Silivri Facebook
banner88

BAŞKAN YILMAZ İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NA SİLİVRİ'NİN SORUNLARINI TEK TEK ANLATTI...

BAŞKAN YILMAZ İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NU MİSAFİR ETTİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’de misafir etti. Başkan Yılmaz, hazırladığı ön çalışma ile ilçenin sorunlarını tek tek İmamoğlu ve ekibine aktardı.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri’de misafir etti. İlçenin sorunları, gelecek dönemlere ait yatırım ve projeleri konuşmak üzere gerçekleştirilen ziyaret ilk olarak Başkan Yılmaz’ın makamında başladı. İBB Başkanı İmamoğlu ziyarette Başkan Yılmaz’a teşekkür plaketi takdim ederken, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz da doğal ürün paketi hediye etti. Ardından Silivri Belediyesi Kültür Sokağı’nda bulunan çok amaçlı salonda bir toplantı düzenlendi. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, detaylı bir slayt sunumu ile Silivri’nin başlıca sorunlarını, bu sorunlara yönelik çözümleri ve projelerini Başkan İmamoğlu ve ekibine aktardı. 1/1000 ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı, Kırsal Alan Planlaması, Alt Ölçekli Planlama Çalışması, Ulaşım ve Otopark, E-5 Battı Çıktı Çözümleri, Yaya Üstgeçitlerinin İyileştirilmesi, Metrobüs Hatları, Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri, Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık ve Süt Ürünleri Faaliyetleri, Kırsal Kalkınma Planlama Çalışmaları, Kentsel Dönüşüm, Tarihi ve Kültürel Mirasın Korunması, Mimar Sinan Yolu Projesi, Yoğurt Müzesi Projesi, Bütünleşik Kıyı Alanların Planlanması ve Plajlar, Seymen Depolama Tesisi’nden kaynaklanan sorunlar, Atık Ayrıştırma Merkezleri Yapılmasına yönelik projeler, Doğal Hayvan Yaşam Alanları Projesi, Dere Islah Çalışmaları, Gümüşyaka Atık ve Terfi İstasyonu ile Atıksu ve Arıtma konusu, Boğluca Deresi Çevresi Peyzaj Projesi ve Silivri Stadı’nın durumu toplantıda konuşuldu. Ziyaret kapsamında Müjdat Gürsu Spor Tesisleri, Silivri Belediyesi tarafından İBB’ye yer tahsisi yapılan kreş alanı, Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi, Cem Evi İnşaatı ve Seymen Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde incelemelerde bulunuldu.

SEYMEN KATI ATIK BERTARAF TESİSİ ZİYARET EDİLDİ

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın İBB Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda vatandaşların şikâyetlerini dile getirdiği Seymen Katı Atık Bertaraf Tesisi ziyaret edildi. Burada bir toplantı yapılarak köylere yayılan koku ve buna yönelik çözümler masaya yatırıldı. Kokuya engel olmak amacı ile çalışmalar yapıldığını ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu, “Silivri belediye başkanımızın da, Çerkezköy belediye başkanımızın da ve bizim arzumuz da, koku önleyici süreçleri en sağlıklı şekilde sonuca erdirmek. Burada önemli olan tesislerden bir tanesi, çöp gazından enerji üretim santraliydi. Hem Enerji AŞ. hem de yetkili arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. Tesisin kapasitesi arttırılarak bir sonuca ulaşıldı. Bu artan kapasitesiyle değerli bir Enerji Üretim Tesisini burada kazanıyoruz. İlk hedefimiz bu tesisin Haziran Temmuz aylarında devreye giriyor olması. Çok hızlı bir şekilde inşasına devam ediyoruz. Özellikle Volkan Başkan’ın da ‘Bütçeyi biran önce harcayın’ diye ısrar ettiği, buranın bütçesinde olan 80 milyonluk bir yatırım konusunda da kesinlikle kararlıyız. Yakın mesafede etkilenen köylerimizin koku rahatsızlığını ortadan kaldıracak bu hamlelerimizin de ötesinde, onların yaşamlarına dokunma konusunda başta Silivri’yle ilgili Volkan Bey’le bir prensip kararı aldık. Köylerimize özel yatırımlarda bulunacağız. Onların çevresel ortamlarına dokunacağız, yatırımlar yapacağız, yaptıkları tarıma dayalı süreçlerine destek olacağız. İnşallah 2020’nin sonuna doğru burada hem havası değişmiş hem de yapılan yatırımları keyifle ve gururla izlediğimiz bir toplantıyı hep birlikte yaparız diye umut ediyorum.” diye konuştu.  

BAŞKAN YILMAZ: “SON DERECE VERİMLİ OLDU”

Seymen Mahallesi’ndeki İSTAÇ tesisinde yapılan toplantının ardından ziyaret programları son buldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz basın mensuplarına açıklama yaptı. İBB Başkanı İmamoğlu, “Başkanımız Silivri konusunda maksimum aydınlattı. Son derece verimli bir toplantı oldu. Önümüze bazı projeler gelecek, onları beraber organize edeceğiz. Bu duyarlılığımız İstanbul’un 39 ilçesine. En verimli toplantılarımızdan birini yaptık Silivri’de, onun için çok mutluyum.” dedi.    Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ise değerlendirmesinde, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve ekibine, ilçemize yaptıkları ziyaretleri için teşekkür etmek istiyorum. Kendisinin de ifade ettiği gibi son derece verimli, sonuç odaklı bir toplantı oldu. Biz uyum içerisinde bu problemlerin hepsini aşabilecek kapasitedeyiz, kendilerine hassaten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol