Silivri Facebook
banner88

YAĞCIOĞLU BELGELERİ KONUŞTURDU

Haber:Melis AVCI

Son günlerde yerel ve ulusal basında Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu ile ilgili; eski şoförünün ve şoförün eşinin 2 bin 500 metrekarelik bir arazi üzerine yapı kooperatifi kurarak 24 daire sattığı ve büyük bir rant elde ettiği iddia edilmişti. Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu dün bir basın toplantısı düzenleyerek, yapılan haberlere yanıt verdi.

Yağcıoğlu: “Recep İlyasoğlu'nun kooperatifle hiç bir ilgisi yok”

Yapılan haberlerin tamamıyla yalan olduğunu belirten Yağcıoğlu şunları söyledi; “Öncelikle belirteyim ki haberin içeriği tamamen yalan yanlış bilgilerle doludur. 28 Mart 1999 yılında belediye başkanlığı görevimden ayrıldım, yeniden aday olmadım. Recep İlyasoğlu da benimle birlikte görevini bıraktı. Başkanlık dönemimde kendisinin belediyemizle hiçbir ticari bağlantısı olmamıştır. 1996 yılında kurduğu Hür Birlik Dış Ticaret Ltd. Şti'nin de belediyemizle bir liralık alışverişi olmamıştır.
1994 yılında beldemizin konut sorununa çözüm için Güzelkent Yapı Kooperatifler Birliği'ni kurduk. Milli Emlak'tan aldığımız araziyi 11 ayrı kooperatife tahsis ettik. Onların için de Selpe adında bir kooperatif de bulunuyordu. Bu kooperatifin başkan ve yöneticileri de öğretmenlerdi. Recep İlyasoğlu'nun Selpe adlı bu kooperatifle hiçbir ilgisi yoktur. Recep İlyasoğlu, haberde söz konusu olan Selpa adlı şirketi belediyeden ayrıldıktan sonra Mayıs 1999'da kurdu.
Recep İlyasoğlu'na ait şirketin adı Selpa'dır. Güzelkent'ten arazi tahsisi yapılan kooperatifin adı ise Selpe. Bir harf dışında isim benzerliği söz konusu. Bu haberin kaynağı bu ayrıntıyı kasten atlamış, gazeteci arkadaşlarımızı da bilerek yanlış yönlendirmiş. Recep İlyasoğlu'nun kooperatifle hiç bir ilgisi yok. Zaten yürürlükteki kanunlara göre kooperatifler şirketlere konut yapmak için arazi tahsisi yapamaz. Dolayısıyla onun şirketine arsa tahsisi yapmamız da söz konusu değil. Söz konusu haberde ileri sürülen iddialar beni derinden üzmüştür. Söz konusu haber yerel seçim öncesi beni halkın gözünde küçük düşürmeyi hedeflemekte ve şahsiyetime karşı ağır bir saldırı teşkil etmektedir. Hiçbir araştırma ve somut veriye dayanmayan, tek taraflı ve maksatlı yazılan gerçek dışı bu habere karşı yasal başvurumu yaptığımı da kamuoyuna duyuruyorum.”

KILINÇ “Aile kooperatifimizin başkanla hiçbir alakası yok”

S.S SELPE Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri Mahmut Dinç ve Ali İhsan Kılınç ortak bir açıklama yaparak, SELPE Kooperatifinin bir aile şirketi olduğunu ne Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’yla, ne de Recep İlyasoğlu ile bir ilgisi olmadığını açıkladılar. SELPE Kooperatifin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Güneş Gazetesinde SELPE Kooperatifi ile ilgili olarak çıkan haberde Kooperatif Hisselerinin Selimpaşa Belediye Başkanı Ahmet Yağcıoğlu’na ait olduğu iddia edilmiştir. Kooperatifimizin Kuruluşundan bu güne kadar olan süre içinde gazetede belirtildiği gibi Belediye Başkanı Şoförü olan Recep İlyasoğlu Kooperatifimizin üyesi değildir.
Selpe Kooperatifimizin kurulduğu günden bu güne kadar üyelerimizin %90’nın üyeliği devam etmektedir. Mahmut Dinç, Ali İhsan Kılınç, Mustafa Taş’ tan oluşan yönetim kurulu 1998 yılından beri göreve hiç ara vermeden devam etmekteyiz. Kooperatifimizdeki üyelerin çoğunluğu yönetim kurulunun yakını akrabalarından oluşmaktadır.
Kooperatif üyelerimizin isim listeleri ve Ticaret Sicil Gazetelerinin Fotokopilerinin birer nüshası değerli basın mensuplarına dağıtılacaktır. Tapu işlerinin yapıldığı aşamada üyelerimizin moralini bozacak gerçek dışı haberlerin verilmemesi; en azından kooperatif yönetimi ile konuşularak haber verilmek suretiyle yapılacak böylesi hataların önlenebileceği düşüncesindeyiz.
Selimpaşa Belediye Başkanı ile Kooperatif olarak Selimpaşa da yapılacak konutlardan arsa alındıktan sonra tanıştık. Kendisini dürüst insanlara yardım ve hizmet etmek için çaba gösteren saygı değer bir Belediye Başkanı olarak tanıdık.
Sayın Ahmet Yağcıoğlu ile Kooperatifimizin, hiçbir alakası yoktur Dar gelirli arkadaşlarla kurduğumuz Kooperatifimizde üyelerimizin ev sahibi olmalarını sağladık. Belediye başkanı olarak Ahmet Yağcıoğlu’na duyulan güven çalışmalarımızın kısa sürede sonuçlandırılmasında önemli rol oynadığına inanıyoruz.
Bundan 4 yıl önce kooperatif üyelerimize daireleri teslim edilmişti. Şuan herkes kendi dairesinde oturuyor ve kiraya vermiş durumda. Kat mülkiyet Tapularının verilmesi için çalışmalarımıza devam etmekte olup inşallah en kısa süre içerisinde üyelerimize şahsi tapularını dağıtmış olacağız.”

Recep İlyasoğlu: “Çocuğum bana ‘hırsız mısın’ diye sordu”

Ulusal ve yerel medyada çıkan haberlerden ailece etkilendiklerini belirten Recep İlyasoğlu, düzenlenen basın toplantısında konu ile ilgili şunları söyledi; “1999 yılında SELPA adında bir şirket açtım. İş yapamadığımız için bir süre sonra kapattık. Bu şirketin başkanla uzaktan yakından alakası yoktur. Dün beni Güneş Gazetesi’nden aradılar. Bende bu haberleri neye dayanarak yazdınız diye sordum. Benden, yaptıkları haberden ötürü özür dilediler. Bende bir eğitmenim, spor hocasıyım. Benim kızım milli bir sporcu. Dün maçtan çıkınca eve ağlayarak gelmiş. 8 yaşında bir de oğlum var. Bana ‘Baba sen hırsız mısın’ diye sordu. Böyle bir şey olur mu? Yakından uzaktan alakası olmayan bir şey ulusal basına kadar yansıdı. Kime nasıl izah edeyim şimdi gerçeği? Hırsız değilim diye mi açıklama yapmam gerekir? İnsanları karalamak bu kadar kolay mı? Başkanı siyasi kimliğinden ötürü karalamaya çalıştılar, benim bütün ailemi maffettiler. Başkanla çalıştığım için çok onurlu ve gururluyum. Ben yalnız çocuklarım için çalışan bir insanım. Çocuğumun arkadaşları ‘Recep hocam senin 30 dairen varmış doğru mu’ diye soruyorlar. İnsan hayatının bu kadar ucuz olmaması lazım.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol