Silivri Facebook
banner88

ŞUBAT AYI MECLİSİNDE DEPREM VE BAYRAK HASSASİYETİ

ŞUBAT AYI MECLİSİNDE DEPREM VE BAYRAK HASSASİYETİ

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı 1. birleşiminin 1. oturumu yapıldı. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yerel ve genel gündeme dair birçok konu üzerine açıklamalarda bulundu.

Silivri Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu gerçekleştirildi. 11 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Ocak ayı tutanaklarının oy birliği ile kabul edildiği toplantıda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve belediye meclis üyeleri 6.8 şiddetinde meydana gelen Elazığ depremini ve depremzedeleri unutmadı. Gündem maddelerine geçmeden önce Suriye İdlip’te barış ve huzur ortamını tahsis etmek üzere görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik hain saldırıda şehit düşen askerlerimize rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Yılmaz, ardından deprem konusuna değinerek 24 Ocak’ta Elazığ’da yaşanan depremde hayatını kaybeden 41 kişi için üzüntülerini ve taziye dileklerini ifade etti. Belediye olarak yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Yılmaz, “Deprem olduktan sonra bölgeye çok hızlı intikal eden AFAD’ı ve tüm kurumları çalışmalarından dolayı tebrik etmek istiyorum. Hükümetin bakanları, çeşitli sivil toplum kuruluşları, arama kurtarma ekipleri, birçok il ve ilçedeki belediyeler bu acılı günlerde depremzedelerin yardımcısı olmak istedi. Biz de Silivri Belediyesi olarak deprem bölgesine yardım elimizi uzatmak amacı ile çalışmalar yaptık. Battaniye, çocuk bezi, su ve dayanıklı gıda maddelerini bir kamyon bir de tır olmak üzere iki araç ile Sivrice’ye gönderdik. Bu yardımda emeği geçen, katkı sunan hayırseverlere, iş insanlarına teşekkür etmek istiyorum. Gündemimizde yer alan Sivrice Belediyesi ile kardeş olma maddesiyle de karşılıklı destek almaya ve yardımlaşmalara devam etmeyi arzuluyoruz.” şeklinde konuştu. Yunan milletvekilinin Türk Bayrağı’na yaptığı çirkin saldırıyı da kınayan Başkan Yılmaz, “Bir Yunanlı şarlatan milletvekilinin, Türk Bayrağı’na yani milletimize, devletimize yapmış olduğu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Eylül 1922’de önüne serilen Yunan bayrağını çiğnememiş, Yunan Kralı Konstantin’in aşağıların aşağısı durumuna düşmemişti. Ve demişti ki, ‘Bayrak bir milletin onurudur. Ne olursa olsun yerlere serilemez ve çiğnenemez.’ Nitekim bayrak düşmanlarıyla farkımız aynısıyla budur. Bizi Türk milleti yapan haslet ve hakikat de burada aranmalıdır. Asalet ve ahlak vardır, önüne serilen bayrak düşman bayrağı da olsa çiğnemez, çiğnetmez; köksüz ve soysuz vardır, eline geçirdiği bayrağı ilk fırsatta yırtar. ” diye konuştu.

MİLLİ ANDIMIZ EBED MÜDDET OLACAKTIR

Mısak-ı Milli’nin kabulünün 100’üncü yılını kutlayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kurucu kahramanları yad eden Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: “28 Ocak 1920 Mısak-ı Milli’nin yani Milli andımızın, bugünkü Türk Devleti’nin sınırlarının çizildiği ve o yeminin edildiği gün. Ben Mete Han’dan Bilge Kağan’a, Selçuk Bey’den Osman Bey’e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Türk Milleti’ne olan bu milli andın, ebed müddet olacağını ifade etmek istiyorum. Milli mücadelemizin esaslarının dile getirildiği, vatanın sınırlarının ilkesiz olarak çizildiği, Mısak-ı Milli’nin kabulünün 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kurucu kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yad etmek istiyorum.”

YEŞİLAY DANIŞMANLIK MERKEZİ’NE YER TAHSİS EDİLECEK

Toplantıda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve klinik için yer tahsis edilmesine yönelik gündem maddesine ilişkin bilgi paylaşımı yapıldı. Konu ile ilgili konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Valilikte uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili bir toplantıya katılmıştık. Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) olan ilçelerin az olması beni şaşırtmıştı. Esasında psikologlar, sosyologlar gönüllülük esasına göre çalışıyorlar. Bu merkezlerde sigaradan uyuşturucuya kadar her türlü kötü alışkanlıklardan kurtulmak için ücretsiz hizmet veriliyor. Silivri Belediyesi olarak YEDAM ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Silivri’de uygun fiziki bir mekânı kendilerine tahsis etmeyi uygun görüyoruz. Bu merkezde gençlerimizin çok küçük yaşlardan başlayarak kötü alışkanlıklar ile buluşmasında hem önleyici, hem tedavi edici hizmet verilecek.” şeklinde açıklama yaptı. Konuşmanın ardından ilgili gündem maddesi okunarak oy birliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

YKS’DE BAŞARILI İLK 10 ÖĞRENCİYE YURTDIŞI DİL ÖDÜLÜ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 10’a giren lise öğrencilerinin ödüllendirilmesi ile ilgili gündem maddesine yönelik bilgiler veren Başkan Yılmaz; “Biz çocukları, gençleri, donanımlı bir şekilde yetiştirmeyi arzuluyoruz. Yeni neslin Avrupa ile muasır medeniyetler ile boy ölçüşebilmesi için iyi yetişmesi iyi eğitim alması gerekir. Bu konuda biz de ilk 10’a giren öğrencilerimizi bir hafta veya 10 gün süre ile İngiltere’nin Londra şehrinde bir dil okulu ile irtibat kurarak yabancı dil eğitimi aldırmak istiyoruz. Hem çocuklarımızı teşvik etmek, hem motive etmek için böyle bir çalışma yaptık. Yine lise dengi okullarda LGS’de dereceye giren öğrencilerimize de çeşitli motive edici ödüllendirmeler yapacağımızı düşünüyorum.” dedi. İlgili gündem maddesi okunarak oylanmasının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

OTURUM ÜCRETLERİ SİVRİCE’YE DESTEK OLARAK GÖNDERİLECEK

Şubat gündeminin 11’inci maddesine göre Silivri Belediyesi ve Elazığ ili Sivrice Belediyesi kardeş şehir olmasının görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Silivri Belediye Meclisinin iki grubu bu gündem maddesine ilişkin ortak karar alarak örnek davranış sergiledi. Depremzedeleri unutmayan MHP ve CHP grupları, Şubat ayı oturum ücreti olan toplam 10 Bin TL’yi Sivrice’de depreme maruz kalmış ailelere destek olarak gönderme kararı alındı.

Oylanarak ilgili komisyona havale edilen gündem maddeleri şöyle;

1-Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 48 ada 150 parselde bulunan binanın zemin katının 50. yıl Sağlık Ocağı olarak kullanılmak üzere tahsis süresinin uzatılmasının görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

2-Belediyemiz mülkiyetinde yer alan Seymen Mahallesi, 1623 parsel sayılı taşınmazın, Sağlık Evi olarak kullanılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilmesinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

3-İlçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına araç tahsisinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

4-Silivri İlçesi, Sancaktepe (eski Çanta-Fatih) Mahallesi, 208 ada 2 parsel ve 171 ada 103 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

5- Belediyemiz ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu konuda hazırlanacak protokol için Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

6- Belediyemiz kadrolarında unvan ve derece değişiklikleri yapılmasının görüşülmesi kararı alınarak oy birliği ile kabul edildi.

7-Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi, 351 ada 4 ve 13 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğinin görüşülmesi oy birliğiyle İmar Komisyonu’na havale edildi.

8-İstanbul Üniversitesine Üniversite Yerleşkesi kurulması için mülkiyeti belediyemize ait Fener Mahallesi, eski 1907 parsel yeni 4928 sayılı taşınmaz ile ilgili yapılan protokolün ve tahsisinin iptalinin görüşülmesi oy birliğiyle Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

9- İlçemiz sınırları içerisinde yaşayan lise ve dengi okullarında eğitim alan lise son sınıf öğrencileri arasında ÖSYM tarafından 2020 yılı YKS sonuçlarına göre ilk 10'a giren öğrencilerimizin ödüllendirilmesinin görüşülmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

10-İstanbul İkinci Amatör Kümede ilçemizi temsil eden Spor Kulüplerine belediyemizce yardım yapılmasının görüşülmesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

11-Silivri Belediyesi ile Elazığ ili Sivrice Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının görüşülmesi kararı alınarak oy birliği ile kabul edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol