Silivri Facebook
banner88

Türkiye'nin en büyük özel hastanesi  olma özelliğini taşıyan Anadolu Hastanesi hizmete başladı

Avrupa Standartlarında inşa edilen ve 30.000 metrekare alan üzerine kurulu olan Özel Silivri Anadolu Hastanesi, hizmet vermeye başladı. Arkaz Gruba ait Anadolu Hastanesi, dün düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Hasta kabulüne başlayan hastanede 500 personel, 50 uzman hekim ve 12 profesör ile hizmet veriyor. 200 hasta yataklı hastane, tüm branşlarda hastalara şifa dağıtıyor.
Silivri’de ilklere imza atan Arkaz grup, 1990’lı yılların başında Silivri’nin ilk özel hastanesi olan Millet Hastanesini açtıktan sonra Türkiye de en çok MR çekimi yaptığı için ulusal basında sürmanşetten haber olan Millet hastanesi, Anadolu Hastanesi adıyla yeniden ilklere imza atmak ve adını uluslar arasında da duyurmak için çalışıyor. Sağlık turizmi ile adından söz ettirmek için çalışmalarda bulunan Anadolu hastanesi Silivri’nin sağlık turizm merkezı olmasını sağlayacak.
 Avrupa’daki sağlık kuruluşları ile de anlaşmalı olan Anadolu Hastanesi, yine Silivri’de ilk olarak kalp ameliyatları ve onkoloji servisi ile de bölgenin kanser tedavisi yapan ilk hastanesi olacak.
Gururlu ve mutluyuz

Arkaz Grup adına konuşan hastane ortaklarından Hayati Arkaz, “Silivri bizler için önemli bir bölgedir. Silivri’de sağlık sektöründe ilkleri yapıyor olmanın gururunu hep taşıdık. bugün, Avrupa standartlarında olan ve Türkiye’nin en büyük sağlık tesislerinden birini yine Silivri’ye kazandırmış olmanın haklı gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesis, sağlık tesisleri içerisinde özel ve entegre bir tesistir. Geniş ve ferah alanları ile, yüksekliği ve inşaat kalitesi ile, 4 büyük asansörü, 6 ameliyathanesi, 4 doğum hanesi, 30 yataklı yoğun bakımı, 15 yataklı yeni doğan yoğun bakımı, 190 hasta yataklı kapasitesi ile faaliyettedir. Hasta kabulünde, acil durumlarda 1 dakikalık bir zaman dilimini kapsayacak hızda müdahale yeterliliği ve ekibi ve ekipmanı ile bu hastane Türkiye’nin güzelliğidir” dedi.

Yenilikleri günü gününe takıp ediyoruz

Arkaz, “Ben bu tesisi sağlık sektöründe hizmet amaçlı kurdum. Bu tesisten ticari bir beklentim yok. bu kadar lüks bir tesis ve kaliteli bir ekibe karşın maliyetleri minimize ediyoruz. Kendini kurtarsın yeter. Bu hastaneden ticari kazanç beklemiyorum ben. 12 profesörümüz ve 50 uzman hekimimiz var. Bende 24 saat bu tesisteyim. Hastanede kullanılan tıbbi malzemelerimiz 2009 yılında çıkan son teknoloji ürünüdür. Tıpta her gün bir yenilik oluyor ve biz bu yenilikleri günü gününe takip ediyoruz. Gelişmelerde geri kalmamak için üstün çaba sarf ediyoruz” dedi.

Tek idealım var üniversite kurmak

Hayati Arkaz, Sağlık sektörüne yaptıkları yatırımların yanı sıra eğitime de önem verdiklerini belirtti. Bunun bir sosyal sorumluluk olduğuna dikkat çeken Arkaz, bu sorumlulukları yerine getirebilmek adına bir yarış içerisinde olduklarını da söyledi. İlerleyen dönemlere yönelik bir üniversite projelerinin de bulunduğunu açıklayan Arkaz, “Allah ömür verir ve kısmet olursa, önümüzdeki dönemlerde bir de üniversite yapmak istiyoruz. Eğitim bizim için sağlık kadar önemlidir. Eğitime de katkımızın olmasını istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin en büyük hastanesiyiz

Arkaz konuşmasında, “Bu hastane bizim ruhsatını aldığımız yedinci hastanemizdir. Türkiye genelinde 7 hastane yaptık. Türkiye’de ilk defa SSK anlaşmasını Silivri Millet Hastanesi yaptı. Cerrahi, yoğun bakım sözleşmelerini SSK ile yapan da biziz. MR cihazını aldığımızda, ayda 2000 tane MR çekimi yapıyorduk. Bölgenin bir çok yerinden MR çekimi için geliyorlardı. MR’da SSK ile anlaştık. Durumu olmayandan da SSK farkını almadık. Bugün de ilklerin onurunu yaşıyoruz. Bu hastane abartısız söylüyorum Türkiye’nin en büyük özel hastanesidir. Ve yine biz bölgede ilk kez onkoloji servisini kuruyoruz” dedi.
Arkaz Grup Yönetim Kurulu Başkanı olan Hayati Arkaz, düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol