Silivri Facebook
banner88

YILMAZ KANDEMİR SAVCILIĞA BAŞVURDU...

YILMAZ KANDEMİR SAVCILIĞA BAŞVURDU...

 

Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, bugün Silivri Aliyesi’ne gelerek önce basın mensuplarına açıklama yaptı… Açıklamanın ardından Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusu içere dilekçesini verdi.

 

YILMAZ KANDEMİR’İN BASIN AÇIKLAMASI:

 

Saygıdeğer basın mensubu arkadaşlar, basın toplantıma katıldığınız için sizlere teşekkür ederim.

Arkadaşlar; benim mesleğim mali müşavirliktir. Benim işim hesap kitap işidir. Bugün savcılığa suç duyurusunda bulanacağım konularda çok fazla bilgim ve alakam yoktur. Fakat belediye meclis üyesi Nazif Konuk’un inşaatı hakkında aldığım duyumlar neticesinde araştırma yapmak zorunda kaldım. Yaptığım araştırmalar sonucunda, Nazif Konuk’un yaptığı inşaatta 6-7 konuda imar kanunlarına ve

İBB plan yönetmeliklerine uygun olmayan işlemler tespit ettim.

 

İlk olarak 12 Mart 2013 tarihinde Silivri Belediyesi’ne resmi dilekçeyle başvurarak bu inşaat hakkında bilgi istedim. Yedi-sekiz ay sonunda, İBB ve Silivri Belediyesi’yle yaptığım yazışmalar neticesinde, bu inşaata Silivri Belediyesi tarafından 2011 yılında verilen ruhsatının ve 2012 yılında verilen iskânının yine Silivri Belediyesi tarafından iptal edilerek mühürlenmesini sağladım.

Arkadaşlar; ilginç olan şu: Silivri Belediyesi tarihinde ilk defa, Belediye iki yıl önce vermiş olduğu ruhsatı ve bir yıl önce vermiş olduğu iskân belgesini iptal etmek ve bu inşaatı mühürlemek zorunda kaldı. İşin ilginç yönü işte bu!..

Arkadaşlar; bu durumu savcılığa suç duyurusunda bulunup bulunmama konusunda on beş günden bu yana çok düşündüm. Sonuç olarak suç duyurusunda bulunma kararı aldım. Ama şunu söyleyeyim: Çok üzgünüm. Böyle olmasını istemezdim.

Belediye meclisi üyesi olmam münasebetiyle, yani hemşerilerimizin bana vermiş olduğu oylara ihanet edemezdim. Etmedim de… Suç duyurusunda bulunmamın birinci nedeni budur. İkinci nedeni ise bundan sonra Silivri Belediyesi’nde bu konularda imza atan memur, müdür, başkan yardımcısı ve belediye başkanları, imza atarken dört-beş defa düşünerek imza atacaklardır ve bu şekilde yanlışlıklara da, usulsüzlüklere de mahal vermeyeceklerdir. Ve her hemşerimize imar konularında ve diğer konularda eşit ve adaletli davranacaklardır diye düşünüyorum.

Şöyle ki: Silivri’den bir hemşerimiz dairesinin balkonunu pvc ile kapatsa veya çatı katında iki tuğla yerine üç tuğla koymaya kalkışsa, Belediye Kaçak Yapı Birimi bunu tespit ederek, bu kişi veya kişilere encümenden imar para cezası keser ve yapılan fazlalıkları da yıktırır. Tabii ki kanunlara uygun olarak yapılması gereken budur. Buna bir itirazım olamaz.

Ama bu konuda inşaat sahibi kişinin belediye meclis üyesi olması nedeniyle, bu kişinin inşaatında yapmış olduğu imar ve yönetmelik hatalarını görmezlikten gelmek bence büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Bu kişinin meclis üyesi olarak kendi inşaatlarında usulsüzlük yapması ve belediyede birilerinin buna göz yumması hemşerilerimiz arasında eşitsizlik ve adaletsizlik yaratmaktadır.

BUGÜN BENİM BU KONU HAKKINDA SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAM, SİLİVRİ SİYASETİ VE BELEDİYEYLE İLGİLİ MİLAT OLACAĞINA İNANIYORUM.

BUGÜNDEN SONRA SİLİVRİ’DE TEMİZ SİYASET, TEMİZ VE DÜRÜST BELEDİYECİLİK KONUSUNDA HERKES DAHA DİKKATLİ OLACAK VE ÇOK DAHA AZ HATA YAPACAKTIR DİYE UMUYORUM.

Katıldığınız için basın mensubu arkadaşlara tekrar teşekkür ederim.

 

                                                                      

YILMAZ  KANDEMİR

24.10.2013, Silivri

Mali Müşavir

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi

Silivri Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi

 

 

YILMAZ KANDEMİR’İN DİLEKÇESİ

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol