Silivri Facebook
banner88

Yolumu aydınlat Denizfeneri
 
HABER:Müge CESUR
 
Halit Kaplan tarafından organize edilen Ortak Katılımlı Deniz Fenerleri Fotoğraf Sergisi Pazar günü Sanat ve  Diyalog Evinde açılıyor. 14-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan serginin tüm geliri, Türk Geriatri Vakfına bağışlanacak. 30 Eylül’den sonra 5 Ekim tarihinde Lüleburgaz’da açılacak sergi,  daha sonra da İstanbul’da açılacak.
 
Sergiye 30 fotoğrafçı katıldı
 
Sergide değişik illerden katılan 30 fotoğrafçının eserleri yer alıyor. Daha öncede bir çok kez bu tür sergiler organize eden fotoğrafçı Halit Kaplan’ın da sergide deniz feneri fotoğrafları bulunmakta. “Yolumu aydınlat deniz feneri” sloganıyla yola çıkan serginin tüm geliri Türk Geriatri Vakfına bağışlanacak. Türk Geriatri Vakfı, ülke genelinde yaşlı sağlığı ve geriatri konularında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapmakla beraber, özellikle her insanın geleceğini oluşturan yaşlılık döneminin ve beraberinde getireceği sorunların çözümüne yönelik bilimsel araştırmaları desteklemekte ve uygulama alanları oluşturmakla beraber, çoğunluğu hekimlerden oluşan kurucu üyeleri ile yaşlı sağlığı konusunda ülke genelinde eğitici ve uygulayıcı hizmetler veriyor.
 
Ortak Katılımlı Deniz Fenerleri Fotoğraf Sergisi’ni organize eden Halit Kaplan konu ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi:
 
“Deniz fenerleri benim için her zaman özelliği olan nesnelerdi. Özellikle de son 7 yılda hayatımda daha da önem kazandı. Deniz fenerleri her insan için ayrı bir anlamı olan özellikle de aşıklar için özel bir yeri olan yapılardır. Gerek yaptığı iş gereği gerekse de yalnız yapılar olmasından dolayı çeşitli anlamlar yüklenilir insanlar tarafından. Oysa yaptıkları iş çok basittir. Önemli olan insanların ona yüklediği duygudur, yüklenen bu duygu sayesinde hayat bulur ve önem kazanır. İşte bendeki sevda da böyle bir yüklemeden dolayı başladı ve bu boyuta kadar geldi. Sergi açma fikrini ilk olarak tek başıma düşündüm.
 
Ama baktım ki yeterli sayıda ve çeşitlilikte fotoğrafım yok. Daha sonra bunu Fotokritik isimli fotoğraf sitesi aracılığıyla duyurarak ortak katılımlı bir sergi haline dönüştürdüm. Kısa sürede bu çağrıma kulak veren 30 kadar arkadaşımla birlikte Pazar günü sergimizi açacağız. Sergi 14 Eylül’den 30 Eylül’e kadar burada daha sonra Lüleburgaz ve İstanbul’da da sergilenecek. Sergideki fotoğrafları satarak Türkiye’de yaşlılar için var olan ve çalışan Türk Geriatri Vakfı’na destek olacağız. Serginin oluşmasında bana destek veren başta Sibel Kocaman olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.”
Pazar günü açılacak olan sergiye Silivri dışından da yoğun bir katılım olması bekleniyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol