Silivri Facebook
banner88

HAYKURDER ve SİHAYDER AÇIKLAMA YAPTI...

Silivri'de bir polis zincire bağlı köpeği silahla vurarak katletti!

Silivri sahilinde bir bahçede bağlı halde bulunan köpek Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir polis memuru tarafından silahla vurularak öldürüldü. 22.30 sularında meydana gelen olayda iddiaya göre başka bir olay için olay yerinde bulunan polis memuru Silivri sahilinde bir bahçede zincirle bağlı olan köpeğin yanına yaklaştı. Bölgesini korumak iç güdüsüyle polis memurunun bacağını ısıran köpek polis memuru tarafından silahla vurularak katledildi. Kendisini bacağından ısırdığı için köpeği vuran polis memuru arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılırken ölen köpeğin sahibi ise sinir krizi geçirdi. Merkezi Silivri'de bulunan HAYKURDER ve SİHAYDER'in yöneticileri ve avukatları da olaydan haberdar olarak olay yerine geldi. Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı çok sayıda polis olay yerine gönderilirken dernek avukatı Yalçın Çakır tarafından da polis hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Soruşturma başlatıldı!
HAYKURDER Başkanı Erman Paçalı yaptığı açıklamada olay sonrası Silivri İlçe Emniyet Müdürü ile görüştüklerini ve polis memuru hakkında soruşturma başlatılacağını öğrendiklerini söyledi. Paçalı aynı zamanda olayın müdafa değil intikam hissi ile ve öldürmek kastı ile gerçekleştiğini değerlendirdiklerini ifade ederek "Isırılmış olmak, hele ki bağlı bir köpek tarafından ve bölgesini korumak iç güdüsüyle hareket eden bir köpeğin bölgesine girilerek ısırılmış olmak, bir köpeği silahla vurmak için haklı ve makul bir sebep olamaz. Korku ve panik hali içerisinde dahi olsa 1 metrelik bir zincire bağlı olan köpeğin saldırısından kurtulmak çok da zor olmasa gerek. Kaldı ki bunun bir savunma/müdafa hali değil, bir intikam hissiyatı altında yapıldığını düşündürecek yeterince sebep var. Köpeğin bağlı olması, saldırının kolayca savuşturulabilecek olması, ilk el ateş edilmesinin ardından ikinci kez silahın ateşlenmesi ve öldürme kastıyla hareket edilmiş olması, silahın ateşlendiği yerin köpeğin zincirinin ulaşabileceği mesafenin dışında olması gibi gibi... Şu hal altında idarenin gereğini hassasiyetle yapacağını ümit ediyoruz. Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız." dedi. 

Çakır "Görev suçu işlenmiştir"
HAYKURDER ve SİHAYDER derneklerinin avukatı Yalçın Çakır da emniyet çıkışında yaptığı açıklamada "22.30 civarında Silivri'de görevli olan bir polis memurunun özel bir mülke girmek suretiyle görevini kötüye kullanarak yine sahipli ve zincirle bağlı bir canımızı öldürmesinden dolayı derneklerimiz ve Silivri'deki hayvanseverler adına şikayetimizi yaptık. Bunun tüm Türkiye'de bilinmesini istiyoruz. Haklarına yönelik saldırılara karşı burada olduğumuzun, takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
toprak bey 4 yıl önce

köpek adamı ısırmıs siz hangi kafadasınız yaa adamı ISIRMIS farkındasınız değilmi