Silivri Facebook
banner88

Vergi borcunu son ödeme tarihi 28 Kasım!

Haber MERKEZİ

Silivri Vergi Dairesi Başkanlığı, vergi borçlarının son ödeme gününün 28 Kasım olduğunu belirten yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Bu uygulamanın vatandaşların menfaatine olduğunun altını çizen Silivri Vergi Dairesi Müdürlüğü’nün basın açıklaması şu şekilde;
“6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında kanunun 48. maddesinde düzenlenen tecil ve taksitlendirme müessesesinden, zor durumda olan borçluların yararlanarak borçlarını ödemelerine imkan tanımak ve amme alacaklarının bir an önce hazineye intikalini sağlamak amacıyla amme alacaklarının 28 Kasım 2008 tarihine kadar mükelleflerce müracaat edilmesi halinde Seri:B No:4 Tahsilat Genel Tebliği gereğince tecil ve taksitlendirmeye tabi tutulması uygun görülmüştür.
Bu Tebliğ kapsamında tecil edilebilecek alacaklar, 1 Eylül 2008 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde bu tebliğin yayımı tarihine kadar ödenmemiş olan ve devlete ait olup bakanlığımıza bağlı verdi dairelerince takip ve tahsil edilen, 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisi hariç, tüm amme alacaklarıdır.
Bu tebliğ ile şartları belirlenen tecil ve taksitlendirmeden yararlanabilmek için mükelleflerin 28 Kasım 2008 günü mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı olarak tecil ve taksitlendirme talebinde bulunmaları gerekmektedir.
Bu tebliğ ile mükelleflere borçlarını ödemede ilk taksit Aralık 2008 ayından başlamak ve eşit taksitler halinde olmak üzere 18 aylık ödeme süresi tanınmıştır. Tecil edilen bu borçlara yıllık % 3 tecil faizi uygulanacaktır.
Be nedenle, mükelleflerimizin gecikme zammı ve cebri takibata maruz kalmadan taksit ödemelerini düzenli olarak yapmaları kendi menfaatlerine olacaktır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol