Silivri Facebook

ANNELER BABALAR HAZIR MISINIZ? (NECLA COŞKUN)

ANNELER BABALAR HAZIR MISINIZ?

Hadi bu gün bir yatırım yapalım. Hem kendimiz rahat edelim hem çoluğumuz çocuğumuz rahat etsin geleceğimiz kurtulsun. Yaşantınız boyunca bundan kârlı iş bulamazsınız.

Bu gün yeni bir eğitim öğretim yılı başlıyor. Çocuklarımızın bir yaş daha büyüdüğünü anladığımız bir gündeyiz. Şunu da anlamalıyız ki geleceğimiz onlar. Ne yapacağız yani demeyin okula kaydını yaptırmak üst baş almaktan bahsetmiyorum. Çok daha kolay ama olmazsa olmazı vardır çocuk büyütmenin. Bu eğitim öğretim yılında bir farklılık yapın kendiniz için bir karne hazırlayın ama dönem sonunu beklemeden hemen şimdi. Daha iyi bir anne baba nasıl olurum, çocuğumla iletişimim nasıl, yaşam şeklim ona nasıl yansıyor, acaba çocuğuma gereken zamanı ayırıyor muyum? Tüm bu sorulara bir puan verin bakalım.

Çocuklarımız işlemeyi bilene gerçekten bir mücevher. İlgileri, yetenekleri, zekaları, becerileri farklı farklı birer mucize onlar.

Onlar için gerçekten kaliteli zaman ayırın bu yatırımınızın temelini oluşturacak. Gerçekten onu önemsediğinizi sevdiğinizi hissettirin. Bu gün nasıl geçti, tabağındaki yemeği bitir demek ona zaman ayırmak değildir. Çocuklar hisleri en kuvvetlilerimizdir. Duyularını yetişkinlerden daha iyi kullanırlar. Bakışımız ses tonumuz dokunuşumuz onlar için çok şey ifade eder. Zihinleri bizden daha hızlı çalışır zekâları daha keskindir. Çoğu zaman onlara rehber olmak değil onların kendilerini gerçekleştirmelerine olanak sağlayarak onları rehber edinmek gerekir. Yaşam yorucu zor 24saat kimseye yetmiyor. Ama tüm bunlar çocuk sahibi olanlar için mazeret değil. Yaşama sağlıklı bir yetişkin kazandırmak mazeret kaldırmaz. Zaman su gibi akar. Gerçekten planımızı iyi yapmalıyız ve onların sağlıklı mutlu başarılı ahlaki kültürel evrensel değerlerin farkındalığında yetişkinler olmalarına yardımcı olmalıyız. Bunu yaparken de aklınızda bulunsun;

Anne baba olmayı sevin

Mutlaka çocuğunuza özel kaliteli zaman ayırın

Çocuklarınızın eğitimini başkalarından beklemeyin

Sevginizi hissettirin sevildiğini hisseden çocuk sevmeyi öğrenir

Bir dediğini iki etmemek mantığından kurtulun onlara güvenin değer verin gerçek yaşamı öğretin

Bazen bitmek bilmez gibi gelse de sabırla sorularına cevap verin merak duygularını besleyin

Başkalarıyla kıyaslamayın

Onlarla oyun oynayın yaşları daha büyükse ortak hobiler geliştirin sohbet edin doğayı keşfedin

Çocuklarımız için yapacağımız her güzel şey birlikte geçireceğimiz her güzel an bize en güzel şekilde dönecektir.

Bu arada anasınıflarının yarım gün olması çalışan velileri çok etkiledi. Aman okul seçimine dikkat edin özellikle küçük yaş gurupları için ilçemizde seçenek az. Ortaokullarda seçmeli derslerin notla değerlendirileceği, TEOG sınavının bu yılda sadece 8. Sınıf öğrencilerine yapılacak olması gibi değişiklikler var ama köklü büyük değişiklikler beklemiyor onları. Orta öğretim kurumları için aynı şey geçerli değil lisede çocuğu olan veliler üşenmeyip yeni yönetmeliği bakanlığın internet sayfasından okuyabilirler.

Tüm ailelerin bu yolda istekli, çocuklarımızın da yeni eğitim öğretim yılında başarılı olmalarını diliyorum.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol