin inkılapları tartışma konusu olmakta, ilkeleri çiğnenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, dış güçler tarafından çepeçevre sarılmış, ulus-devlet anlayışı, yerini Avrupa Birliği merkezli devlete bırakmıştır.
 
Türkiye bugün, varlığını ve mevcudiyetini borçlu olduğu köklerinden kopartılarak bambaşka bir oluşumun içine çekilmektedir. Buna göre, inançlar ve etnik kimlikler ön plana çıkartılarak, insanlarımız 'azınlık' adı altında kategorize edilmektedir.
 
Türkiye Cumhuriyetinin milli iradesi ve egemenliği tehdit altındadır. Kayıtsız şartsız teslimiyeti kabul edenler toplumsal değişim, dönüşüm, modernleşme sürecine sığınmaktadır. Sistemdeki çürüyüş milli eğitimde de kendini göstermektedir. Bölücü unsurların ağırlık kazandığı yayınlar, yardımcı ders kitaplarıyla Türk gençliğine enjekte edilmektedir. Milli eğitim sistemimize 'reform' adı altında getirilen uygulamalar farklılıkları ön plana çıkartarak insanları kutuplara bölme aşamasındadır.
 
Bugün Türk milletinin uyanma vakti gelmiştir. Kuvayi Milliye ruhuna saldıranlar, merkeze Atatürk'ü değil, küreselleşmenin getirdiği yaptırımları koyanlar ile ulus-devlet anlayışının mirasçıları karşı karşıyadır. Atamızın emanetine yapılan ihanete duyarsız kalmak bugün mümkün değildir.
 
Bu yolda en büyük görev biz eğitimcilere düşmektedir. Başöğretmenimizin izinden giden bizler O'nun rehberliğinde ülkemize gelecek her tür saldırıyı göğüslemeye hazırız. Öğrencilerimizi yurdunu seven bayrağına sahip çıkan bireyler olarak yetiştirirken, aynı zamanda Atatürk'ün mirasına sahip çıkmayı, bağımsızlığın Türk milletinin karakteri olduğu bilinciyle hareket etmeyi görev sayıyoruz.
 
Bu duygularla Başöğretmen’i minnet, şükran ve dualarla anıyoruz.
Onun fikirlerini, duygularını anlıyor ve hissediyoruz.
Emaneti şerefimizdir…
YAŞATACAĞIZ!
 
Yönetim Kurulu Adına
Ahmet DEMİR
Başkan
 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol