Silivri Facebook
banner88

''Yıllardır bizi oyalıyorlar''
 
Haber: Müge CESUR
 
Silivri Yenimahalle de bulunan davalık binanın akıbeti yıllardır kararsızlığını sürdürüyor. 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören ve boşaltılan binanın sahipleri evlerini artık uzaktan seyretmekle yetiniyor. Söylenenlere göre birkaç kez teftiş için gelen avukatlardan başka duruma el koyan kimse yok.
 
Kat sahipleri evlerinin çürümesini izleye dursun bina tinercilerin istilasına uğramış durumda. Şimdilerde kapıların kilitlendiği evde kilitleri kıran birtakım insanlar içeri girerek çelik kapıları bile deldiler. Burayı mesken haline getirmiş olmalılar ki dairelerde yataklar, battaniyeler, yemek artıkları göze çarpıyor. Görgü tanıklarının söylediklerine göre bir gece ısınmak için ateş yakan çocuklar bir dairenin mutfağını kullanılamaz hale getirmişler. Duvarlarda bulunan is lekeleri de bunu doğrular nitelikte.
 
Binanın güçlendirmesinin bu kadar uzun yıllar almasının imkânsız olduğunu söyleyen kat sahipleri “Yıllardır bizi oyalıyorlar. Kendi evlerimizi uzaktan seyretmekle yetiniyoruz. Mühür vurdular ve gittiler. Yıllardır bir davadır gidiyor. Artık evlerimize girmek istiyoruz. Böyle giderse bakımsız kalan bu bina zaten kendiliğinden yıkılacak.
 
O zaman bunca kişinin emeklerinin karşılığını kim verecek merak ediyoruz. Üstüne birde tinerciler musallat oldu. Biz giremiyoruz ama onlar kendi evleri gibi kullanıyorlar. Para verip yaptırdığımız mutfaklarımız, kapılarımız hep kırıldı. Kapılar söküldü. Buraya taşınsak ta zaten bir dolu masraf yapacağız gibi gözüküyor. Biz masrafları da kabul ettik ama artık burası için bir şey yapılsın. Davadan davaya hiçbir çözüm yolu bulunmadan bırakılmak istemiyoruz.”dediler.
 
Oturulamaz denen binanın önünde çocuk parkı var
 
Boş binanın önünde bulunan çocuk parkı ise tehlikenin başka bir boyutunu gözler önüne seriyor. Burada oynayan çocuklar kırık dökük binanın hemen karşısında habersiz oyunlarına devam ediyor. Binanın girişinde bulunan pis koku ve cam kırıkları da çocuklar için tehlike teşkil ediyor.
 
Kat sahiplerinden bazıları ise hala kirada oturduklarını senelerdir evlerine geçmeyi beklediklerini dile getirirken yıllardır arapsaçına dönen bu davalık bina için artık yetkililerin durma el atması gerekiyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol